Els partits d’esquerres aproven una moció de suport al periodista Bertran Cazorla

Els partits d’esquerres del ple municipal aproven una moció de suport al periodista Bertran Cazorla, detingut durant unes hores pels Mossos d’Esquadra en una operació poc clara. Iniciativa, CUP, Esquerres i PSC voten a favor i CiU i PP s’abstenen en la votació.

Bertran Cazorla ha informat de l'actualitat del Baix Llobregat durant més de dos anys a l'ACN // B.C.

Bertran Cazorla ha informat de l’actualitat del Baix Llobregat durant més de dos anys a l’ACN // B.C.

Bertran Cazorla,periodista de La Directa, col·laborador de Viu Molins de Rei i excorresponsal de l’ACN al Baix Llobregat, va ser detingut pels Mossos d’Esquadra sobre les set del matí del passat 15 de juny davant la comissaria de Nou de la Rambla dels Mossos d’Esquadra a Ciutat Vella de Barcelona. Segons la versió del periodista, els fets es van produir al interessar-se per l’actuació d’una patrulla dels Mossos amb un immigrant a les portes de la comissaria. El periodista del Prat de Llobregat assegura que va patir maltractaments per part dels cossos de seguretat a l’interior de la comissaria. Per la seva banda, els Mossos van indicar que el baixllobregatí va ser detingut per formar part d’un grup que formava escàndol sota els efectes de l’alcohol o d’alguna substància estupefaent i acusen a Cazorla d’haver agredit a tres agents amb un clauer. La detenció del periodista, que sempre s’ha mostrat especialment crític amb les actuacions del Mossos, va crear força controvèrsia a les xarxes socials i una multitud de companys de professió i ciutadans van donar-li mostres de suport.

Qui també va donar-li suport a Cazorla va ser l’Ajuntament de Molins de Rei, aprovant una moció impulsada per Esquerres per Molins de Rei i que va ser presentada conjuntament amb tota la resta de partits progressistes de la vila: Iniciativa per Molins de Rei, PSC i CUP. La dreta, CiU i PP, es va abstenir. La moció, defensada per la portaveu d’Esquerres i també periodista, Sílvia Guillén, instava a la Generalitat a “obrir una investigació transparent” sobre el cas Cazorla i titllava la versió dels Mossos de “contradictòria”. El portaveu de la CUP i també periodista, Roger Castillo, va denunciar que a Catalunya “hi ha casos similars que no surten a la llum”. Per la seva banda, Sergi Conde, d’Iniciativa per Molins de Rei, va dir que “s’està volent grapar la boca de tothom que informa amb esperit crític”, llençant dures crítiques contra el govern d’Artur Mas.

Per la seva banda, el regidor del PP, Emilio Ramos, va afirmar que no es creia la versió de Cazorla ja que “si et donen un cop a la cara, et queda algun hematoma” i va demanar al periodista que presentés proves dels cops rebuts. El mateix Ramos també va indicar que tampoc es creia la versió dels Mossos. “Davant la poca informació que tinc el més coherent és abstenir-me”, va especificar. Per la seva banda, CiU no va perdre ni dos minuts en justificar la seva abstenció a la moció i no va fer ús del seu torn de paraula.

 • Enric Piera

  El franquista de l’Emilio Ramos intenta donar explicacions i justificar-se. CiU ni això, per la dreta catalana no cal ni perdre un minut en justificar l’injustificable. Igual van fer quan es va presentar la moció en suport meu per la multa de 3.000 euros per la vaga del 29 M, amb l’agreujant que ells van votar en contra de la moció…suposo que per l’odi que tenen contra qui denuncia sense por les seves polítiques antisocials. Que sabeu que aquella multa de 3.000 euros no l’he pagat perque davant els diversos recursos que vaig presentar contra els mossos ( amb el suport d’Alerta Solidària ) i els requeriments del Síndic de Greuges els han vençut els terminis per poder-la aplicar. Per això us animo a continuar lluïtant contra les falses denúncies, la repressió i la violència que aplica aquest govern de CiU, a la Generalitat o com fa l’alcalde convergent a Molins de Rei. Salut !!

  • Marc

   No esta gens malament la teva “demagògia” de “lluitar contra les falses denúncies, la repressió i la violència que aplica CiU i l’alcalde convergent de Molins de Rei ” Si vols demagògia” podriem parlar d’on treballes tu ” funcionario de prisiones” i les pallises a presos, coaccions…. no cal més que veure molt diaris

   • Enric Piera

    Marc, et convido a presentar alguna acusació formal que em puguis fer. Jo he patit la repressió de CiU a la vaga general i la violència de la Brimo a les ordres de Felip Puig per una protesta sindical. Aporto fets reals. I tú? Falses acusacions en base a informacions que t’inventes sobre la meva vida professional que desconeixes en absolut. Ni saps on treballo, ni el que faig o deixo de fer. Aquest és l’encàrrec que et fa CiU? Si et dol que la repressió de CiU es faci pública ho tens fàcil, no els donis suport. Estàs d’acord doncs amb la repressió convergent….passa a recollir el sobre. Prou repressió als moviments socials i prou hipocresia convergent.

    • marc

     Les acusacions sembla que les fas tu… ? No soc ni de CiU ni tinc cap encarrec. Això si vaig patir a la vaga general les coaacions, per exemple de la teva per tancar la meva botiga; que per cert dona feina a tres persones. Llavors quant parles dels teus drets tambe podries parlar de les altres persones. Com la teva critica sera de botiguer, pel teu coneixemt el meu negoci té l’aval de familiars i a prou penes tirem endavant amb molta dedicació i feina: Com sempre t’apropies de la representació dels moviments socials. I per ultim som un poble i es coneixem quasi tothom. Es veritat que treballes com a “funcionari de pressons ?

     • Enric Piera

      Marc, sense identificar ( a partir d’ara J.R. Casals ), treballo a la Brigada Mòbil, estic buscat per la cort penal internacional per crims contra la humanitat,a la antiga Iugoslàvia, per la vaga general vam cremar 50 botigues a Molins de Rei, i dues esglésies. Ara en sèrio, ningú va tancar cap botiga per la vaga general a Molins de Rei, ni jo ni cap de les prop de 300 persones que van participar en els actes del matí. No hi va haver cap problema, ni denúncia, ni coacció. Això que suggereixes és mentida, i ho saps. Si fos cert diries quí ets, quina és la teva botiga i si algú va impedir-te obrir la botiga. Ets un mentider, intoxiques per intentar desprestigiar persones que lluiten pels drets laborals, Joan Ramón, possiblement tú vas coaccionar els teus treballadors perquè no fessin vaga. Prou repressió dels treballadors i prou criminalització de la classe treballadora per part dels empresaris.

     • jpere@gmail.com

      Que hi ha eleccions ???? Sisplau la noticia es una i sembla que es més important els interesos personals

     • alex

      Enric el nostre problema que que son som funcionaris .. com tu…. nº 17 de la CUP ” treballa al Departament de Justicia de la Generalitat de Catalunya ” un que critica el sistema i menja del sistema. I a donar lliçons..

     • Enric Piera

      Alex, treballar per la administració pública és delictiu i invalida les persones per poder opinar o lluitar pels seus ideals ? El “sistema” que critico és el que reprimeix treballadors, públics o privats, perque jo vull que tots els treballadors i treballadores tinguin els mateixos drets. És propi de les dretes pensar-se que els metges, els policies o els mestres son privilegiats, quan el que son és treballadors amb drets, drets que la dreta i la burgesia s’està carregant a poc a poc. Ara resultarà que treballar a la administració pública després d’haver aprovat unes oposicions ens restringeix el dret a opinar. Doncs resulta que els treballadors públics també rebem la repressió dels governs de dretes, perque som un referent de drets laborals pels treballadors de la privada, per això aquest odi que alguns com l’Alex ens tenen, perque volen TOTS els treballadors i treballadores sense drets, ni vacances, ni pagues extres, i de pas sense sanitat, sense educació pública…Precissament critico els que es volen carregar el sistema que fins ara ha garantit els drets al poble. Els antisistema estan ara asseguts al FMI, al govern de Madrid, al govern de la Generalitat i a l’Ajuntament de Molins de Rei. Quina VERGONYA que un alcalde de Molins de Rei multi a gent que renova una pintada feminista que MAI havia estat motiu de discòrdia…potser és que a més de ser un neoliberal i un totalitari, l’alcalde de Molins de Rei és un masclista.