Els partits d’esquerres aproven una moció de suport al periodista Bertran Cazorla

Els partits d’esquerres del ple municipal aproven una moció de suport al periodista Bertran Cazorla, detingut durant unes hores pels Mossos d’Esquadra en una operació poc clara. Iniciativa, CUP, Esquerres i PSC voten a favor i CiU i PP s’abstenen en la votació.

Bertran Cazorla ha informat de l'actualitat del Baix Llobregat durant més de dos anys a l'ACN // B.C.

Bertran Cazorla ha informat de l’actualitat del Baix Llobregat durant més de dos anys a l’ACN // B.C.

Bertran Cazorla,periodista de La Directa, col·laborador de Viu Molins de Rei i excorresponsal de l’ACN al Baix Llobregat, va ser detingut pels Mossos d’Esquadra sobre les set del matí del passat 15 de juny davant la comissaria de Nou de la Rambla dels Mossos d’Esquadra a Ciutat Vella de Barcelona. Segons la versió del periodista, els fets es van produir al interessar-se per l’actuació d’una patrulla dels Mossos amb un immigrant a les portes de la comissaria. El periodista del Prat de Llobregat assegura que va patir maltractaments per part dels cossos de seguretat a l’interior de la comissaria. Per la seva banda, els Mossos van indicar que el baixllobregatí va ser detingut per formar part d’un grup que formava escàndol sota els efectes de l’alcohol o d’alguna substància estupefaent i acusen a Cazorla d’haver agredit a tres agents amb un clauer. La detenció del periodista, que sempre s’ha mostrat especialment crític amb les actuacions del Mossos, va crear força controvèrsia a les xarxes socials i una multitud de companys de professió i ciutadans van donar-li mostres de suport.

Qui també va donar-li suport a Cazorla va ser l’Ajuntament de Molins de Rei, aprovant una moció impulsada per Esquerres per Molins de Rei i que va ser presentada conjuntament amb tota la resta de partits progressistes de la vila: Iniciativa per Molins de Rei, PSC i CUP. La dreta, CiU i PP, es va abstenir. La moció, defensada per la portaveu d’Esquerres i també periodista, Sílvia Guillén, instava a la Generalitat a “obrir una investigació transparent” sobre el cas Cazorla i titllava la versió dels Mossos de “contradictòria”. El portaveu de la CUP i també periodista, Roger Castillo, va denunciar que a Catalunya “hi ha casos similars que no surten a la llum”. Per la seva banda, Sergi Conde, d’Iniciativa per Molins de Rei, va dir que “s’està volent grapar la boca de tothom que informa amb esperit crític”, llençant dures crítiques contra el govern d’Artur Mas.

Per la seva banda, el regidor del PP, Emilio Ramos, va afirmar que no es creia la versió de Cazorla ja que “si et donen un cop a la cara, et queda algun hematoma” i va demanar al periodista que presentés proves dels cops rebuts. El mateix Ramos també va indicar que tampoc es creia la versió dels Mossos. “Davant la poca informació que tinc el més coherent és abstenir-me”, va especificar. Per la seva banda, CiU no va perdre ni dos minuts en justificar la seva abstenció a la moció i no va fer ús del seu torn de paraula.

Recomanacions personalitzades