Josep Saura és campió del món amateur de taekwondo

El molinenc Josep Saura ha guanyat el mundial amateur de taekwondo. Fa tres anys va arribar fins a la final i va perdre contra el mateix rival que ha superat enguany en l’últim combat. 

Josep Saura, campió del món amateur de Taekwondo //

Josep Saura, campió del món amateur de Taekwondo // FAMC

Més de 2.500 competidors de tot el planeta van citar-se al Coventry Skydome Arena, al Regne Unit. Un d’ells era Josep Saura, amb la selecció de la FAMC (Federació d’Arts Marcials de Catalunya), que es traslladava fins el Regne Unit amb la intenció d’emportar-se el campionat.

Saura ha volgut seguir el camí de la seva germana, Emma Saura, des de ben petit. L’esportista molinenc ha afrontat el mundial com una superació personal. El taekwondista va disputar 3 combats on es va haver de veure les cares amb un sud-africà, un nord-americà i finalment contra un anglès.

L’entrenat per l’històric mestre Pedro Muela suma amb aquest campionat 5 trofeus, entre els quals també hi ha els Opens d’Itàlia, Bèlgica, França, Alemanya i Sevilla. Un recorregut que l’ha portat a arribar per segona vegada al mundial amateur de Taekwondo. “Em vaig quedar a les portes fa 3 anys i sabia que aquest era el meu mundial “, diu Saura en declaracions a Viu Molins de Rei. Amb només 18 anys va ser finalista en la passada edició d’aquest campionat davant el taekwondista anglès, James, que curiosament també ha estat el mateix rival a la final disputada enguany. “Tenia gana de revenja, anava a per ell”, afirma Saura.

 

Els homes de la Federació d'Arts Marcials de Catalunya//

Els homes de la Federació d’Arts Marcials de Catalunya // FAMC

Per poder arribar una cop més a la final, Josep Saura ha hagut de preparar-se d’una manera especial. “Durant un mes he entrenat de 2 a 3 hores diàries i els caps de setmana amb exercicis específics”, explica satisfet dels resultats. El jove agraeix la confiança del seu entrenador i de la FAMC, federació que l’ha vist des dels 11 anys. “Aquest títol també és dels meus companys i de la meva neboda”, diu el molinenc. El proper repte de Saura és el Campionat de Catalunya, que arribarà a la tardor.

Recomanacions personalitzades