16 joves molinencs participen al Campus Ítaca per recuperar la il·lusió pels estudis

El programa de la UAB està destinat a animar als estudiants de secundària a no deixar els estudis. Hi participen un total de 16 alumnes dels instituts de Molins de Rei. És el primer any que l’Ajuntament assumeix totes les despeses del campus. 

campus ItacaUn total de 16 estudiants de secundària de Molins de Rei han participat en el Campus Ítaca, un programa socioeducatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) destinat a vetllar per a que els adolescents no abandonin els estudis i millorin els seus resultats acadèmics.

Els nois que han participat en aquest programa acaben de finalitzar el curs de tercer d’ESO als instituts Bernat el Ferrer i Lluís de Requesens. Per tant, en pocs mesos han de decidir si volen seguir estudiant algun mòdul professional, fer batxillerat o si bé volen intentar integrar-se en un món laboral més negre que mai. Els alumnes han realitzat diferents activitats amb l’objectiu d’incentivar-los a continuar la seva formació un cop finalitzada la seva etapa obligatòria.

L’Ajuntament paga el 100% del programa

Fa cinc anys que els instituts de Molins de Rei formen part del Campus Ítaca però enguany, per primera vegada, l’Ajuntament ha pagat la totalitat del cost que representa pels estudiants molinencs seleccionats. El consistori ha fet així una inversió de 2,500 euros per alumne del programa de la UAB, estalviant aquests recursos als instituts.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC), explica que “la lluita per l’èxit escolar ens implica a tots, per això aquest govern finança la totalitat del projecte”. L’Ajuntament fa una valoració positiva del campus i ha mostrat el seu compromís de mantenir el seu finançament en properes edicions.

Recomanacions personalitzades