La zona blava s’estén degut a la reforma del carrer Rafael Casanova

L’eliminació de llocs d’aparcament de pagament al carrer Rafael Casanova i al pati del Palau comporta el trasllat de les places de zona blava a altres punts de Molins de Rei. L’avinguda València, el passeig Pi i Margall i el carrer Molí són els punts als que s’estén la zona blava de manera definitiva.

Les noves places de zona blava ja han entrat en funcionament // David Guerrero

Les noves places de zona blava al passeig Pi i Margall ja han entrat en funcionament // David Guerrero

L’inici de les obres per convertir el carrer Rafael Casanova en plataforma única provoca efectes en la mobilitat i l’aparcament que es mantindran un cop finalitzin els treballs de reforma. Les places de zona blava que hi havia en aquell carrer i al pati del Palau desapareixen amb el nou projecte i es traslladen a altres punts del municipi per compensar a l’empresa concessionària, amb qui l’Ajuntament té acordat un número de places mínimes que ha de garantir.

D’aquesta manera, s’han creat nous llocs de zona blava a l’avinguda Barcelona més enllà de la plaça de la Bàscula. Al passeig del Pi i Margall també s’han convertit aparcaments en zona blava tocant amb el parc Pont de la Cadena i el mateix ha passat al carrer Molí amb la plaça de la Llibertat. “No ens queda més remei que compensar les places afectades per les obres traslladant-les a altres punts”, explica la regidora de Mobilitat, Anna Cantudo (PSC).

El dipòsit, també zona blava

En les properes setmanes també entrarà en funcionament com aparcament de zona blava el que fins ara era el dipòsit de vehicles de la Guàrdia Urbana, situat al carrer Josep Cariteu. El dipòsit es traslladarà al polígon El Pla i l’espai que ocupava fins ara es convertirà en zona blava, amb 40 places d’aparcament de pagament, igual que també ho farà el mateix carrer Josep Cariteu, fins ara d’aparcament gratuït i que es convertirà en zona blava. “Entenem que l’aparcament de rotació és necessari en una vila com Molins de Rei”, justifica l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), tancant la porta a estudiar en el curt termini altres opcions com la zona verda.

Tot plegat afecta a un total de 72 places d’aparcament amb tiquet. Totes aquestes places de zona blava es mantindran un cop finalitzades les obres del carrer Rafael Casanova i el pati del Palau.

 • Teresa

  Lo más penoso para la ciudaddanía es ver, dia tras día, la subyugación consentida y la descarada depenéncia de los gobiernos municipales a las marcadas directrices que imponen las multinacionales especializadas en gestión pública, que cotizan en bolsa, como lo és ACCIONA.

  Poco importa el propósito del por qué de la existencia de zonas blaves, que no és sino, el de dar alternancia al aparcamiento. Todo lo contrario de lo
  que se viene haciendo en la actualidad, en que se sacrifica el propósito cívico por el de la usura desmesurada de los gestores municipales en Molins de Rei. .

  ¿Cuando va a hacer algo de provecho y negociar, el Sr. JR Casals (CIU) , de una vez por todas, y convertilo a zona blava, el aparcamiento (mol car i sempre
  buit) del Mercat Municipal, tal como prometió en su última intervención de temporada en Actualitat Municipal de ETV, o dejará la patata caliente, como siempre, para los que vengan luego?

  Consideramos, debe modificarse completamente, antes de que nos
  lamentemos y sea demasiado tarde, el proyecto que nos quieren imponer de la Diputación del parque del Palau, Para mitigar la la crónica deficiéncia de
  parkings en Molins de Rei, debajo del jardin, debe proyectarse una planta subterránea, zona blava, sin barreras y sin empleado. Ejemplos los tenemos en la rambla de Vilafranca P. y en Pça. Creu de Igualada , basta visitarlos.

  • enric

   Otres, ara el problema es un parking (molt car i sempre buit segons Sra Teresa) i la seva solució es els empleats per pel seu raonament “il.luminat” baixaran els preus. Per altra costat diu que per sota la plaça del Palau vol un aparcament, i surt masses preguntes :

   – Quina empresa voldria fer una inversió d’un parking obtenint un preus raonables… Segons els exemples que posa una ampliació supossa 9 milions d’euros.

   – Quina empresa veura actractivament aquesta possibilitat quant a 50 m. hi ha un aparcament (ja feta l’inversió) segons vostè esta buit.

   – Fer aquesta tramitació d’un nou expedient per fer aquesta licitació i evidentment quedaria desert ( sembla que no veu la situació económica actual) I per tant les hores de feina dels funcionaris (que tots paguem) i les despeses, a la “saca”.

   – A més caldria si algun il.luminatpensa que aquestes obres ews realitzarien en 15 dies, aquestes com a minim i per l’experièncianecia del parking del Mercat supossa com a minim un any.

   Com a minim, si vol llançar una ideia l’argumentació hauria de treballar-la una mica més, ja que temps per que sembla té prou

   • Teresa

    enric : Gracias por sus comentarios, Parece que es uno de los únicos que muestra interés en todo eso, Creo que Usted hace ir los millones de € con mucha alegria, Le aseguro que un parking subterráneaneo de 1 sola planta, unos muros perimetrales de hormigón, unos pilares y una losa armada de hormigón hidrófugo que pemita unos parterres ajardinados y 4 bancos para abueletes, no vale mucho más de lo presupuestado hasta ahora.

    Respuestas :

    1) La única empresa debe ser l’Ajuntament, y los dineros los pone la Diputación.

    2) El déficit en pakings en MdR és cronico, y puede absorber muchisimas plazas más, Los precios del parking del Mercat con barreras, empleados, AA, despacho, etc. son elevadísimos , y tarde o temprano, si no bajan los precios se irán a la ruina y harán suspensión de pagos.

    2) Un parking subterráneo, hoy en día, lo hacen con los ojos cerrados directamente los encofradores, sin necesidad de planos, ni maquetas, ni panderetas políticas. El proyecto actual todavía no se ha licitado y estamos a tiempo.

    3) Los materiales empleados son sencillos, sin barreras , sin oficinas, sin garitas, sin personal , sin AA, etc, y el tiempo de ejecución, no debería ser superior a la 1/2 de lo que se tardó en las 2 plantas subterráneas del Mercadona : 1 mes.

    • Joan Pere

     Sembla Sr. Teresa que no llegeix la premsa o no veu les noticies, des de fa un temps esta prohibit per Llei (en aquest cas del Govern Central del PP ) fer empreses publiques, si ara es treballa per “liquidar”.
     Del tema mil.lions d’euros ja estem aconstumats a que pensem que les obres son “quatre cuartos” i desprès a demanar crèdits si donen ??. I evidentment qui es faria carrec del possibles deficits ?? L’Ajuntament ?? o sigui tothom a pagar aquesta despesa quant a 50 m hi ha un mig buit
     Fer un parking d’una planta (fins ara 72 aparcaments) que sortiran menys. Quina viabilitat té ?
     No crec amb les necessitats actuals que la Diputació estigui per donar cales per fer un “parking”
     En la seva resposta no veig cap aclaració al comentat per Enric del tema del temps de les obres .

     • Teresa

      Sra. joan pere, Gracias por sus comentarios , Parece que Usted és de los únicos de MdR que se lee Viu molins, Le respondo

      1) No se trata de crear niguna empresa publica, Quien debe promover el proyecto del parking subterráneo debe ser el Ayuntamiento, como lo hace promoviendo , calles, que luego pasan a ser zona blava, plazas, polideportivos, etc.
      2) Los dineros para el jardin sabemos claramente que los da la Diputación, En el proyecto actual hay un gran foso con un desmonte de tierras importante, para el parking bastaría hacer el hueco un poquito más hondo. A la Dipu. poco le importa si ponemos parking o no, debajo de su jardin.
      3) Las ventajas que el parking va a suponer para la dinamización del sector comercial, amortizarán rápidamente el pequeño suplemento de inversión. Es mejor que recortemos en sueldos de alcande, regidores a dedicación completa y cargos de confianza que solo menean la perdiz y no hacen nada en todo el día, que en equipamientos publicos como lo és el parking que proponemos.
      4) En cuanto al plazo de ejecución lo dejo muy claro con mi ejemplo de Mercadona.

     • Joan Pere

      M’ho miro i per començar la subvenció no be de la Diputació sino de l’Area Metropolitana de Barcelona. De tots el seus jocs florals que vol dir que es demani una subvenció per un parking ??? I que despres es liciti la seva gestió a una empresa privada ????
      No cal dir res més… com diu Enric té prou temps per tindre una millor argumentació que es fer un forat més gran

     • Teresa

      Joan Pere , Quizás tenga razón con eso de la AMB , pero, qué más da, “No importa que el gato sea blanco o sea negro, lo importante és que caze ratones”. Creo que eso del parking es una oportunidad unica y que no se presta la atención necesaria. Las más de 100 entidades culturales locales y la oposición, no veo que estén por la labor e intervengan en estos debates, y prefieren eso de ” El peix al cove” , con eso de las subvenciones municipales, Y , dopados todos, así nos va …

 • disqus_t5DELjeVTi

  Vinga zona blava, a pagar els de sempre. Negoci per les grans empreses amb la zona blava. Quan governareu pel poble i no per afavorir els interessos d’uns quants. No representeu a ningú, només a les vostres butxaques i, a sobre, sou uns ignorants que no teniu ni els estudis necessaris per ocupar els càrrecs públics que ostenteu. El dia que ningú vagi a votar serà el dia que brindaré, democràcia també vol dir justícia social, no escoltar-vos als mitjans sense que digueu res realment positiu!

  • enric

   Qui diu que jo estigui governan ??? Qui diu que jo treballi a l’Ajuntament ??? Suposso que tu “disqus” tens els estudis necesaris per coneixer totes les coses i a les properes eleccions podràs encapçalar una llista, no cal de ben segur que ja hi es hi podràs donar la teva opinió de les coses, perque que te a veura punts diferents de vista sobre unes obres de la Vila i la Justicia Social… un discurs de la justicia social que amb això tanques tot. Per que a lo millor això ultim es el teu problema el donar opinió .

  • Joan Pere

   En primer lloc, jo no governo el poble.
   En segon lloc : que té que veure la “zona blava” amb la “justicia social”.
   En tercer lloc : sembla que t’has despertat una mica tard ja que la zona blava ja fa molt temps que hi es i per casualitat ho va fer un partit d’esquerres ICV que tambe parla molt de “justicia social”. Llavors (encara que no hi havia aquest mitja) no es va escoltar res.
   En quart lloc : donar opinions i comentaris i a tu no hem sembla positiu, a veure si tu pots aportar quelcom que no sigui la frase tant amanidsa de “justicia social” que sempre queda be dir-la però tambe caldria aplicar-la en els comportaments, perque si en taxtes d’interessos i “justicia social” que fas amb Internet quant molta gent no té per menjar ? Demagogia tots podem jugar….

 • Pingback: La zona blava torna a ser gratuïta durant l'agost | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Torna la zona blava gratuïta durant el mes d'agost | Viu Molins de Rei()