Només 5 propostes es presenten als pressupostos participatius de la regidoria de Joventut

Un concurs de fotos d’Instagram, la restauració de la riera de Vallvidrera, dos cursos d’acrobàcies aèries i un festival de Metal Defenders han estat les 5 propostes presentades als pressupostos participatius de Joventut. Totes elles han estat seleccionades, ja que no s’ha arribat als 6.000 euros. 

Els pressupostos havien de destinar 6.000€ a 6 projectes, però se'n finançaran 5 sense arribar als 1.000€ el projecte

Els pressupostos havien de destinar 6.000€ a 6 projectes, però se’n finançaran 5 sense arribar als 1.000€ el projecte

Els pressupostos participatius de la regidoria de Joventut segueixen sense tenir propostes suficients perquè se’n pugui fer una tria. Aquests pressupostos, que reben el nom de Mou! el cul!, haurien de rebre diverses propostes dels joves molinencs, dels quals se’n triessin en una assemblea com a mínim sis amb un pressupost total de 6.000 euros. Però la realitat és que els 15 joves que van participar a l’assemblea tenien poc a escollir, perquè s’han presentat menys projectes que els que es pretenien finançar, de manera que totes cinc propostes s’han escollit directament.

Els pressupostos comptaven amb 6.000 euros per finançar projectes, repartits en sis categories: 3 per a joves de 14 a 17 anys i 3 per a joves de 18 a 30. Al seu torn, dins de cada grup d’edat s’havia de triar una proposta de l’àmbit “Cultura i creació”, una d'”Emancipació”, i una altra d'”Oci”. Però no ha estat així: entre els joves de 14 a 17 anys només hi ha hagut una proposta: #capturamolins, un concurs de fotografies d’usuaris d’Instagram que s’exposaran durant la Festa Major. De totes maneres, la participació a la categoria ha pujat, perquè l’any passat no se’n va presentar cap.

Dins la segona categoria, per a joves de 18 a 30 anys, s’han presentat quatre propostes, totes acceptades per compensar la falta d’idees de menors d’edat. Aquestes han estat un projecte per restaurar la part baixa de la riera de Vallvidrera, un curs d’iniciació a les acrobàcies aèries amb teles i trapezi, un curs d’investigació aèria a través del moviment corporal, i el festival “Crash Dummies Metal Fest”, que ja ha organitzat anteriorment l’entitat molinenca Metal Defenders.

D’altra banda, els 6.000€ anunciats per l’Ajuntament de Molins de Rei que s’hi destinarien, no s’arribaran a utilitzar. En primer lloc, perquè havien de finançar-se com a mínim 6 activitats amb 1.000€ cadascuna com a màxim i han estat 5. A més, la majoria de les propostes presentades necessiten menys de 1.000€ per fer els seus projectes, de manera que l’ajuntament només haurà de lliurar l’import que necessitin per dur-ho a terme.

Poca participació a Joventut

La baixa participació en les iniciatives de la regidoria de Joventut no és nova: ja va passar a l’edició de l’any passat del Mou! el cul!, en què es va aconseguir el mateix número de propostes. Un altre cas és el del concurs per a joves emergents Empalmat, que l’any passat va tocar fons amb només 3 inscrits que van passar directes a la final. La regidoria es troba actualment en mans d’Esteve Altozano (CiU), qui va rellevar a Xavier Montserrat (ERC) el 2011. Va ser durant el mandat de Montserrat al capdavant de la regidoria que es van impulsar aquestes dues accions, incloses al  Pla Local de Joventut (MOU!), aconseguint una participació notablement superior. Fa dos anys es van recollir onze propostes, més del doble que enguany.

 • carles

  què més volem, posant a un d’Unió al capdavant de Joventut. si ni el mateix regidor sap de què va la cosa, interès 0

  • Joan Pere

   Quants regidors d’altres partits i eren a la conferència ?

 • Tanit

  Una forma de escampar-ho podria ser informar de la possibilitat de fer aquestes propostes als instituts i associacions de joves

 • Teresa

  Una muestra más de que a pesar de los esfuerzos de atracción política que hizo en su día, el Sr. Montserrat (ERC) para que la gente joven participase y se comprometiese, no dá resultado. Todos quiren que se lo den hecho y que se lo den bien , libre de polvo y paja, ya que de no ser así, es el eterno “descontentense” contínuo.
  Pocas ganas de mover el culo , tienen… y muchas ganas de los governantes actuales, en dar dineros públicos fáciles, solo para lucir sus protagonismos y disimular sus fracasos en la gestión social en Molins de Rei.

  • . Un joven que no lo es

   “Todos quieren que se lo den bien, libre de polvo y paja, que de no ser asi es el eterno”descontestesen” continuo. Pocas ganas de mover el culo tienen….” leido esto, esta claro que no es una opinion es una supina estupidez y esto es una afirmacion . Su falta de educacion y respeto es insultante y su ignorancia esta latente en sus comentarios. Yo no perdere el tiempo en explicarle nada, seria inutil, pero agase un favor mirese al edoejo y preguntese que ve?.

   • Teresa

    joven : Empecemos por la gramática castellana : “agase” va con h , y esto no es una opinión , és una afirmación.

 • Pingback: 8 instagramers capturen Molins de Rei a través de l'smartphone | Viu Molins de Rei()