Dos lladres roben amb un cúter a una dona gran al seu portal

Roben 600 euros a una senyora d’edat avançada en un portal de l’avinguda Barcelona. Les lladres van seguir a la víctima des de la sortida del banc on havia tret diners fins a la seva porteria, on la van distreure i amb un cúter van foradar la seva bossa per emportar-se el botí. 

El robatori s'ha produït en un portal d'avinguda Barcelona // Marta Pedrola

El robatori s’ha produït en un portal d’avinguda Barcelona // Marta Pedrola

Dues dones van robar a una persona d’edat avançada el passat divendres 28 en un portal de l’avinguda Barcelona de Molins de Rei. Els fets van passar a plena llum del dia i la víctima no es va adonar del robatori fins minuts després dels fets. La Maria, d’uns 80 anys, arribava a casa acompanyada de dues senyores més joves que ella després de treure 600 euros del caixer automàtic del banc. Es tractava de la quantitat de diners suficients per fer front a les seves despeses del mes de juliol, una pràctica que fins ara realitzava cada mes des de fa molts anys.

Al seu portal l’esperaven les dues lladres. “Em van preguntar si sabia on vivia la Maria, que havien quedat amb ella per netejar-li la casa”, explica la víctima, en declaracions a Viu Molins de Rei. “Després em van dir que tenien el seu número de telèfon però que se’ls hi havia esborrat”, relata l’anciana. Tot eren maniobres de distracció. Mentre la Maria real i les seves dues acompanyants tractaven d’ajudar a la dona que parlava, l’altra malfactora, de manera silenciosa, foradava la bossa on la Maria portava els 600 euros amb un cúter, emportant-se el botí sense provocar resistència. Cap de les tres dones que tractaven d’ajudar de bona fe s’en va adonar.

Minuts després, un cop a l’interior del seu pis, la senyora gran no donava crèdit: “M’havien tornat a robar!”, exclama encara espantada. I es que la senyora Maria va ser la primera de les víctimes dels robatoris a portals fa més d’un any, trets a la llum per Viu Molins de Rei, i que fa unes setmanes s’han tornat a produir amb el trencament de la tíbia i el peroné d’una de les víctimes.

“Van seguir a la Maria des del banc fins a casa”, confirmen fonts dels Mossos d’Esquadra a aquesta redacció. Els mateixos Mossos recomanen que les persones grans sempre treguin els diners als interiors dels bancs no als caixers automàtics i que ho facin en petites quantitats. La víctima, com va fer al febrer de 2012, ha presentat la denúncia corresponent. Els Mossos investiguen el cas.

Recomanacions personalitzades