La cadena humana per la independència passarà per Molins de Rei

La Via Catalana, una cadena humana que el proper Onze de Setembre recorrerà Catalunya de nord a sud per reclamar la independència, passarà per Molins de Rei. Ho farà a través de la N-340, que serà un dels eixos vertebradors de la cadena seguint el traçat de la Via Augusta.

La marxa cap a la independència, que va acabar a Barcelona amb la gran manifestació de l'11-S, ja va passar per Molins de Rei l'estiu passat // ANC

L’estiu passat la marxa cap a la independència, precedent de la manifestació de l’11-S, ja va passar per la vila // ANC

Els molinencs que es vulguin sumar a la nova aposta reivindicativa de l’Assemblea Nacional Catalana ho tindran més fàcil que en la manifestació del passat Onze de Setembre. Ja no caldrà que es desplacin fins a Barcelona, sinó que podran fer-ho al seu propi municipi: Molins de Rei serà escenari de la Via Catalana cap a la Independència, el nom que ha rebut la cadena humana que organitzaran per reivindicar un nou Estat Català la propera Diada.

La Via Catalana passarà per Molins de Rei a través de la N-340 // ANC-Google Maps

La Via Catalana passarà per Molins de Rei a través de la N-340 // ANC-Google Maps

El recorregut de la Via Catalana resseguirà el recorregut de l’antiga Via Augusta, o sigui, les carreteres N-II i N-340, principalment. D’aquesta manera, les avingudes de Barcelona i València de Molins de Rei acolliran a les persones que s’hagin inscrit a l’esdeveniment a través de la seva assemblea local -en el cas de Molins de Rei, Molins de Rei per la Independència– o del formulari electrònic que s’habilitarà en breu. Aquest s’havia d’activar “entre la diada nacional dels Països Catalans i el concert per la Llibertat”, segons va informar al presentar la Via Catalana Ferran Civit, secretari de l’ANC, però a hores d’ara encara no funciona.

Les inscripcions serviran perquè cap dels més de 400 quilòmetres de la cadena humana quedin buits. És per això que caldrà que la gent “vagi dels llocs amb més població cap a aquells que no en tenen tanta”, segons va remarcar la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, que va fer veure que per primer cop en comptes de fer una manifestació a Barcelona on anava la gent de tot Catalunya, “la gent de Barcelona i l’àrea metropolitana s’haurà de desplaçar cap a tot el territori”. Amb tot, hi ha cinc trams de la cadena ubicats a Molins de Rei, de manera que fins que aquests no quedin coberts sí que serà possible reivindicar la independència sense moure’s de la vila.

Recomanacions personalitzades