Gran jornada d’handbol gespa al Ricard Ginebreda

Els equips de Molins de Rei dominen el IV Open d’Handbol Gespa. La jornada s’allarga durant tot el dia mostrant una manera diferent de viure l’handbol.

El CE Molins aposta per una disciplina innovadora per fomentar l'handbol // Jose Polo

El CE Molins aposta per una disciplina innovadora per fomentar l’handbol // Jose Polo

Un cop a l’interior del Ricard Ginebreda, instal·lació on l’Atlètic Incresa practica el futbol durant tota la temporada, l’ambient era diferent a l’habitual. La barra situada a l’esquerra de la porta estava buida, de la mateixa manera que la meitat esquerra del terreny de joc. En substitució dels elements habituals, hi havia quatre porteries petites en la meitat dreta del camp i un gran equip de música amb una speaker que animava la parròquia, a més d’un indispensable servei de bar donada la calor que feia. La música, i no els crits dels pares, sonava a tota castanya. Totes les pilotes que es veien eren visiblement més petites i ningú les tocava amb el peu. Un canvi radical en el camp de futbol que espera eternament la seva remodelació. El motiu era el IV Open d’Handbol Gespa, organitzat per  la secció d’handbol del Club Esportiu Molins de Rei.

Durant tota la jornada del passat dissabte 29 de juny, l’handbol va substituir al futbol al barri del Canal  en “una oportunitat per reunir jugadors, pares, mares o antics jugadors de Molins de Rei i de les rodalies”, segons el coordinador del CE Molins de Rei, Xavi Aros. La modalitat escollida era l’handbol gespa, una variant innovadora del tradicional handbol on els camps tenen una dimensió més reduïda i les pilotes estan fetes d’un material més especial per tal que botin sobre la gespa encara que el bot “no és un element important en aquesta disciplina”, diu Aros. “Hi han alguns canvis en la reglamentació, menys jugadors, quatres més el porter, i les dimensions reduïdes”, conclou el molinenc per explicar el misteri de jugar a l’handbol sobre el verd. El resultat: partits més ràpids on es van poder veure mostres de qualitat de jugadors i ex-jugadors i, sobretot, bon humor.

En categoria benjamí, la victòria va ser per a l’equip Fills de Veterans, on jugaven molts jugadors de les categories de base del CE Molins de Rei. En categoria infantil la victòria va marxar cap a Esparreguera i en sènior l’equip Ma Pixu va emportar-se el torneig i el pernil que servia de premi. Els veterans del CE Molins de Rei, equip on jugava l’exregidor d’Esports de Molins de Rei i actual assessor d’ERC al Consell Comarcal, Víctor Puntas, va emportar-se la victòria. No va ser l’únic polític que va deixar-se veure jugant sobre la gespa. Les velles glòries mai moren.

Recomanacions personalitzades