L’Ajuntament continuarà pagant els impostos a l’Estat com a mínim fins a la tardor

Molins de Rei no formarà part del centenar de municipis que deixaran de pagar aquest mes de juliol a l’Agència Tributària estatal per fer-ho a la catalana. El consistori molinenc no ho farà com a mínim fins a la tardor, tal i com va decidir l’AMI en una reunió celebrada a La Gòtica.  

L'alcalde, com amfitrió, i Jordi Romeu, com a representant de Molins de Rei van participar a la reunió de l'Associació de Municipis per la Independència // Ajuntament de Molins de Rei

L’alcalde, com amfitrió, i Jordi Romeu, com a representant de Molins de Rei van participar a la reunió de l’Associació de Municipis per la Independència // Ajuntament de Molins de Rei

Després daprovar-ho durant el passat ple del mes de març , Molins de Rei manté el seu compromís de pagar els seus impostos  a l’Agència Tributaria de Catalunya  (ATC) i no a l’Agència Tributaria estatal. Però no serà a curt termini; com a mínim “cap a la tardor”, segons el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal.

Abans de que ho faci Molins de Rei sí que hi haurà un centenar de petits municipis catalans que donaran aquest pas endavant en la sobirania fiscal al pagar l’IVA i l’IRPF a l’Agència Tributària de Catalunya en lloc de fer-ho a la hisenda espanyola. Així es va acordar a la darrera reunió de la comissió executiva i el consell directiu de l’AMI, celebrada a La Gótica de Molins de Rei el passat 18 de juny. El representant de Molins de Rei a aquesta associació és el regidor d’Esquerres per Molins de Rei, Jordi Romeu.

Ara per ara, al voltant de 20 municipis ja paguen a  l’ATC que, després, fa l’ingrés a Hisenda. Aquest mes de juliol ja seran un centenar i durant la reunió l’alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d’Abadal, va anunciar que “cap a la tardor és previst que s’afegeixin encara més” municipis. Entre ells, hi haurà Molins de Rei, amb l’objectiu fixat per l’AMI de que abans de finals d’any tots els municipis de l’AMI facin efectiva aquesta opció.

ILP per la consulta

Els reponsables de l’AMI reunits a Molins de Rei també van aprovar impulsar una iniciativa legislativa popular (ILP) al Congrés dels Diputats per reclamar la celebració de la consulta d’autodeterminació. A partir de la tardor, arrencarà una recollida de signatures per tirar endavant aquesta ILP. Vila d’Abadal va aprofitar la oportunitat davant els mitjans per mostrar-se crític amb l’actitud del govern espanyol amb les actuacions de la seva delegada a Catalunya. Per a Vila d’Abadal, “Llanos de Luna no entèn la democràcia ni la capacitat dels municipis d’actuar lliurement” en referència a la cinquantena d’ajuntaments i consells comarcals que han estat portats a la justícia per no penjar la bandera espanyola.

L’alcalde i amfitrió de la trobada, Joan Ramon Casals  (CiU), va destacar que “Molins de Rei sempre ha estat una vila compromesa amb el país i els seus reptes nacionals” i va apuntar la seva intenció de convertir el municipi en “una referència en el procés de sobirania nacional”, qualificant el Baix Llobregat com “una comarca clau” per la independència de Catalunya, tenint en compte que l’Associació de Municipis per la Independència és un organisme pràcticament irrellevant sense adhesions al Baix Llobregat.

 

Recomanacions personalitzades