La taxa d’atur baixa del 14% després d’un any de xifres rècord

La taxa d’atur encadena el sisè mes consecutiu de baixada i es queda per sota del 14%, un nivell que no s’aconseguia des de fa un any. Al mes de maig hi havia registrats 1.805 molinencs a l’atur, 41 menys que el mes anterior, el que suposa un 13,8% de la població activa.

Mig any consecutiu de petites bones noticies dins de la tempesta. Des del mes de novembre de 2012, quan es van superar els 2.000 aturats, la taxa d’atur ha anat baixant mes rere mes. Uns mesos més, uns altres menys però en sis mesos de tendència a la baixa s’han reduït en més de 200 persones les llistes d’aturats a Molins de Rei.

Les dades del mes de maig apunten que atualment hi ha 1.805 molinencs a l’atur. Són 41 persones menys que al mes d’abril i la taxa d’atur se situa en el 13,8% de la població activa, tres dècimes menys que el mes anterior i situant-se en un nivell per sota del 14%, fita que no s’aconseguia des del mes d’abril de fa un any

Evolució de l’atur maig 2012 – maig 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Evolució de l’atur maig 2012 – maig 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, l’evolució de l’atur d’aquest mes ha estat positiva tant per als homes com per a les dones. Al mes de maig es van registrar 942 dones a l’atur, el que representa una taxa d’atur femení del 15,2%, cinc dècimes per sota del mes anterior i cada cop més lluny de la barrera psicològica de les 1.000 dones aturades que precisament se superava fa tot just un any. Entre els homes també es produeix una davallada, en aquest cas de tres dècimes per sota del mes anterior, situant-se en el 12,5%, el que representa 863 homes molinencs a l’atur, aconseguint així una davallada també en l’atur masculí després de dos mesos estancat.

En quant a grups d’edat, el descens de l’atur dels menors de 25 anys suma el segon mes fixat en un 10,2%. Actualment són 94 molinencs menors de 25 anys els que busquen feina, exactament els mateixos que a l’abril. El gran col·lectiu d’edat tocat per la crisi, el dels majors de 44 anys, baixa tímidament quatre dècimes per sota del mes anterior, quedant-se en 853 aturats majors de 44 anys, amb una taxa d’atur del 18,8%. El descens, tot i ser petit, és significatiu després de molts mesos a l’alça. Entre aquests, es desconeix quantes persones surten de l’estadística perquè ja se li han acabat les prestacions i no consten com demandant de feina i quants són els que realment han trobat un lloc de feina.

Per sectors i activitats econòmiques, a nivell comarcal i en relació amb el mes anterior, l’atur disminueix sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació als sectors de serveis a la producció, comerç, restauració i hoteleria, construcció i indústria. Tot i això, el grup de persones aturades sense cap experiència laboral anterior registrades en les oficines de treball, augmenta.

Recomanacions personalitzades