Festa popular en estat pur per la nit de Sant Joan

El moviment veïnal es referma un any més per la revetlla de Sant Joan. Sis barris de Molins de Rei celebren el solstici d’estiu al carrer. La comissió de focs de Sant Joan segueix com a referent al centre de la vila amb un intens programa d’actes.

La flama del Canigó inecndiarà la foguera de Sant Joan a Molins de Rei i prop de 400 municipis més. //jlmaral (Flickr).

La flama del Canigó inecndiarà la foguera de Sant Joan a Molins de Rei i prop de 400 municipis més. //jlmaral (Flickr).

Tot i els estira-i-arronsa amb el consistori durant aquest any, la festa popular i al carrer segueix imperant a Molins de Rei per la celebració de la revetlla de Sant Joan. Sis barris repeteixen amb el format d’altres anys, mentre que la rebuda de la flama del Canigó incorpora algunes novetats.

Malgrat la situació econòmica, l’associacionisme veïnal segueix teixint vincles per viure una revetlla en comunitat. Al barri de l’Àngel, la festa tindrà lloc a la plaça de la Pau, i a les Conserves es contagiarà l’ambient estival des de la plaça Antoni Marca. L’associació de la Riera Bonet celebrarà el tradicional sopar popular a la plaça Antoni Méndez, amb un preu que oscil·la entre els tres i cinc euros.

D’altra banda, al parc Pont de la Cadena hi tindrà lloc la revetlla dels veïns del barri del Canal, on cadascú porta el seu sopar i, per tal de finançar el conjunt musical que hi actua, es compren el tiquets per les taules i cadires que ocupa cada família.

Al Barri Bonavista – El Mas, el sopar és gratuït i es canvia d’ubicació de l’escola Alzina per fer-ho al bell mig del carrer Bonavista, com ja porta fent anys el barri de la Font dels Casats, que segueix commemorant la nit al carrer que li dóna nom.

Diada nacional dels Països Catalans

flama canigó 2013La comissió de Focs de Sant Joan continua amb el tradicional acte de rebuda de la flama del Canigó, amb algunes novetats.  La torxa arribarà a la plaça de la Creu a les sis de la tarda amb un berenar popular i animació infantil. Seguidament, un grup de corredors de l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives portaran el foc i s’iniciarà un cercavila fins a la plaça de l’Església amb el Gall de Molins de Rei acompanyat del ritme dels Grallers de Molins de Rei i el grup de percussió Baketomba.

Abans de la lectura del manifest i la tradicional cremada de Felip V i el decret de Nova Planta amb les seves corresponents danses al voltant, a les set de la tarda la plaça de l’Església acollirà la gran novetat d’enguany: l’espectacle Baketospel, una fusió musical del cor de gospel i música africana Gospel Feelings i el grup de percussió Baketomba, premiats al certamen Millorem Molins. Tot aquest intens programa d’activitats és el precedent del sopar a la fresca, amb un preu de 12€.

La festa seguirà viva fins la matinada amb diversos concerts al mateix punt del municipi. La música anirà a càrrec del grup de  joves molinecs Komba’t, que debuten enguany, seguit del conjunt Trempera, d’estil ska-punk. Finalment la festa acabarà amb un punxa-discs per a tots els estils. Un acte que organitzen de manera conjunta el Casal de Joves La Mola, l’AE Jaume Vicens Vives i l’Ateneu Mulei.

Recomanacions personalitzades