Coques molinenques per Sant Joan

Publireportatge

El gremi de pastissers de Molins de Rei prepara una de les dates marcades de l’any: la revetlla de Sant Joan. Establiments com la Pastisseria Cardona o el Forn del Pont aposten per la qualitat i l’elaboració pròpia com a claus per fer una bona coca de Sant Joan. 

A la Pastisseria Cardona utilitzen una recepta centenària // Jose Polo

A la Pastisseria Cardona utilitzen una recepta centenària // Jose Polo

La revetlla de Sant Joan i la venda de les típiques coques són una oportunitat per a les pastisseries i forns de Molins de Rei. Establiments com la Pastisseria Cardona o el Forn del Pont aposten per donar un producte de qualitat, allunyat de les de rebosteria industrial que actualment impera.

Montserrat Berenguer, del Forn del Pont, explica que la clau per fer una bona coca de Sant Joan és tenir bons ingredients  i “fer-la amb molt amor”. En aquest forn situat al número 23 de  l’avinguda València aposten per “fer les coques el mateix dia que el consumidor se les emporta per així guanyar en qualitat”. Coques de brioix, full o llardons es fusionen amb les peticions personalitzades que fan els consumidors per telèfon ( 93 668 28 83) o apropant-se a un comerç que des de 1939 ha demostrat el seu compromís amb la societat molinenca col·laborant amb diferents entitats i moviments culturals de la vila.

Al Forn del Pont aposten per l'elaboració pròpia feta el mateix dia que la coca en menja // Marta Pedrola

Al Forn del Pont aposten per l’elaboració pròpia feta el mateix dia que la coca en menja // Marta Pedrola

Amb una àmplia tradició al Baix Llobregat  però instal·lats des de fa uns mesos al pati del Palau de Molins de Rei, la Pastisseria Cardona també creu en l’elaboració pròpia com a mètode imprescindible per oferir una bona coca de Sant Joan. “Les nostres coques són d’elaboració pròpia,  no són congelades ni ens les fa cap altre forner” explica  Jesús Cardona, responsable del comerç  i soci de Viu Molins de Rei. A Can Cardona utilitzen una recepta centenària que s’ha anat actualitzant al llarg del temps: “Abans les coques eres més dolces i sòlides, ara la gent  demana una coca més lleugera” explica Cardona qui també remarca,  però, que “tot i les variacions apostem per respectar la tradició amb la que aconseguim un gust singular”. En aquest nou establiment, que també disposa de terrassa per poder tastar els seus productes mentre es pren un cafè, també es fan coques per encàrrec trucant al 93 680 48 12.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades