El nomenament de Ramos a l’AMB causa discrepàncies al govern i rebuig entre l’oposició

La decisió de l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU) de delegar en Emilio Ramos (PP) la representació de Molins de Rei a l’Àrea Metropolitana de Barcelona genera discrepàncies amb el PSC, soci de govern dels convergents. L’oposició en bloc s’oposa frontalment al nomenament de Ramos. 

Emilio Ramos (PP), Xavi Paz (PSC) i Joan Ramon Casals (CiU) han segellat el pacte dels pressupostos a la sala de plens // David Guerrero

Emilio Ramos (PP), Xavi Paz (PSC) i Joan Ramon Casals (CiU) han segellat el pacte dels pressupostos a la sala de plens // David Guerrero

Per primera vegada en més de dos anys de legislatura, una discrepància entre l’equip de govern format per CiU i PSC  ha surtit a la llum pública. La decisió personal de l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), de nomenar a l’únic regidor el PP, Emilio Ramos, com a representant de Molins de Rei a l’Àrea Metropolitana de Barcelona no ha estat ben rebuda pels socialistes.

El primer tinent d’alcalde i número u del PSC a Molins de Rei, Xavi Paz, ho ha reconegut en declaracions a Ràdio Molins de Rei: “L’alcalde ens va informar i és evident que nosaltres ens sentim més còmodes en converses amb altres partits que no pas amb el PP”. Amb un to prudent, Paz ha afirmat que la incomoditat envers la decisió de Casals és més greu “tenint en compte les polèmiques que van haver darrerament”, en referència a les declaracions del regidor de PP on acusava al Secretari General del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, d’estar al darrera de dels atemptats de l’11M.

Rebuig de l’oposició

La CUP va convocar la roda de premsa per expressar la seva opinió // Jose Polo

La CUP va convocar la roda de premsa per expressar la seva opinió // Jose Polo

La CUP, Iniciativa i Esquerres rebutgen clarament la decisió de Casals. La CUP qualifica el nomenament de Ramos com “una de les decisions més lamentables i decebedores de la política municipal en els darrers anys” i demana al govern municipal que “expliqui tots els detalls de l’acord amb el senyor Ramos i que reconegui l’existència d’un pacte local estable amb el PP”. 

Des d’Esquerres per Molins de Rei asseguren que el nomenament del regidor popular “és fruit d’un pacte CiU-PP consentit pel PSC i, per tant, contrari als interessos de la vila” i denuncia que l’alcalde “es va negar a explicar per què i a canvi de què havia pres la decisió”. La coalició independentista va expressar la seva opinió sobre aquest tema a partir d’un article d’opinió publicat a Viu Molins de Rei on acusava a CiU de “tenir dues cares”.

Per la seva banda, Iniciativa per Molins de Rei ha qualificat com a “incomprensible” la presència de Ramos a l’AMB. “El PP no forma part del pacte de govern de l’AMB i l’únic que farà és votar en contra  a tot per sistema, cosa que no aporta res”, justifiquen els ecosocialistes.

Recomanacions personalitzades