La Cordinadora d’Entitats celebra el seu primer acte

El col·lectiu va oferir diverses activitats, com ara tallers per a infants, una xerrada i danses populars. L’acte, sota el nom “Les Entitats fem el Poble” es va celebrar a la plaça de l’Ajuntament durant tot el dissabte 15 de juny amb alguns actes suspesos i escassa afluència de públic.

La Coordinadora vol que les entitats col·laborin les unes amb les altres // Elisenda Colell

La Coordinadora vol que les entitats col·laborin les unes amb les altres // Elisenda Colell

Un grup d’entitats s’uneixen i fan pinya per treballar plegades, per fomentar el teixit associatiu del la vila i  per fer visibles les seves exigències al govern local. Aquests eren els objectius principals de la primera jornada que organitzava la Coordinadora d’Entitats de Molins de Rei. Ho van deixar clar amb un manifest de clar rebuig a les polítiques de l’Ajuntament, i especialment a la regidoria de Cultura, gestionada per l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), en la relació amb les entitats i associacions molinenques.

L’esdeveniment festiu i alhora reivindicatiu va tenir lloc al bell mig de la plaça de la Vila durant tot el dissabte 15 de juny. Va aplegar un públic molt divers, sobretot durant el matí, tot i que la poca freqüència de pas dels molinencs va marcar la tònica de la jornada, anant a la baixa a mesura que passaven les hores.

A les deu del matí la xocolatada gratuïta va donar el tret de sortida de la diada reivindicativa, que va seguir amb diversos tallers i jocs organitzats per les entitats de lleure de la vila, l’esplai MIB, l’esplai Agrupa i l’AE Jaume Vicens Vives. Durant el migdia es van aplegar infants i famílies al punt neuràlgic per participar al twister de valors, activitats de pintar la cara, decorar xapes o confeccionar pots de sal de colors, entre d’altres.

Abans del dinar popular a preu de cost, que organitzaven Arran Molins, l’Ateneu Mulei i el Casal Autogestionat de Joves La Mola, els Grallers de Molins de Rei van fer una actuació entre alguns dels assistents. A la tarda, es va dur a terme la xerrada organitzada per Dempeus Molins, on Marc Casanovas, professor en Filosofia i Literatura Comparada, va parlar sobre els vincles entre les avantguardes culturals i l’organització des de baix en el marc de l’associacionisme participatiu. Un col·loqui que, tanmateix, va ser el que menys públic va aplegar de tots els que han organitzat els membres de Dempeus des del seu inici d’activitats el passat mes de febrer.

Dempeus Molins! va participar en l'esdeveniment amb una de les seves xerrades // Elisenda Colell

Dempeus Molins! va participar en l’esdeveniment amb una de les seves xerrades // Elisenda Colell

El plat fort per culminar la trobada va ser, sens dubte, el taller de danses populars de la revetlla de Sant Joan. De fet, la resta d’actes previstos, com el tast de cerveses artesanes , el taller de circ o la projecció d’una pel·lícula es van haver d’anul·lar per incompatibilitats tècniques, el que va deixar una imatge desangelada de la festa durant alguns moments de la tarda.

Malgrat tot, els organitzadors de l’acte (l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives,  l’Esplai Agrupa, l’Esplai MIB, el Casal Autogestionat de Joves La Mola, l’Ateneu Mulei, Arran, Dempeus Molins, Zulogaarden, Grallers de Molins, Endavant Molins i el SEPC  de Molins de Rei) asseguren “haver complert amb els mínims objectius plantejats” com era la “visibilització, la difusió i els vincles creats entre tots”. En tot cas, al setembre es reprendrà l’ens per poder aplegar molts més col·lectius i grups locals i seguir fent créixer el projecte.

Recomanacions personalitzades

  11 comments for “La Cordinadora d’Entitats celebra el seu primer acte

 1. manel
  19/06/2013 at 9:08

  Quant trobarem alguna vegada un minim de critica pels diferents col.lectius, vaig pasar pel mati i segons l’article l’hora amb més afluència i solament hi eren els organitzadors i 15 persones mes…..I desprès per la tarda realizen una programació d’esdeveniments que com excusa es diu per causes tècniques.

 2. manel
  19/06/2013 at 9:10

  Al setembre evidentment que faran ? fer la seva festa alternativa a la Festa Major… i quant diuen d’aplegar més col.lectius, jo tinc el plaer d’estar dins d’un d’ells i fins ara mai ens han convocat per cap reunió….

  • L
   20/06/2013 at 0:37

   En quin col·lectiu estàs? No sé si la guardia urbana compta com a col·lectiu

   • manel
    20/06/2013 at 8:52

    No soc cap funcionari,treballo (per sort) a l’empresa privada.Estic a una Entitat de la Vila com a moltes persones. Ara be, si encara hi som amb les multes com a fum (policia i politics)i fer la vostra lluita ideològica…. per aconseguir …. sobte que no feu una critica de que perquè de 105 entitats solament hi havia 12. El resultat ho teniu…..

  • Marc
   20/06/2013 at 10:41

   Ei Manel, ja que tens interès en què convoquin la teva entitat a una reunió, digues quina és i segur que la propera vegada li diuen.

   • manel
    20/06/2013 at 13:42

    Estic amb una esportiva, però un a de donar el nom per ser convocat ? o l’anomenada “coordinadora d’Entitats” no es posa en contacte amb les entitats ? Entenc que qualsevol que vol aglutinar les Entitats el minim es convidar-les. Jo tinc el seu manifest i aixì ho diu, jo he parlat amb diferents Entitats i cap a rebut cap invitació a cap reunió

    • Marc
     20/06/2013 at 17:09

     Home Manel, entenc que la coordinadora sorgeix d’un grup de gent que voluntàriament i amb molta dedicació i temps decideix fer un esforç per aglutinar el màxim de gent i entitats. Em sembla poc respectuós que tu des de la teva cadira et queixis que ‘a mi no m’han vingut a buscar’, com si aqui algú cobrés per fer una feina. Si vols participar-hi, sigues proactiu i ves-los a buscar TU, perquè s’arriba on s’arriba. I si realment no t’interessa i no vols facilitar la feina donant el nom de la teva entitat (estas en el teu dret, és clar) si us plau no entorpeixis la tasca de la gent que està dedicant temps i esforços (de voluntariat!) a tenir una vila més activa i participativa.
     Tots t’ho agrairem.

     • manel
      21/06/2013 at 0:16

      Marc amb tota la humilitat, si qui sigui vol muntar una “coordinadora d’Entitats” com a minim s’adreça a les mateixes ( hi ha correus electronics de quasi totes a la web de l’Ajuntament) i els convoca a les seves reunions. Un altra cosa que pels motius que siguin no poden o volen anar-hi, pero tens dret a donar la teva opinio. Però a la vegada ens convoca amb correu electronic per fer activitats amb l’anomenada “Dia de les Entitats”. Sembla una mica estrany…. ?… D’esforços fem totes les Entitats i de temps dedicat i voluntariat ho fem totes les Entitats,.Per ultim quant dius de fer una Vila participativa i activa. Crec que deixes de banda a 93 Entitats de la Vila, que promouen l’esport, les associacions de veïns, culturals, d’enseyament, socials, culturals,joventut, gent gran……… Sembla que totes mereixen un respecte.per la seva tasca. Perquè que semblaria que qualsevol colectiu agafes sense dir-vos res la vostra representativitat com Entitats i la resposta sigues posat TU en contacte amb nosaltres ? Això semblaria participatiu….

     • pau
      21/06/2013 at 22:48

      manel mira’t el correu de la teva entitat i para de plorisquejar, que està allà. si algú censura el que us passen, no és cosa nostra

      salut!

     • manel
      24/06/2013 at 21:37

      Mirat el correud de la meva Entitat i en cap moment tinc cap missatge de cap reunió,… ara si creus que EEUU ha pres un censurà…. Si com tu dius hiha censura de qui ? Un altra tema per la teva informaciómolts dels correus electronics d’entitats son personals….. , i Pau tens un problema si formes part d’un colectiu anomenat “coordinadora d’Entitats” perque la censura sembla que arriba a moltes. Si aquesta es la vostra aptitut davant un qüestionament de formes de treball que es l’informació ………

  • Teresa
   23/06/2013 at 9:41

   ¿ En setiembre, la Festa Major de este año habrá baile popular o no ? , ¿ Seguiremos con el mismo regidor de cutura?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *