Nou aturats agafen el relleu i comencen el segon torn dels plans d’ocupació

Comença el segon semestre dels plans d’ocupació 2012-2014. Nou persones que es trobaven a l’atur tindran un contracte de sis mesos com a agents cívics, com a peons forestals o a la brigada de manteniment. La propera i última  convocatòria serà a finals d’any.

La brigada d'obres ha actuat al pas de vianants de la plaça de la Vila amb Pere Calders // Ajuntament de Molins de Rei

La brigada d’obres que ha treballat durant el primer semestre ha millorat el pas de vianants de la plaça de la Vila amb Pere Calders, entre altres accions // Ajuntament de Molins de Rei

Un cop finalitzat el primer semestre dels plans d’ocupació subvencionats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que han donat feina a nou molinencs des de desembre fins a juny, ara arriba el moment del segon torn. Seran també nou persones, les quals tindran un contracte entre aquest mes de juny i fins al desembre. Les tasques que desenvoluparan són les mateixes: tres persones a la brigada de manteniment de l’espai públic, tres com a agents cívics i tres més com a peons forestals.

Les nous persones que fins ara havien estat ocupant aquests llocs han fet diverses tasques que han servit per millorar el manteniment de l’espai públic, realitzar millores en la senyalització viària, netejar els marges de les carreteres de muntanya i millorar la convivència a l’entorn de les escoles. Un cop finalitzat el seu contracte han rebut la corresponent acreditació de l’experiència laboral adquirida i de la formació que han cursat, elements que han d’ajudar-los a poder reincorporar-se al mercat laboral en un moment en el que la taxa d’atur a Molins de Rei porta cinc mesos a la baixa.

140 interessats per 9 llocs de treball

Per aquest segon torn dels plans d’ocupació es van presentar 140 molinencs. Els 9 escollits han passat un procés de selecció i ara tindran un contracte de sis mesos amb una jornada laboral del 70%, reservant el 30% restant a la seva formació específica per la tasca que els ha estat adjudicada. “És una modalitat que persegueix poder fer arribar els plans al major nombre de persones possibles”, explica la regidora d’Ocupació, Anna Cantudo (PSC), destacant que les condicions laborals han estat consensuades amb els sindicats.

Els plans d’ocupació 2012-2014 a Molins de Rei, que en total donaran feina a 27 persones, s’han dividit en tres semestres: el primer, de l’11 de desembre de 2012 i fins el 10 de juny de 2013, ja s’ha superat. El segon ja es troba en marxa i finalitza el 10 de desembre. L’últim serà de l’11 de desembre de 2013 fins el 10 de juny de 2014. Durant el mes de novembre s’obrirà de nou un procés selectiu i independent al que es podran presentar novament tant les persones que han quedat aquest cop com a reserves i no seleccionades com noves persones que es trobin a l’atur.

Recomanacions personalitzades