Els expedients sancionadors a membres de Molins en Lluita es tanquen sense sanció econòmica

Els 16 expedients sancionadors a les persones integrants del col·lectiu Molins en Lluita es tanquen sense sanció econòmica. L’Ajuntament de Molins de Rei ha pres aquesta decisió a la junta de portaveus després de que no sortís endavant la moció que ho demanava al darrer ple municipal.

El col·lectiu Molins en Lluita va omplir la sala de plens // Roger Tuset

El col·lectiu Molins en Lluita va omplir la sala de plens // Roger Tuset

L’Ajuntament fa marxa enrere. Els 16 expedients sancionadors a les persones del col·lectiu Molins en Lluita seran tancats sense cap tipus de sanció econòmica. Per tant, no es formalitzaran cap de les multes que van ser imposades per enganxar cartells fora dels llocs indicats i realitzar murals reivindicatius i canvis de noms als carrers en motiu de la celebració del dia de la dona treballadora. Dos regidors de la CUP Molins de Rei van ser expedientats per aquests motius, també diversos militants d’Arran.

Les diferents formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament han arribat a aquest acord durant la junta de portaveus celebrada el dimecres 12 de juny. De fet, durant l’últim ple municipal es va arribar a un compromís per part de totes les forces polítiques per tal de donar solució a aquesta problemàtica. Tot i que Molins en Lluita demanava “l’anul·lació dels expedients”, la decisió final accepta la principal reivindicació de la plataforma formada per diferents col·lectius i entitats de la vila: que no hi hagués cap tipus de sanció econòmica. Fonts municipals han informat a Viu Molins de Rei que legalment és impossible anul·lar un expedient un cop és obert. Les persones multades esperen a hores d’ara la notificació d’aquesta decisió. De moment, els membres de Molins en Lluita prefereixen no fer declaracions. Fonts de la plataforma han indicat a aquesta redacció que “no se’n refien”.

La moció no va sortir endavant 

Durant l’últim ple municipal les persones del Molins en Lluita van omplir la sala de plens de l’Ajuntament de Molins de Rei. El motiu era una moció presentada a través de la CUP on, a més de la retirada dels expedients, es demanava que “l’Ajuntament posi mitjans tècnics per permetre que les diferents entitats compleixin la normativa i que no s’utilitzi mitjans municipals per arrencar cartells de forma legal”, entre altres aspectes.

Tot i que els expedients sancionadors no tindran una sanció econòmica finalment, la moció de Molins en Lluita no va sortir endavant. El vot de qualitat de l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), va ser decisiu. La CUP, Iniciativa i Esquerres van votar a favor, CiU i PSC van votar-hi en contra i el PP es va abstenir. Amb empat a 10 entre partidaris d’aprovar el text i partidaris de no tirar-lo endavant, el vot de Joan Ramon Casals va decantar la balança.

Recomanacions personalitzades