Els expedients sancionadors a membres de Molins en Lluita es tanquen sense sanció econòmica

Els 16 expedients sancionadors a les persones integrants del col·lectiu Molins en Lluita es tanquen sense sanció econòmica. L’Ajuntament de Molins de Rei ha pres aquesta decisió a la junta de portaveus després de que no sortís endavant la moció que ho demanava al darrer ple municipal.

El col·lectiu Molins en Lluita va omplir la sala de plens // Roger Tuset

El col·lectiu Molins en Lluita va omplir la sala de plens // Roger Tuset

L’Ajuntament fa marxa enrere. Els 16 expedients sancionadors a les persones del col·lectiu Molins en Lluita seran tancats sense cap tipus de sanció econòmica. Per tant, no es formalitzaran cap de les multes que van ser imposades per enganxar cartells fora dels llocs indicats i realitzar murals reivindicatius i canvis de noms als carrers en motiu de la celebració del dia de la dona treballadora. Dos regidors de la CUP Molins de Rei van ser expedientats per aquests motius, també diversos militants d’Arran.

Les diferents formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament han arribat a aquest acord durant la junta de portaveus celebrada el dimecres 12 de juny. De fet, durant l’últim ple municipal es va arribar a un compromís per part de totes les forces polítiques per tal de donar solució a aquesta problemàtica. Tot i que Molins en Lluita demanava “l’anul·lació dels expedients”, la decisió final accepta la principal reivindicació de la plataforma formada per diferents col·lectius i entitats de la vila: que no hi hagués cap tipus de sanció econòmica. Fonts municipals han informat a Viu Molins de Rei que legalment és impossible anul·lar un expedient un cop és obert. Les persones multades esperen a hores d’ara la notificació d’aquesta decisió. De moment, els membres de Molins en Lluita prefereixen no fer declaracions. Fonts de la plataforma han indicat a aquesta redacció que “no se’n refien”.

La moció no va sortir endavant 

Durant l’últim ple municipal les persones del Molins en Lluita van omplir la sala de plens de l’Ajuntament de Molins de Rei. El motiu era una moció presentada a través de la CUP on, a més de la retirada dels expedients, es demanava que “l’Ajuntament posi mitjans tècnics per permetre que les diferents entitats compleixin la normativa i que no s’utilitzi mitjans municipals per arrencar cartells de forma legal”, entre altres aspectes.

Tot i que els expedients sancionadors no tindran una sanció econòmica finalment, la moció de Molins en Lluita no va sortir endavant. El vot de qualitat de l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), va ser decisiu. La CUP, Iniciativa i Esquerres van votar a favor, CiU i PSC van votar-hi en contra i el PP es va abstenir. Amb empat a 10 entre partidaris d’aprovar el text i partidaris de no tirar-lo endavant, el vot de Joan Ramon Casals va decantar la balança.

 • Joan Güell

  Espero que el dia que m’obrin un expedient administratiu per una falta o mala acció o infracció s’arxivi també. Veieu, senyors de MOLINS EN LLUITA, com la Llei NO és igual per a tothom!

  • Alex

   Te equivocas una vez más Joan Güell. Ahora la ley es igual para todxs. No se han abierto expedientes a entidades, ni a empresas privadas por saltarse la ordenanza de civismo a la hora de poner carteles en lugares no habilitados y, finalmente, tampoco se sancionará a lxs miembrxs de Molins en Lluita por realizar las mismas acciones.

  • Lucas

   És de això precisament del que ens queixàvem, de que a la gent de Molins en Lluita se la multava per encartellar i a altres empreses, o al propi ajuntament no. De que molts expedients havien siguts posats a dit, sense identificacions ni res, simplement per ordre del alcalde de torn.

  • Xavi Casals

   joan guell la teva demagògia és patètica jajaja

 • Teresa

  ¿ La moció presentada en el pleno municipal era de la Plataforma tal como dice el último parrafo del artículo o de la CUP? , Ya nos lo apuntaba en el pleno, el Sr. Quim Martí (CIU) regidor de la Guardia Urbana, en que no se alborotasen,
  en que no se alarmasen tanto, ya que a pesar de que la Guardia Urbana
  multase a gente sin identificar, sólo habian sido “expedientes administrativos”
  sin sanción, que en ningún momento se hablaba multas. Para este viaje no hacía falta tantas alforjas, bien hubiese sido mejor que ya en el pleno el Sr. Casals con siu voto de desempate, bien hubiese aprobado la moción de la CUP , y no generar tanto protagonismo y ni meneo de la perdiz a lo que nos tiene acostumbrados CIU de Molins.

  Esperemos que en eso de las multas, cuando un ciudadano/a renuncie a la perversa bonificacción del 50 % con el pago de la misma y recurra a una multa de la Guardia Urbana, se lo lean objetivamente sin “abuso de poder” entre el Ayuntamiento y la Diputación, y no se lo pasen por el forro como lo vienen
  haciendo hasta ahora , generando alticivismo en las gentes.

  • Lucas

   La moció la presentava Molins en Lluita, el que passa és que l’ha d’entrar alguna formació del ple, en aquest cas va ser la CUP.

 • Enric Piera

  La qüestió és que les multes eren improcedents i sectàries per part de l’alcalde de dretes, per uns cartells que criticaven la gestió municipal, que no duien cap insult ni rés punible. Van arribar a multar gent sense idenfiticar ni poder demostrar cap de les acusacions per fets totalment legals com enganxar dins les cartelleres habilitades. L’alcalde convergent ha fet el ridícul, i tot just ha començar els curts 2 anys d’alcaldia…

  • manel

   Per la teva informació Enric l’Ajuntament més emblematic on governa la CUP Arenys de Munt saps amb qui fa coalició de govern ? …. resposta amb CiU…. Ara ja pots parlar de ridicul….

  • Joan Güell

   Enric, no entenc que un funcionari com tu pugui dir aquestes coses… A la teva presó també fas el mateix?

 • “Errar es humano, perdonar es divino, rectificar es de sabios”

 • per que?

 • QUE VERGUENZA….

 • David Lopez

  Senyor Joan Güell, el que no es pot pretendre és demanar una justícia igual per tothom i quan toca rascar-se la butxaca presentar una moció en contra. Si es preten canviar el país i fer-lo més just i igual per a tothom cal prendre exemple i no escaquejar-se

 • Vergonya és el que anava a fer l’ajuntament!!! Felicitats!!!!!!!’

 • No es poden multar amb denúncies falses, per això s’han fet enrera, i per la pressió i la solidaritat de molta gent. És impresentable que l’alcalde de dretes, el del partit que ens tanca l’ambulatori per les nits, usi mitjans que paguem entre tots per retirar uns cartells de les cartelleres que només diuen : “estas preparat pel canvi d’alcalde ? “. Per això cal multar la gent que critica la seva gestió….doncs si parlessim de la seva gestió a cultura…l’únic regidor que s’amagava de les visites per no atendre-les i que entrava pel museu i no pas pel pati perque no el molestessin…encara esperen les senyores a veure si els dona feina pels seus fills…

 • Paula Moure via Facebook

  O sea que si yo mañana pongo uno , no me van a multar…….esta bien saberlo

 • manel

  Dues dubtes:
  1.- Els membres de Molins en LLuita tenen el coneixement i proves si L’Ajuntament de Molins de Rei a sancionat alguna vegada per aquesta normativa de convivència en l’apartat de cartells, pintades, adhesius, etc….
  2.- Segons el Sr. Lucas tenen el coneixement amb proves si directament l’Alcalde va ordenar la detenció sense proves, a dit , sense identificacions. Aquesta acusació amb proves es pot anar a denunciar a un Jutjat. Ara be corres el perill que si hi ha proves o no podes demostrar les teves pauraules …….

  • Lucas

   El primer punt no el sé, pero dubto molt que l’ajuntament es sancioni a sí mateix per col·locar cartells fora de les cartelleres.

   El segon, si que sé que l’ajuntament va enviar una circular a la guarda urbana perquè ens sanciones a tots

 • Pingback: L'efecte Can Vies irromp al ple municipal de Molins de Rei | Viu Molins de Rei()