Emilio Ramos (PP) agraeix que durant el franquisme estigués prohibit avortar

Emilio Ramos (PP) fa una reivindicació del franquisme agraint al “règim anterior que no existís l’avortament” en el debat sobre una moció en contra la nova regulació de la Llei sobre l’avortament. 19 dels 21 regidors voten a favor del dret a decidir de les dones sobre el propi cos. 

No és la primera vegada que Ramos fa afirmacions polèmiques // Roger Tuset

No és la primera vegada que Ramos fa afirmacions polèmiques // Roger Tuset

“Agraeixo moltíssim al règim anterior que no existís l’avortament perquè sinó probablement  no estaríem aquí molts de la meva generació”.  Aquestes van ser les paraules utilitzades per l’home en el qual l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU) ha dipositat la seva confiança per representar a Molins de Rei a l’Àrea Metropolitana, Emilio Ramos, per defensar la seva postura contrària a l’avortament. Van ser utilitzades durant el passat ple municipal, on es va debatre una moció contra la nova regulació de la Llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, presentada pel PP al Congrés dels Diputats i que suposarà el retorn a una situació anterior a la llei de 1985, quan eren els metges els que decidien sobre la interrupció de l’embaràs.

L’argumentació del flamant representant molinenc a l’Àrea Metropolitana de Barcelona no es va quedar només en una reivindicació explícita del franquisme, sinó que va continuar comparant l’avortament amb donar-li una puntada de peu a un gos. “El que una dona porta al ventre és una vida, no és un gos, probablement si a mi em veuen donant-li una puntada de peu a un gos aquella nit dormo en una tarima de fusta, i, en canvi, per avortar…”, va assegurar sense tremolar-li la veu. Segons el regidor popular, la ciutadania ha de fixar-se en el que fan les altres esferes polítiques en un tema tant personal com el dret a decidir sobre el propi cos: “La majoria de representants polítics d’alt nivell tenen de dos fills cap endavant, cinc, sis… de moment cap mitjà de comunicació ha dit que les seves dones hagin avortat”, va afirmar. La sala de plens va quedar glaçada després de les paraules de Ramos.

 Moció amb el suport de 19 dels 21 regidors

La moció presentada pel PSC Molins de Rei a favor de la lliure decisió de les dones d’interrompre voluntàriament l’embaràs va ser aprovada per àmplia majoria, amb el vot favorable de 19 dels 21 regidors del consistori. La moció, defensada per la regidora Jessica Revestido, va servir també per demanar al govern una major inversió en les úniques mesures que s’han demostrat efectives en la disminució d’embarassos no desitjats com l’accés universal a la informació en matèria de sexualitat, l’educació sexual i el recolzament professional a les dones.

A part de Ramos, que va votar en contra, el grup municipal de CiU va decidir donar llibertat de vot als seus 5 regidors. La regidora de Serveis Socials, Carme Madorell, va decidir abstenir-se. La resta de regidors van votar-hi a favor.

Recomanacions personalitzades