Emilio Ramos (PP) agraeix que durant el franquisme estigués prohibit avortar

Emilio Ramos (PP) fa una reivindicació del franquisme agraint al “règim anterior que no existís l’avortament” en el debat sobre una moció en contra la nova regulació de la Llei sobre l’avortament. 19 dels 21 regidors voten a favor del dret a decidir de les dones sobre el propi cos. 

No és la primera vegada que Ramos fa afirmacions polèmiques // Roger Tuset

No és la primera vegada que Ramos fa afirmacions polèmiques // Roger Tuset

“Agraeixo moltíssim al règim anterior que no existís l’avortament perquè sinó probablement  no estaríem aquí molts de la meva generació”.  Aquestes van ser les paraules utilitzades per l’home en el qual l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU) ha dipositat la seva confiança per representar a Molins de Rei a l’Àrea Metropolitana, Emilio Ramos, per defensar la seva postura contrària a l’avortament. Van ser utilitzades durant el passat ple municipal, on es va debatre una moció contra la nova regulació de la Llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, presentada pel PP al Congrés dels Diputats i que suposarà el retorn a una situació anterior a la llei de 1985, quan eren els metges els que decidien sobre la interrupció de l’embaràs.

L’argumentació del flamant representant molinenc a l’Àrea Metropolitana de Barcelona no es va quedar només en una reivindicació explícita del franquisme, sinó que va continuar comparant l’avortament amb donar-li una puntada de peu a un gos. “El que una dona porta al ventre és una vida, no és un gos, probablement si a mi em veuen donant-li una puntada de peu a un gos aquella nit dormo en una tarima de fusta, i, en canvi, per avortar…”, va assegurar sense tremolar-li la veu. Segons el regidor popular, la ciutadania ha de fixar-se en el que fan les altres esferes polítiques en un tema tant personal com el dret a decidir sobre el propi cos: “La majoria de representants polítics d’alt nivell tenen de dos fills cap endavant, cinc, sis… de moment cap mitjà de comunicació ha dit que les seves dones hagin avortat”, va afirmar. La sala de plens va quedar glaçada després de les paraules de Ramos.

 Moció amb el suport de 19 dels 21 regidors

La moció presentada pel PSC Molins de Rei a favor de la lliure decisió de les dones d’interrompre voluntàriament l’embaràs va ser aprovada per àmplia majoria, amb el vot favorable de 19 dels 21 regidors del consistori. La moció, defensada per la regidora Jessica Revestido, va servir també per demanar al govern una major inversió en les úniques mesures que s’han demostrat efectives en la disminució d’embarassos no desitjats com l’accés universal a la informació en matèria de sexualitat, l’educació sexual i el recolzament professional a les dones.

A part de Ramos, que va votar en contra, el grup municipal de CiU va decidir donar llibertat de vot als seus 5 regidors. La regidora de Serveis Socials, Carme Madorell, va decidir abstenir-se. La resta de regidors van votar-hi a favor.

 • Lapauenc

  Aquest senyor és el que representant a la Vila a l’Àrea Metropolitana! Eleccions anticipades ja, arreu!

 • Teresa

  Este Sr. , por no decir fulano, no vale ni un espacio de comentario, Es una consecuencia clara de la flema, permisividad y aguante que tienen los catalanes, y de los ciudadanos/as de Molins de Rei , que aún sin saber quien és , le votan, por inercia de los 2 grandes partidos de España. Y la muestra la tenemos en la doble moral de CIU de Molins de Rei , pero la ciudadanía tiene una cosa clara, y és
  que eso lo tendrá en cuenta en las urnas.
  Los servicios técnicos del Ayto deberian adquirir un instrumento e instalarlo en el mostrador de recepción del Ayto, para medición del morro de los políticos locales, llámese : “morrómetro”

 • Oriol Pagès

  Com és que us feu ressó de la notícia una setmana després?
  Pressions, interessos,etc…

  • Oriol, els temes dels plens municipals (que són entre una desena i una vintena per sessió plenària) els anem publicant durant les setmanes posteriors com a tònica general. Ho fem així perquè volem explicar els temes en profunditat, ben tractats i seria inviable publicar-ho tot al dia següent del ple.

 • Teresa

  Viu Molins : ¿ Qué en el régimen anterior , existiese o que no existiese ?

 • només pel fet de fer un comentari així, fent referència al franquisme… s’hauria d’expulsar de l’Ajuntament aquest paio!

 • és inevitable que et vingui a la ment que amb l’avortament potser no tindríem aquest inútil (que CiU i PSOE han posat com a representant de Molins a l’AMB) fent apologia del feixisme

 • Es impresentable aquest individu! I encara mes impresentables son el nostre nou flamant alcalde i el seu successor de poltrona. Vergonya de PSOE i CIU!

 • Paula Moure via Facebook

  Que cabreados los tiene Sr. Ramos!!!

 • Si molts militants, alcaldes i diputats del PSOE assassinats a la Guerra Civil aixequessin el cap tornarien a morir de vergonya al veure com gent com el Xavi Paz s’aprofita dels hereus directes dels assassins de l’anterior règim franquista

 • la llàstima és que a espanya, el feixisme, és legal… i no només això, PSOE i CiU l’enxufen a l’AMB

 • Joan Petanas via Facebook

  La llastima es ke no existis lavortament, dakesta manera ens estalviariem aguantar inutils feixistes com aquests. Cagundeu… en serio no se com pot haver gent tant inutil.

 • Joan Petanas via Facebook

  i per ke no veieu les superfotografies ke va penjant al seu facebook, si jo penjo una destral amb una serp sok un terrorista pero penjar el ke ell penja es ser un bon ciutada, te collons jajajajaja

 • Guillem

  El que és segur és que en el “règim anterior”, o sigui el franquisme, no probablement sinó segur que molts dels presents no serien al ple, doncs no hi hauria democràcia ni llibertat. Alguns fins i tot estarien tancats a la presó o afusellats.

  El ‘senyor’ Ramos potser sí que seria al ple amb el franquisme, ja va dir fa un temps que no li hagués fet res jurar els Principios del Movimiento.

  Quin fàstic de pesonatge embrutant el nom del nostre poble, ara podrà lluir la seva nostàlgia del franquisme també a l’Àrea Metropolitana gràcies als nostres alcaldes Casals i Paz.

 • Albert Cabedo via Facebook

  Vergonya em faria a mi ser del PSC o CiU de Molins de rei!

 • Formol

  Gràcies a aquest senyor es manté l’actual govern municipal. Lamentable.

 • Que magnífic representant en l´AMB te Molins de Rei, i quin exquisit Alcalde que l’ha triat…

 • Guest

  Aquest bon home, que desperta més compassió cristiana que altra cosa, no és més que un neanthertal de la vida social -no parlem ni de la política-, que més enllà de les celles i per damunt del bescoll només té l’hipotàlem surant en el buit més absolut.

 • Jordi E.

  Aquest bon home, que desperta més compassió cristiana que altra cosa, no és més que un neanderthal de la vida social -no parlem ni de la política-. Més enllà de les celles i per damunt del bescoll té l’hipotàlem surant en el buit més absolut.

 • Joan Güell

  NO és l’home del JOAN RAMON CASALS, és l’home del GOVERN MUNICIPAL. No siguem tendenciosos.

 • Pues tiene mas razón que un santo. Independientemente del régimen político que exitiera,bamos ha imaginar el año 1930 era la republica, en esa fecha y con aborto, toda mujer embarazada fuera de matrimonio habría abotado,que familia habría tenido 6,7,8,etc de hijos, toda mujer soltera habría abortado, se puede echar un calculo de cuantos seres humanos no estaríamos en este mundo. Ahora si todo lo politizamos, nunca llueve a gusto de todos

 • Pingback: Consensuat un referèndum sobre les obres del pati del Palau | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El Grup de Dones Molins inunda el ple municipal de feminisme i demana la dimissió d'Emilio Ramos (PP) | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L'oposició celebra que Emilio Ramos ja no sigui representant de l'Ajuntament a l'Àrea Metropolitana | Viu Molins de Rei()