Neix la Coordinadora d’entitats i organitza un acte festiu i reivindicatiu contra les polítiques del govern municipal

Algunes de les entitats més combatives de la vila han donat a llum una Coordinadora d’Entitats de Molins de Rei. El primer acte serà el dissabte 15 de juny. Es busca “donar veu a alguns problemes ocasionats per les polítiques que està duent a terme l’Ajuntament” amb entitats i associacions.

"Si no fem res per la cultura estem morts" // J.Julià

Diverses entitats ja van fer una comparsa reivindicatives durant el passat Carnestoltes// Arxiu — Jordi Julià

Després de les reivindicacions culturals que algunes entitats van demostrar durant la festa de Carnestoltes, un dels temes candents era el treball conjunt per mantenir les demandes col·lectives. I així ha estat, fins a dia d’avui. Entitats com l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives,  l’Esplai Agrupa, l’Esplai MIB, el Casal Autogestionat de Joves La Mola, el Mulei, Arran, Dempeus Molins, Zulogaarden, Grallers de Molins, Endavant Molins i el SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) de Molins de Rei s’han anat reunint setmanalment fins a organitzar-se a través d’un ens que les engloba a totes i intenta fer pinya davant els moments difícils: La Coordinadora d’Entitats de Molins de Rei. Un ens, però, que encara no s’ha constituït formalment. L’objectiu és  evidenciar el seu descontent amb la situació actual i el tracte donat per part de l’Ajuntament de Molins de Rei i la regidoria de Cultura encapçalada pel també alcalde, Joan Ramon Casals.

La primera acció de la Coordinadora d’Entitats de Molins de Rei serà el proper dissabte 15 de juny. La rellevància de l’acte, però, recau en la necessitat constructiva per millorar les mancances que pateix l’associacionisme molinenc, alhora que es vol convertir en un clam per seguir treballant plegats en una vila més activa i dinàmica.

El manifest de l’esdeveniment recalca la necessitat de les entitats de “treballar plegades per poder tenir una vila activa i participativa”. Una encara petitat part del teixit associatiu de la vila al·lega que “amb l’excusa de la crisi, el govern local duu a terme una política per limitar cada cop més les activitats culturals i d’oci que proposem”. I exemplifiquen amb els problemes generats arran de la demanda de subvencions, la denegació dels actes, la lentitud de la tramitació i la prohibició d’aquests “apel·lant a normatives que, com s’ha demostrat, s’apliquen segons els interessos de qui mana”.  

Tots els col·lectius que hi participen i integren l’acte reivindicatiu i festiu, amb interessos, demandes i necessitats ben diferents, han sumat esforços per visualitzar els seus problemes amb un objectiu constructiu que busca refer ponts amb l’administració. D’aquesta manera, organitzant una acció conjunta, volen posar de manifest que a partir d’ara treballaran de manera coordinada davant els problemes amb l’Ajuntament. “Fem un punt i a part, s’ha acabat haver-nos d’enfrontar soles a les dificultats per treballar en els nostres àmbits, a partir d’avui els problemes seran de totes i les respostes vindran de totes”, asseguren per cloure el manifest fet públic a través de les xarxes socials.

Totes aquestes entitats, que esperen la confirmació d’altres associacions que s’hi vulguin unir, duran a terme el 15 de juny diferents activitats culturals a la plaça de la vila. L’inici serà amb una xocolatada popular a les 10 del matí, seguida d’activitats i tallers per part de les entitats de lleure. També hi haurà una actuació de grallers, un dinar popular a preu de cost, una xerrada del col·lectiu Dempeus Molins! sobre l’associacionisme, així com també una representació de danses populars, entre d’altres. Les instàncies necessàries per realitzar aquesta jornada ja han estat presentades a l’Ajuntament de Molins de Rei. Ara s’ha d’esperar la resposta del consistori.

 • Irene

  La finalitat de la Coordinadora no és només donar constància dels problemes que tenen les entitats, sino de tenir un espai on trobar-se totes, poder intercanviar experiències i sobretot conèixer-se les unes a les altres.

 • una molt bona noticia!

 • Genís García

  És una bona iniciativa, però intenteu arribar a totes les entitats possibles, ja sigui culturals, esportives, de diferents edats, perquè sinó serán els 4 colectius de sempre que protesten, i no és pot parlar en nom de “les entitats” de Molins, ja que n’hi ha moltíssimes. Per tant el `primer que cal fer és buscar adesions, sinó, sota la meva opinió, no serà representatiu.

  • Marc Vives

   Per començar ja n’hi han 12, ja no són les “4 de sempre”. I de ben segur que aconseguirem ser moltes més

   • Genís García

    No et volia ofendre, Marc.
    Només dic que com més adesions més creïble.

    • Marc Vives

     No m’he ofès pas. Però crec que ja és un important pas endavant la creació d’aquesta coordinadora i amb aquest acte ja es fa pal·lès que som moltes les entitats disposades a tirar endavant això i amb ganes que segueixi creixent aquesta coordinació

     P.D: AE Jaume Vicens Vives, amb s ;)

   • manel

    Final de festa, 11 Entitats algù podria fer valoracions ?

 • manel

  Restaria be conèixer qui son els representants d’aquestes entitats i a la vegada sapiguer quantes associacions hi ha a la Vila. Jo estic a una associació de la Vila i no hen tingut cap problemes per organitzar actes; això nosaltres no muntem concerts en llocs tancats

  • carles

   perquè t’interessa saber representants? no en tenim. tots els membres som partícips de totes les decisions, potser això ens diferència d’altres entitats no compromeses?

   • Joan Güell

    Carles, ja tens una edat perquè els teus pares hagin de venir a l’Ajuntament a protegir-te!!!

    • Alex

     Espero que el moderador empiece a actuar ya contra este tal Joan Güell cuyo único cometido es insultar y meterse con las personas de este pueblo sin venir a cuento, sin tener nada que ver con lo que se está hablando.

     Una vergüenza que existan personas con mala fe como tú Joan Güell, es el segundo comentario cruel que publicas aquí. No sé porqué le tienes tanta rabia al voluntariado de este pueblo, a las personas que de forma altruista y generosa dedican su tiempo y sus esfuerzos para hacer de este mundo un lugar mejor. Que lo demuestran todos los días, que están al lado de los críos, organizando excursiones, actividades de lleure y mil cosas más.

     Tenemos aquí a un opositor y una persona beligerante contra los matossers, los castellers, los esplais y todo aquello que huela a altruismo y dedicacion voluntaria, sin contraprestaciones económicas. Patético.

   • manel

    Per la mateixa rao que tu realitzes l’oscurantisme, per que calr molt parlar de traznspàrencia però……

    • Marc Vives

     Quin oscurisme? Les entitats que hi participen són ben públiques, si tanta il·lusió et fa conèxer els noms pots anar una a una a preguntar els seus membres. No entenc aquesta paranoia…

 • david

  ep, els del SEPC del lluís de requesens també estem a la coordinadora

 • Joan Güell

  Si jo la vesso, he de pagar, naturalment, és la meva responsabilitat. Si la vessa segons qui, fent pintades indimidatòries i amenaçants, és REPRESSIÓ! Per què dues vares de medir?

  • Alex

   pero ¿De qué estás hablando? Ya está bien de mezclar churras con merinas..¿No te da vergüenza a tu edad hacer este tipo de demagogias baratas y sin ningún sentido?

   de que pintadas estás hablando, de qué amenazas, por qué intentas mezclar eso con personas muy dignas que dedican su tiempo libre a estar con los más pequeñajos, currándoselo y sacrificándose como el que más? Personas honradas que pertenecen a entidades del lleure, folclóricas, con la pretensión de cohesionar y hacer vivo al pueblo.

   Joan Güell, tu comentario es muy desafortunado, fuera de lugar y cruel con estas personas que se dedican a hacer y dar vida al pueblo desde el voluntariado, desde la buena fe, el apoyo mutuo y la solidaridad. De hecho es una auténtica ignominia y calumnia lo que haces, seguro que te debe de dar rabia que haya buenas personas en el mundo, seguro que estás ahi delante de tu televisor con cara de obseso a ver si ya pasa algo malo y todo vuelve a la normalidad del Homo homini lupus.

   LAMENTABLE

   Que sepas que hay personas buenas y con buena fe que dedican su tiempo sin obtener ningún beneficio económico a cambio para ayudar y para avivar el pueblo.

   • manel

    Per exemple a la pintada de l’Ajuntament que deia ” Xavi Paz mira sota el teu cotxe” I demagogia es el teu comentari d’intentar confordre a colectius que realitzen una gran feina amb nens i per la societat i d’altres que us utilitzen pel seus guanys . Perquè son els mateixos que on el seu partit governa té les mateixes normatives ciutadanes i l’apliquen (normativa de concerts i normes de seguretat i pintades al carrer )a les Entitats i allà no es veu cap pintada

    • Alex

     Primera noticia, no he visto ninguna pintada en el ayuntamiento con semejante estupidez. Ahora será que estamos en Euskadi en los años 80. Si es que…que se ponga alguna prueba de eso, y aún así, sería algo tan descarado que dudo mucho que alguien en su sano juicio pusiera algo semejante..sabiendo que se utiliza a la guardia urbana para arrancar carteles no sería de extrañar que se haya utilizado algún medio parecido para intentar hacerse la víctima o algo parecido.

     ¿De qué guanys hablas? Yo conozco a personas de los distintos esplais (MIB, Agrupa, Escoltes) y no sé que guanys obtienen, más allá de una satisfacción personal..muchas personas se sienten llenas y bien al trabajar de forma voluntaria con niños.

     Y una vez más, se intenta mezclar Entidades con pintadas de forma gratuita..ya está bien eh, aquí el único que quiere hacer pintadas en las entidades parecer ser el Joan Güell ese que no las soporta..deja a los voluntarios en paz que sigan con su honrado trabajo.

     • manel

      Aquesta “estupidez” li dius a les persones que el dissabte pel mati van pasar per la porta de l’Ajuntament i a les 11 h un empleat ho netejava, si no creus ho podries preguntar ??

  • carles

   em sumo al que ha publicat l’anterior. quina obsessió en criminalitzar tothom! que passa, que si no controleu vosaltres les entitats, passen a ser enemigues i per tant cal difamar contra elles?

   teniu molt de temps avorrits, oi?

   • manel

    Posar pintades a la porta d’un Ajuntament dient ” Xavi Paz mira sota el teu cotxe ” podries dir que significa. Que té les rodes desinflades…….

  • Formol

   vosaltres mai pagueu, corruptes!

 • Lapauenc

  Crec que la proposta és genial, però sobren els partits polítics que hi ha a la llista. Estic segur que les persones d’aquests partits poden fer molt bones aportacions i segur que ho faran, però al entrar-hi d’aquesta manera, poden fer que hi hagi gent que no vulgui col·laborar-hi! Sort!

  • carles

   No se quins partits polítics veus a la llista, però si la gent no vol entrar per interessos partidistes….és que simplement no vol entrar, i si ho fes seria per altres partits. prou demagogia

 • Pingback: La Cordinadora d’Entitats cel·lebra el seu primer acte | Viu Molins de Rei()