Rossend Costa: Les dues cares de CiU

Rossend CostaUna vegada més CiU de Molins de Rei, a través directament del nou flamant alcalde de la vila, ha contraposat els interessos particulars i de partit davant dels interessos de Molins de Rei i principalment nacionals.

Nomenar com a cara visible de Molins de Rei a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la figura de l’únic regidor del PP de la vila sembla una broma de molt mal gust. L’AMB és una entitat governada per 36 municipis, de gran pes econòmic i amb moltes competències a nivell urbanístic, territorial, de cohesió social, infraestructures, promoció econòmica, etc. Un organisme molt potent que està comandat per un pacte de govern entre CiU, ICV, PSC i ERC i en que el PP està a l’oposició.

Històricament tots els ajuntaments que formen part de l’AMB tenen com a representació directa el seu alcalde i, en alguns casos concrets, la figura de l’alcalde delega aquesta competència en algun regidor del seu equip de govern. Diríem que és la lògica de la política.

El que no té cap lògica és enviar com a representant en un organisme tan important pels nostres interessos i la nostre imatge al regidor de la oposició que ha obtingut menys vots de tot l’Ajuntament i que, a més, serà sempre una veu crítica que posarà pals a les rodes a tot el que proposi la majoria de l’AMB. I tot plegat, única i exclusivament per “garantir” algunes votacions compromeses en els plens municipals, perquè altres raons el Sr. Alcalde no ens va saber donar.

Creiem sincerament que aquesta decisió de l’alcalde de Molins de Rei és nefasta per a la nostre vila i dóna una imatge de mercadeig constant. També fa molt de mal a tota la gent catalanista veure com, una vegada més, en aquest cas a nivell local, CiU torna a fer de les seves i li torna a donar ales a un partit que fa mans i mànigues per acabar el camí que s’ha iniciat a Catalunya des de fa ja uns mesos, que és decidir el nostre futur.

Pensem que el Sr. Alcalde s’hauria de replantejar aquesta decisió i actuar en coherència amb el govern de l’AMB i als moment que estem vivint com a país. I en aquest punt ens agradaria que els seus socis de govern, (PSC), també es posicionessin. Des d’ERC esperem una rectificació a temps. Per coherència, per honestedat i sobretot perquè la nostre vila no es mereix aquest despropòsit.

Senyor Alcalde, deixi de jugar a guanyar batalletes al Ple i retiri aquest nomenament. Amb 10 regidors a govern, de ben segur que trobarà algú disposat a reemplaçar-lo a l’AMB.

 • Joan Güell

  Parlem de les múltiples cares d’ERC: al Parlament de Catalunya, a l’Ajuntament de Molins de Rei… És increíble que critiqueu amb qui governeu al Parlament. Després us estranyeu que la gent passi de la política…

  • Genís García

   A mi em sembla que el Sr. Rossend Costa critica un fet concret i claríssim. Si la gent passa de la política, en part també és casos com per aquest que exposa.
   I vostè, Joan Güell, en realitat no ho defensa (perquè no hi ha qui ho defensi lo de l’Emilio Ramos), sinó que és dedica a contraatacar…

 • Lapauenc

  Suposo que sabeu que poques hores després del nomenament, casualment el Sr Trias va oferir al PP entrar al govern de l’AMB. Un cop més, sembla que el cap del Sr alcalde segueix pensant en clau “barcelonina”

 • Teresa

  Todo eso no deja de ser una demostración más
  del “circo” que nos lleva montado la clase política desde los primeros dias de
  la democracia, y que la ha convirtido en politicocracia. Durante el invento de
  alcaldía compartida ICV+ERC , ERC durante los 2 años que tuvo de reinado en
  la alcaldía con el Sr. Puntas, actualmente desaparecido en actos públicos, tampoco fué, ni és, digna de ejemplo.

  Lo más lastimosos de la clase política en Molins de Rei, es la endogamia del funcionariato que la componen, locutoras municipales, maestros, etc. o de individuos sin oficio ni beneficio, masajistas, sus labores, cargos de confianza,
  etc. o guardia jurado, como el caso que nos ocupa, que lo único que persigue son los dineros y el sobresueldo que se puede sacar de la política , En éste caso 250 € / reunión en la AMB. Todo eso, forma parte del “echarle morro” a la hora de repartirse los sueldos y los escaños, como en el caso de eso del DIPEL, que se invertó con ICV+CIU + ERC y que ha seguido manteniendo para la sopa boba del regidor de CIU

  También és lastimosos que en plena crisis económica, la estructura política
  y cargos de confianza en Molins de Rei tenga un coste a cargo de las arcas municipales en el 2013, de casi 900.000 € ( datos boletin CUP) , mientras que en el 2007 , en plena bonzanza económica era de 650.000 € , El PSC + CIU se escudan en que “los otros” también harian lo mismo y quedan a la espera a que se les tenga que regular a la fuerza por Ley desde Madrid. Todo es un engaño y una pantomina de mercadeo en politica local y de intereses
  personales.
  La ciudadanía tiene una cosa clara, y és que que la oposición tampoco
  está por la labor en eso de la moderación de sueldos, y lo tendrá en cuenta en las urnas.
  Los servicios técnicos del Ayto deberian adquirir un instrumento
  para medición del morro político, llámese : “morrómetro”

 • Paula Moure via Facebook

  Estan que trinan con el nombramiento del PP. Estos se pensaban que Molins era su cortijo…

 • xavi

  Ai Rossen cuida´t de casa teva (ERC vull dir e!)…per cert on teniu la casa ara…tant presumir del carrer Major…

  • Joan Güell

   A la Federació obrera?

 • Joan Güell
 • Pingback: El nomenament de Ramos causa discrepàncies al govern i rebuig entre l'oposició | Viu Molins de Rei()