Agudo assalta el Ricard Ginebreda

Atlètic Incresa 1-2 Molins de Rei CF. Dos gols del molinenc Àlex Agudo, eficient amb espais, donen la victòria al Molins en el derbi local de futbol. 

Àlex Agudo rep les felicitacions dels companys després d'un dels gols // Adrià Casaín

Àlex Agudo rep les felicitacions dels companys després d’un dels gols // Adrià Casaín

Un Molins més eficient, que no millor, va emportar-se el derbi local de futbol en camp contrari (1 a 2) en el que va ser un matí especial per al futbol territorial de la vila. Un dia marcat en el calendari. Derbi a l’última jornada amb l’Atlètic Incresa pendent del malson dels descensos compensats encara no es sap si baixen o no – i un Molins de Rei CF que es jugava tancar la temporada amb bon sabor de boca després d’una segona volta per oblidar.

Un partit especial pel comiat de Francisco Bellido, que ho deixa definitivament després de tornar a l’equip durant un mesos, i l’últim derbi de la història en les lamentables instal·lacions actuals del Ricard Ginebreda. L’any vinent, d’una vegada per totes, hi haurà vestidors nous i una graderia. L’horari va ser el genuí del futbol de poble: diumenge a les 12.

El Molins de Rei C només va ser superior allà on es decideixen els partits: a les àrees. Van destacar dos homes en l’equip Joan Garcia: Àlex Agudo, autor de dos gols aprofitant l’espai que li va cedir la defensa blanc-i-blava, i Ferran de Palol, qui des de la porteria va saber transmetre la seguretat que necessitava una defensa massa contemplativa durant les últimes jornades.

Després d’un inici sense un dominador clar va arribar la primera cavalcada d’Agudo, massa ràpid per la defensa de l’Atlètic Incresa. Joan Torelló, que quan té el dia segueix sent un metrònom de qualitat, la va posar allà on més mal fa: a l’esquena dels centrals. L’exescapulat va superar en carrera a la defensa local i va resoldre amb la sang freda dels grans davanters (0 a 1). Lluny de rendir-se (paraula inexistent en el diccionari del barri del Canal), l’Atlètic Incresa va estirar-se per anar a l’atac. Poc després del gol en contra, David Rivas es quedava sol davant el porter però l’àrbitre va xiular un fora de joc per a decepció dels aficionats locals.

Dominava tímidament la Incresa quan sobre el minut 30 una jugada pràcticament calcada a la del primer gol va servir-li al Molins per fer el segon. Agudo, qui va llegir perfectament els defectes dels rivals, tornava a agafar-li l’esquena a la defensa per superar a Velez amb el seu ampli registre de definicions (0 a 2). Els molinencs s’havien fet amb el partit aprofitant els espais a l’esquena de la defensa contrària. La mateixa medicina que tants cops ha utilitzat l’Atlètic Incresa durant la present temporada i que tantes vegades ha matat a un Molins de Rei CF que ha patit al llarg de l’any davant les contres dels rivals. Rivas va marcar per la Incresa en una acció de murri abans del descans que va ser anul·lada per l’àrbitre. Els locals van llançar una falta ràpidament i el davanter va batre al porter. Van demanar barrera?

La temporada vinent el Ricard Ginebreda comptarà amb vestuaris i graderia // Adrià Casaín

La temporada vinent el Ricard Ginebreda comptarà amb vestuaris i graderia // Adrià Casaín

En la segona part l’Atlètic Incresa es va llençar a l’atac i gairebé obté la recompensa de l’empat. Van ser valents els homes de Rafa Martínez però no van tenir el seu millor dia en la construcció del joc. Davant van tenir un Molins que va voler dormir el matx i que ho va aconseguir durant molts minuts, amb un Carles Capella més centrat del que és habitual per intentar controlar la sala de màquines. Quan la Incresa feia més mal, a partir de pilotes bombejades i xuts des de la frontal de l’àrea -Erik Serrano va crear perill en aquest aspecte- va aparèixer un senyor porter, Ferran de Palol. Va controlar el tempo del partit des de la porteria, seguint l’estil que va mostrar durant tota la seva carrera el seu germà gran, Gerard de Palol. El porter format en aquell somni utòpic del futbol al marge del negoci, l’escola Ferran Martorell, va saber transmetre la seguretat necessària en tot moment. Defenses com Oleguer Pujol o Jordi Sánchez van créixer al seu costat. Només va tenir una errada en tot el partit, potser produïda pel sol, en una sortida al intentar blocar una pilota aèria.

Ángel Barroso i Carles Capella cara a cara // Adrià Casaín

Ángel Barroso i Carles Capella cara a cara // Adrià Casaín

Sobre el minut 85 va arribar l’últim esprint dels locals, que insistien en voler empatar el partit. Després d’un enrenou al centre de l’àrea va aparèixer Serrano, sempre atent quan olora el gol, per fer el 2 a 1. La graderia del Ginebreda sota el crit del “sí se puede” animava als seus camí de l’empat. Va faltar temps, però, i els tres punts van marxar camí del Josep Raich. Jordi Pons la va tenir a les seves botes però es va precipitar davant l’immens Ferran de Palol. Al final el Molins, més resolutiu, es va emportar el segon derbi d’una temporada mediocre per a les seves aspiracions.

Ara l’Atlètic Incresa queda pendent dels descensos compensats i, en un principi, no ha de baixar de categoria. Un recurs presentat pel Sant Andreu de la Barca per alineació indeguda en el partit entre el Santa Coloma i l’Atlètic Incresa pot tergiversar les coses. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei l’Atlètic Incresa presentarà un recurs davant d’aquesta possible sanció per alineació indeguda al·legant que va ser informat de la sanció de Pol Muela amb menys de quatre hores de marge respecte el partit al camp del Santa Coloma. S’ha de veure que decideix la federació al respecte i com pot afectar al coeficient que tenen els del barri del Canal respecte a la resta de classificats en zona de possible descens dels grups de Tercera Catalana de la província de Barcelona. La lliga encara no ha acabat, doncs. 

Fitxa del partit

Atlètic IncresaAtlètic Incresa: Miquel Velez, Roque Bonilla, Jonatan Nuñez, Jordi Pons, Sergi Balagué, Erik Serrano, Ángel Barroso, David Ruíz, Francesc Canals, Francisco Bellido i David Rivas. Suplents: Xavier Villasanta, Paco Ruiz, Jordi Pujadas, Eric Garcia, Didac Pruna, Marcos Andres i José Manuel Rubio.

Molins de Rei CF escut

Molins de Rei CF: Andres Ferraud, Joan Torelló, Oleguer Pujol, Joan Gosa, Carles Capella, Àlex Agudo, Christian Agudo, Ferran de Palol, Jordi Prats, Nelson Nicola i Francisco Alcaide. Suplents: Albert Garcia, Santi Murgui, Elezar Hernández, Jordi Sánchez i Oriol Pros.

Gols: 0-1 Àlex Agudo (13′), 0-2 Àlex Agudo (34′) i 1-2 Erik Serrano (80′)

Viu Molins de Rei va explicar el partit en directe a través de Twitter

Recomanacions personalitzades