El grup local del Procés Constituent comença a organitzar-se

El grup promotor del Procés Constituent a Molins de Rei reuneix una cinquantena de persones al parc Pont de la Cadena dos setmanes després de l’acte de presentació. Es van posar en comú les idees d’accions a seguir i es va debatre la estructura organitzativa del moviment a partir d’ara.

L'assemblea es va celebrar en una cantonada del parc Pont de la Cadena // Laura Fernández

L’assemblea es va celebrar en una cantonada del parc Pont de la Cadena // Laura Fernández

No només eren joves amb ganes de canviar el món. Molinencs i molinenques de totes els edats eren el perfil heterogeni de la cinquantena de persones que van assistir el passat dissabte a la convocatòria d’assemblea local del Procés Constituent engegat per  Teresa Forcades i Arcadi Oliveres. L’acte va ser dirigit per un grup de joves de moviments com Dempeus Molins, entre ells Lucas Silvano i Jesus Marin, que ja estaven a la taula de l’acte amb Forcades al mateix indret i van ser els que van portar la batuta durant la reunió.

Durant l’assemblea es van posar en comú les diferents propostes dels assistents i es va plantejar la idea de crear una estructura organitzativa per tirar endavant la proposta amb èxit.Aquest és un procés que es crea des de baix, hem de formar nuclis a cada població, el Procés Constituent serà un fracàs si això no es fa”, afirmava Lucas Silvano, afegint: ” Necessitem masses, no tenim la força suficient per la insurrecció”. De fet, la paraula ‘revolució’ va sortir en diverses ocasions de boca de molts dels que van intervenir.

A l’assemblea també es va parlar de la semblança del programa electoral de la CUP amb el del mateix Procés, tot i que segons els propis impulsors el seu objectiu no és crear un nou partit polític sinó que es vol contribuir a la creació d’una candidatura unitària que tingui com a objectiu una Constitució nova per a la República catalana. A l’acte es van repartir també uns tríptics informatius en els que s’explicaven els punts provisionals que es consideren el punt de partida del Procés Constituent i que Teresa Forcades explicava fa poc més de dues setmanes davant 400 persones.

A nivell local, la propera trobada serà el dissabte 8 de juny a les set de la tarda a la plaça de la Creu, dia que s’espera escollir un delegat que representi a Molins de Rei a les assembles que aglutinin a les assemblees locals d’arreu de Catalunya, es reuneixi amb els delegats d’altres poblacions i sigui, en certa manera, la veu del poble al Procés Constituent, un moviment que encara es troba en un estat embrionari però ja es multipliquen els actes pel territori. Sant Vicenç dels Horts i Martorell organitzaran assemblees similars al que es va celebrar a Molins de Rei fa dues setmanes.

Recomanacions personalitzades