La plataforma Molins en Lluita denuncia la “repressió” del govern municipal

L’Ajuntament ha multat o expedientat a 16 persones, entre els quals hi ha dos regidors de la CUP, per posar cartells a llocs no autoritzats i realitzar murals reivindicatius a algunes parets. Des de la plataforma Molins en Lluita consideren que el consistori  ha iniciat una “campanya de censura i repressió”. 

Molins en Lluita es va presentar a la plaça de la Creu i dijous seran presents al ple municipal // Jose Polo

Molins en Lluita es va presentar a la plaça de la Creu i dijous seran presents al ple municipal // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei, governat per CiU i PSC, ha multat  o expedientat administrativament durant les últimes setmanes a 16 persones per enganxar cartells fora dels llocs indicats, un incompliment de l’ordenança de civisme que múltiples entitats i fins i tot el propi consistori ha comès en més d’una ocasió. Les multes o expedients també s’han produït per realitzar murals reivindicatius i canvis de noms als carrers en motiu de la celebració del dia de la dona treballadora. Entre les persones multades o expedientades es troben dos regidors de la CUP: Roger Castillo i Mar Miralles. Tots dos van participar en els actes reivindicatius del 8 de març tot i que només Castillo va ser identificat per la Guàrdia Urbana en el moment de la creació del mural del carrer Major. La resta de multats formen part de col·lectius i entitats com Dempeus Molins, Arran, Espai Autogestionat Mallolis, el SEPC  Lluís de Requesens i el Casal Autogestionat de Joves la Mola. L’import de les sancions se situa al voltant dels 90€. Els expedients oberts estan pendents de resolució i de possibles sancions.

El polèmic cartell sobre el canvi d'alcaldia // Jose Polo

El polèmic cartell sobre el canvi d’alcaldia // Jose Polo

Arran d’aquests fets, i de la suspensió de diversos concerts a la Mola, s’ha creat la plataforma Molins en Lluita, que es defineix com un col·lectiu que “lluita des d’una òptica anticapitalista per transformar la nostra societat”. Entre els seus integrants es troben membres de la CUP Molins de Rei, la Mola, Arran, Mallolis i persones que pertanyen a altres col·lectius a títol individual.

La primera de les seves accions ha estat denunciar que l’Ajuntament de Molins de Rei “ha iniciat una campanya de censura i sancions administratives contra tots aquells que discrepen de la seva línia ideològica” mitjançant una roda de premsa feta a peu de carrer, el passat dissabte a la plaça de la Creu.

El proper dijous 30 presentaran una moció durant el ple municipal del mes de maig on reclamen “anul·lar tots els expedients sancionadors, que l’Ajuntament posi mitjans tècnics per permetre que les diferents entitats compleixin la normativa i que no s’utilitzi mitjans municipals per arrencar cartells de forma legal”.

En declaracions a Viu Molins de Rei, un dels membres de la nova plataforma i un dels organitzadors dels concerts de reggae suspesos, Isaac Arriaza, afirma que “és vergonyós que l’Ajuntament intenti reprimir als moviments socials amb processos poc legals”. Per la seva banda, la regidora de la CUP Mar Miralles, explica: “A mi no em van identificar en cap moment el dia 8 de març i, tot i així, em trobo amb una multa setmanes després“. Miralles va més enllà i declara a Viu Molins de Rei que “les crides al diàleg fetes pel govern posteriorment son hipòcrites, ja que dialogar havent posat primer una multa no és just”. Fonts municipals han assegurat a aquest diari que les multes s’han imposat per incomplir la normativa municipal i no pel continguts polítics dels cartells o les accions realitzades.

 • charly

  gran noticia, avall el mal govern! recuperem el poble de les seves corruptes mans

 • que es posin els cartells reivindicatius al cul.si volen reivindicar quelcom que ho facin a la sala de l´ajuntament en els plens municipals.totes les vessants politiques seran escoltades.

 • Eva Guerrero via Facebook

  Ja era hora!!! Una mica d’higiene ja tocava

 • Aquest mal govern municipal que posa un franquista declarat com l’Emilio Ramos a un càrrec comarcal usa la policia per treure cartells d’entitats o altres partits crítics amb la gestió municipal. És un problema d’higiene, higiene democràtica que alguns reaccionaris recolzen. Benvinguts a la dictadura molinenca del J.R i la seva gent “de ordre”. Gent que s’ha enriquit a la nostra vila gràcies a les seves relacions amb anteriors alcaldes…quí va fer el gran negoci amb la venda dels terrenys de La Granja? i la zona del cementiri? i la curiosa acumulació de locals al centre vila per part del pare de l’actual alcalde? A cops de multa injusta no ens fareu callar.

 • BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Muy bien. Multa por marranos y a alguno de estos de la CUP la multa tendría que ser doble. Por se regidor y por no lavarse.

 • Posar en dubte de forma expressa que el Govern Municipal de C.D.C. ha sortit d´un procés electoral democràtic amb plenes garanties no és raonable i no s´ajusta a la realitat. És per això que no és comprensible que hi hagi persones que afirmen que estem en “una dictadura molinenca de J.R. i la seva gent d´ordre”. Les normes jurídiques que regulen democràticament la convivència ciutadana són iguals per a totes les persones i tots els grups. Si no es poden posar posters o pancartes informatives fora dels llocs habilitats a tal efecte, aquesta és una norma de convivència ciutadana cívica que és igual per a tothom. Cumplir i fer cumplir la normativa jurídica reguladora de la convivència ciutadana cívica entre les persones, no és un acte de limitació dels drets i de les llibertats fonamentals com per exemple el dret a la llibertat d´expressió o el dret a la informació.
  D´igual forma no és raonable , ni és comprensible que si una persona té mitjans de prova sobre presumptes delictes contra l´ordenament urbanístic, els quals són delictes públics i perseguibles d´ofici, no ho posi en coneixement dels cossos policials, el Ministeri Fiscal o l´òrgan jurisdiccional competent. Considero que quan es parla d´un tema d´aquesta naturalesa ho s´aporten mitjans de prova al lloc on procedeixi o no es pot atemptar contra el dret a l´honor de les persones de forma calumniosa.
  Totes les persones que creiem en els principis i els valors democràtics hem de defensar el dret a la llibertat d´expressió. Però l´exercici d´aquest dret té límits i aquests límits són el dret a l´honor i els delictes d´injúries i calumnies.

 • El fet de defensar les opinions pròpies no dona dret a menysprear als altres!!! Es pot defensar el que penses sense haver d’insultar o sense creure que un te la veritat absoluta. Fa temps es va aprovar una moció a l’Ajuntament on es deia que no es podien penjar cartells fora de els llocs habilitats per aixó. Si una persona penja cartells fora d’aquests llocs ccorre el risc que el puguin multar. Tenir diferents opinions no vol dir que l’altre sigui un feixista.

 • Potser hi ha gent que defensa pintades a les parets insultant o amenaçant a les persones, perque creuen que estant fent us de la seva llibertat d’expressio!!!

 • Toda esta manada de ciudadanxs indignadxs que van a la yugular para insultar a las personas multadas por poner carteles no afines al régimen (recordemos que CiU-PSC en molins representan a una minoría, 4 500 votos DE 18 700 posibles, es decir, un 20%, un 80% de lxs vecinxs no les ha votado, así que menos hablar de democracia) no dicen lo mismo cuando el pueblo se llena de carteles para una procesión. Doble vara de medir como siempre. Los carteles simplemente planteaban una pregunta abierta: ¿Estás preparado para el cambio de alcalde?, sin más, quien diga que eso es calumnia o amenaza es para que se lo haga mirar..por una vez que se le pregunta algo a la gente del pueblo nos vamos a quejar..

 • Per cert, un bon lloc per fer negocis van ser Les Teules…veritat ? allà no només es cuinava. Pel que fa a l’honor i la dignitat, aquesta es perd quan s’usa la policia municipal per treure cartells penjats a les cartelleres habilitades perque a l’alcalde no li agraden. Pel que fa a la legalitat, demano a tothom que es faci un massatge a cal Casals demani la factura corresponent, perque segur que les dona…veritat? el suposat “honor” de la família Casals es va perdre quan el pare de l’actual alcalde va sortir de davant de casa seva a lrs 12:00 de la nit a arrencar els cartells de la CUP tot cridant-nos “els de la CUP sou uns desgraciats”.L’endemà casualment em vaig trobar amb el JR. i quan li vaig dir el que havia fet el seu pare em va dir “jo l’entenc”. Per tant el que fa l’actual alcalde és el mateix que fa el seu pare, el que troben normal a casa seva, intentar fer callar als que no pensen com ells. És veritat, som uns desgraciats, però tenim una cosa que a l’actual alcalde i els seus no tenen: dignitat. No ens faran callar malgrat la repressió.

 • Teresa

  ¿ Es legal multar a 16 ciudadanos/as sin pedirles el DNI ? , ¿ Quien fué el delator/ra de los nombres?, ¿ Recurirán o pagarán las multas con el corrupto 50% de bonificación? , Para eso si somos un pueblo referente de la comarca , y noticia ETV Informatiu Comarcal. Parece ser que a MTV solo les da para hacer entrevistas cansinas a los alcaldes en Palau Requesens, con todas las luces del local encendidas , Vaya malbaratamiento de la energía. Paga la Casa Gran , Y así nos va….

 • Ojalá las normas fueran las mismas para todos..y por ejemplo nos pudiésemos ahorrar que una empresa privada como el eitwo dejara de encartelar con cola (está prohibido) y sin dejar ningún espacio toda una cartelera completa (otra ilegalidad)..pero sabemos bien de qué pie calzáis..cuando es uan empresa privada con pasta ya sabemos lo que pasa, todos los privilegios que quiera..al resto de entidades se les da por culo ya que son, en su mayoría, voluntariado, sin ningún tipo de ánimo de lucro. Se quitan carteles molestos en las carteleras oficiales, eso no es garantizar la libertad de expresión ni normalidad democrática.

 • 1.No es multa mai a cap discoteca per enganxar cartells en espais habilitat només per entitats
  2.No es multa a cap entitat ni al propi ajuntament, que també enganxa cartells fors dels pocs i insuficients plafons, i quina casualitat que només es multa a qui enganxa un cartell crític.
  3.Les dues multes per fer un mural van ser en una paret on hi havia un mural realitzat amb permís de l’Ajuntament i que el govern havia tapat sense avisar i ara que se’n torna a fer un posen la multa a dos regidors de la CUP quan només van identificar a un en aquell moment.
  4.S’ha multat a una persona amb la simple prova de que pertany a un col·lectiu. Si ara algu fa pintades firmades com a CiU multaran a l’alcalde o a algun militant de CiU?
  5.Les pintades amenaçants jo no les he vist però en tot cas ara no estem parlant d’això. Jo mentre he estat regidors també he rebut pintades i desperfectes al meu cotxe i no he anat fent victimisme. Penso que hi ha problemes més importants en la nostra societat.
  6. Aqui el problema principal és que el govern municipal està utilitzant les multes administratives per perseguir només a unes determinades persones i col·lectius però si arribem al contenciós administratiu perdrà tots els casos perquè no tenen proves i llavors el que perdrà és tothom, perquè amb diners públics l’ajuntament es pagarà la seva defensa.

 • Si quieren reivindicar algo, que empiecen por pintar sus casas. Ya esta bien de tanto salvador de la patria.

 • Un aplauso.

 • Anttons

  He llegit l’article del periòdic i l’he trobat una mica esbiaixat. És curiosa la implicació dels regidors de la CUP, que han estat multats per actes que van contra la ordenznza de civisme És l’actitud pròpia d’un regidor l’incomplir la llei o ordenança? Per què és repressiu vetllar pel compliment de les ordenances municipals sobre ús de la via pública en un país democràtic? Si la CUP considera que aquestes ordenances estan obsoletes pot portar a ple la seva modificació, o millor, pot incloure en el seu programa electoral la frase “Es permetrà que totes les façanes puguin ser pintades o empaperades, ja siguin les d’ús públic o privat, així mateix es permetrà que qualsevol pugui tapar les indicacions dels carrers en qualsevol moment o substituir-les per unes altres “. Qui sap, potser obtindrien la majoria suficient per dur a terme aquesta modificació en l’ordenança. No crec que “repressió” sigui aplicar multes davant actes incívics, en qualsevol cas, repressió és limitar mitjançant la llei la llibertat d’expressió o bé que aquesta llibertat no limitada per llei sigui violentada per les “forces de l’ordre”. No he llegit que, excepte la identificació i posterior multa, s’ataqués l’expressió pacífica dels manifestants. Usant la seva argumentació sobre la repressió, si un dia trec al gos i li poso a fer caca al mig la vorera i un urbà em multa per això li podré dir repressor per coartar la llibertat del meu gos de defecar on li vingui de gust. Espero que el mateix periòdic es faci ressò de la notícia que l’ajuntament és repressiu amb el meu gos per cagar a la vorera

  • Marc

   Anttons, crec que el teu comentari i la teva comparació són molt desencertats per varis motius:

   1) Les accions que han suposat multes són actes cívics d’expressió; deixar el gos fer caca és només un acte personal (bastant lleig) sense cap intenció d’expressió o cívica. Per exemple, s’han posat multes per fer un mural commemoratiu pel dia de la dona treballadora. Es va fer un un pàrquing on no molesta ningú (no es de cap casa ni edifici públic) i en un lloc on fa anys l’Ajuntament va donar permís a una associació de joves per fer el mateix. Els regidors de la CUP han estat multats per participar-hi (i si: un polític també ha de participar d’actes commemoratius per aquestes diades, i no només escalfar cadires). Per això les multes tenen clara intencionalitat política.

   2) Es restringeix la llibertat d’expressió perquè cartells que havien estat penjats a les cartelles oficials (això és, del tot legal) i que eren crítics amb el govern municipal han estat despenjats per algun servei de l’Ajuntament (els van treure tots cap a les 12 de la nit). Si es treuen aquests cartells i no uns altres (p.ex. els del Cèltic) és perquè hi ha intencionalitat política (res a veure amb la caca del gos, si us plau)

   3) Vàries multes han arribat a una sola persona per fer pintades, quan aquesta persona mai ha estat vista o identificada fent-les (és a dir, no les ha fet). És com si un dia t’arriba una multa a casa perquè sospiten que les has fet tu. Resulta que aquesta jove és d’una organització juvenil molt crítica amb el govern. Això és pura arbitrarietat i intencionalitat política.
   4) No dubtis que si mai la CUP governa tot això canviarà (cap a millor per tothom, esperem). Ara bé, independentment de si un governa o no, aquesta arbitrarietats i repressó política són del tot denunciables. No val això de ‘fins que no governis i canviis aquestes lleis i maneres de fer autoritàries, no protestis’. Ja us agradaria que estiguessim muts i a la gàbia. Com més repressió política i arbitrarietat, més contundent serà la reposta.

   Salut!

   • Anttons

    Marc, ¿Per què que el meu gos defequi on li vingui bé i jo no ho reculli és un acte menys cívic que el que algú pinti un mural on li doni la gana sense permís del propietari de la paret, sigui l’ajuntament o un privat? Al menys el meu gus no sap llegir i no sap si pot o no cagar enllà. Quina és la diferència entre reivindicació i civisme? Si jo vaig a una entitat bancària, l’omplo de pintades i cremo el caixer automàtic, què és? Reivindicació o incivisme o un delicte? Coincideixo amb tu, un polític pot participar en actes reivindicatius però, com a millor coneixedor de les ordenances del municipi, hauria de ser més respectuós amb elles que qualsevol altre ciutadà. La intencionalitat política de les multes, se les dóna pel fet d’haver estat posades a polítics? Si aquest mateix polític se salta un semàfor en vermell i li posen una multa té intencionalitat política?

    Sobre els cartells, home, si saps que els van treure tots a les 12 de la nit és perquè saps qui ho va fer i amb quina intencionalitat, això seria perquè ho vas veure, oi? Potser els van treure perquè estaven a sobre dels del Celtic i van ser empleats del Celtic qui ho van fer. He vist quantitat de cartells amb comentaris de tot tipus i no sabia fins ara que algú es dediqués a retirar algun per intencionalitat política, de fet, fins i tot vaig veure alguns amb la cara de l’anterior alcalde quan era regidor acusant-lo de alguna cosa relativa al seu sou.

    La jove de les multes va participar en l’acte? Saps que la policia pot identificar mitjançant document gràfic als participants d’un acte o manifestació i després prendre les mesures que dicti la seva direcció en cas que identifiquin la comissió d’un delicte? Lamentable, sí, ho se, és legal malauradament però

    Em sembla molt encertat el teu últim punt però, fins i tot sense governar, es poden presentar mocions per canviar les arbitrarietats; ho ha fet la CUP durant aquests sis anys que té representació a Molins? Potser son mes importants per la CUP els drets dels palestins que els dels molinencs fins que les arbitrarietats que tots patims també els pateix la CUP. I jo no he dit res de no protestar, jo dic protestar seguint les normes de protesta acordades per la majoria. Això es diu democràcia: acatar ho acceptat per la majoria encara que no ens agradi i no tractar d’imposar per part de la minoria les seves pròpies normes a la majoria. Tornant al gos i portant a l’extrem, a mi em fa fàstic haver de recollir la seva caca en lloc de deixar que els serveis de neteja ho facin, però és la norma cívica que ha imposat la majoria, així que la acato.

    • Alex

     Tu discurso es el del ciudadano pasivo, sumiso y obediente.

     Para empezar, no debes limpiar la mierda de tu perro porque te lo diga una ordenanza sino porque es una falta de respeto hacia el resto de vecinxs. A ver si empezamos a pensar por uno mismo y siempre teniendo en cuenta que no estás solo en el mundo. No queremos autómatas que no se cuestionan nada y que lo hacen todo por imperativo legal, las leyes las hacemos los ciudadanxs porque las hemos pensado y porque hemos desobedecido las vigentes e injustas. Ahora será que la señora Parks nunca debió sentarse delante en el bus porque la ley de la mayoría así lo indicaba. Asco de pensamiento sumiso, de robot, de no-humano. Eres el perfecto súbdito de una dictadura.

     Para continuar, un mural en una pared que no es propiedad de nadie y que fue acordado por muchísimas personas y no molesta a nadie (si tanto te molesta ves a borrarlo tú mismo) no puede ser objeto de multa, por muy chulos que se pongan en el ayuntamiento. Pura persecución ideológica, no parece que hubiera un clamor popular en contra de ese mural.

     Para acabar, los carteles esos se arrancaban de las carteleras oficiales, carteleras que además están monopolizadas por empresas privadas cuando están destinadas a las entidades. Empresas privadas que además utilizan cola y ocupan la cartelera al completo. Todo ilegal, así que si tan escandalizado estás empieza denunciando a esas empresas.

     • Alex

      *escandalizado porque no se cumplen las ordenanzas se entiende. Mucha letra y queja dirigida a un único colectivo y acción y muy poca queja y denuncia para el resto de empresas que incumplen y vulneran las ordenanzas, que además no han sido ni multadas. Coherencia por favor, coherencia.

     • manel

      Benvolgut Alex.
      Quin es el teu pensament si un grup de persones decidim anar a la porta de casa teva i com estem indignats amb la “repressió” a les dones amb programes con “Salvame” pintem i posem cartells a casa teva …. Quant parleu de cartelleras oficials que voleu dir ? perque si qualsevol persona passeja pel poble es veu els cartells per molts jocs que no son cartelleras, i per ultim fer pintades a les parets publiques o no amb signatura d’una branca jovenil que vol dir que les joventuts del PP son les que van fer

     • Alex

      Estos argumentos son frívolos. Yo no sé a que viene lo de pintar en mi casa. El mural, repito, no está en ninguna propiedad privada, en ninguna casa, está en una pared abandonada en medio de ningún sitio (de un parking). Yo vería perfecto y os animaría a que pintaráis un muro donde sepáis que no se molesta a nadie y dónde esté asegurado que la pared en cuestión no pertenece a ningún vecino o, en su defecto como ha hecho La Mola, pidiendo el permiso del particular propietario de la pared (el reciente mural pintando en la floristería). Y me encantaría en ese caso que pintaráis algo en referencia al machismo presente en “Salvame”.

      Si queréis hacer un mural en mi casa me preguntáis a mi! (aunque sería complicado ya que no soy de las familias ricas del pueblo que tienen unifamiliares, en un bloque de pisos es más complicado) al igual que si queréis poner un cartel, me lo preguntáis y punto. Si no lo arrancara, es que existe un consentimiento tácito hacia el mismo.

      Carteleras oficiales: es el lugar destinado a pegar carteles facilitado por el ayuntamiento (no hay muchas pero las hay) y se arrancaron carteles de ahí.

     • manel

      Moltes pintadas no parlo del mural no hi son a casa unifamiliars , jo per exemple visc amb un pis de treballadors i a sota del pis tinc 2 pintades, a mi no m’ha demanat cap permis ni a l’escala. Això si trobo be que si es fan murals amb el permis del propietaris, cap problema….

     • Alex

      estás mezclando temas, una cosa son las pintadas y otra los murales. No confundas ni utilices falacias a la hora de debatir.

      Lo de las pintadas es un tema aparte. Se han interpuesto expedientes sancionadores a una persona simplemente por pertenecer a un determinado colectivo, sin ninguna prueba de que ella participara en esas pintadas, tan solo para meterle miedo y que deje de ser una activista ya que el colectivo en el que está no es de la línea ideológica del ayuntamiento (es decir, represión pura). Por lo tanto, el retirar ese expediente es por respetar la ley, esa persona tiene una presunción de inocencia que ha sido vulnerada.

      Lo siento por lo de tu bloque, lo de las pintadas es otro tema y es cierto que si no se pilla in fraganti nada puede hacerse al respecto. Conciencia ciudadana es la respuesta.

   • manel

    La pregunta es qualsevol persona pot fer un mural si estan d’acord un grup de persones ? Si dintre d’aquest hi han regidors que no demaner permis com qualsevol ciutada que vol dir que son per sobre de la Llei ? Quin seria la seva opinió si per tot el poble ens trobem propaganda de Ciutadans i pintades de l’Anglada, en un pais democràtic seria “llibertat d’expressió”

    • Lucas

     La qüestió no és el mitjà si no el fi. En aquest cas és inqüestionable que la reivindicació del feminisme és intrínsecament millor que la de l’Anglada.

     Per altra banda hi ha la qüestió de la autoorganització. És a dir, no puc fer un moviment que no depengui de les institucions actuals? Crec que els moviments socials perden part de la seva espontaneïtat si depenen sempre del “sí” o del “no” de l’administració de torn.

     Pel que fa al tema multes per encartellar. El problema principal no és si s’encartella en un lloc permès o no (doncs això ho fa l’ajuntament sempre que vol, només cal donar una ullada als cartells que hi ha per molins). El problema és per què es sancionen uns i no els altres. I aquí hi ha clarament un biaix polític: Us sanciono perquè no m’agrada el que posa al cartell.

     La defensa del espai públic és una reivindicació vital pels moviments socials. Fixa’t que tots els esforços de la actual casta política (tant de Molins com d’arreu) van encaminades a monopolitzar l’ús de l’espai públic i a titllar de “mals veïns” aquells que l’utilitzen fora de la legalitat que ells imposen.

     Pd: La meva bústia està plena de propaganda dels partits polítics i jo en cap moment he autoritzat a que me’n posin.

     • Alex

      y yo considero que los medios también son importantes. La cuestión democrática (un mural consensuado por 5 colectivos, uno de los cuales es un partido con más de 1700 votos en el pueblo y asambleario) es esencial. Tenemos, aparte del fin, la legitimidad democrática: un mural apoyado por centenares de personas y en el que participaron otras decenas. Nada que ver con el del anglada, que sería un mural violento y que atenta contra la dignidad de las personas (contra los migrantes) y, además, apoyado y realizado por 4 intolerantes sin ninguna legitimidad democrática. Ni fin ni medios en ese caso.

     • manel

      El problema en si es si vols la legitimitat de les urnes per quant es del teu costat ( 1700 vots) i 5 colectius es democràtic; sense demanar permis. Llavors amb 104 entitats a la Vila i altres 9.000 vots repartits entre altres partits es tambe democràtic ?.El problema no es Anglada (utilitzat com exemple) el problema es que un partit o els seus regidors pel seu compte sense permis puguim fer-ho. Que pasaria el poble si tots el partits aduint la seva representació fes el mateix….

     • Alex

      pues que tendríamos un pueblo vivo y políticamente activo que hace mucha falta. Ya estamos cansados de la política de salón y de delegar toda la faena política..
      Además, mi argumento va dirigido a que detrás de se mural existe un gran apoyo popular, que no lo hacen 4 iluminados por su cuenta y riesgo..la fuerza de la multitud es ésta.

     • manel

      Si existeix un gran recolçament popular, utilitzi les vies, per exemple utilitza vies com les mocions als Plens i ells mateixos coneixen quina via es pot demanar permis, sino això es la “jungla” i si un poble es medeix per pintades i murals….. no cal dir res més, es viu per altres moltes qüestions. Ara be si el seu plantejament es aquest totes les tendencies politiques tindrien el mateix dret a sentir-se viu i pintar a casa de qualsevol personas inclus a casa seva

 • Crec que les persones que estan dins del projecte del partit polític de la C.U.P. no són uns desgraciats i que han de tenir el respecte i la consideració que es mereixen com a qualsevol altre persona. No obstant equiparar lo que és la repressió política amb uns fets en virtut dels quals una persona, d´una certa edat, la qual només s´ha posat nerviosa i ha tret uns papers que estaven ubicats en una paret i que parlen malament del seu fill, crec que no hi ha correlació entre una cosa i l´altre.

 • Jo no definiria això com a repressió política. Per repressió política entenc altres tipus de conductes més greus que un episodi d´aquest tipus.

 • Per la Diada del 2012 em vaig trobar un exmilitant de CiU, penso que honest, que em va assegurar que fa dues legislatures la secció local de CiU Molins tenia dues persones exclusivament dedicades a arrencar els cartells d’ERC de les cartelleres. Això està contemplat a les ordenances municipals?

 • Paula Moure via Facebook

  Bravo estos se piensan que Molins en su cortijo!!!

 • Que algú al grup de Facebook de CiU Molins de Rei escrigui això dels moviments socials que lluiten cada dia no per guanyar, sinó per intentar que no robin a la majoria del poble els seus drets laborals o civils ho trobo lamentable…………….” Ferran Gallego Potser ha arribat el moment que anomenem als impresentables amb els noms i cognoms. Ja està bé de condescendència amb els que s’amaguen darrera grans paraules buides de contingut en les seves boques. Prou de rates de dues cames. Es l’hora d’assenyalar sense por.” Això és el que pensen els de CiU dels que no li besen els peus a la burgesia de Molins de Rei.

 • Teresa

  Lo peor es la ingnoráncia y el desconociomeinto
  supíno en historia, precisamente del regidor de cultura y actual alcalde Sr. JR
  Casals al ser preguntado el miércoles día
  29 en RMdR sobre todo eso, y refirió la Declaración Institucional
  que se presentará en el pleno del día 30, de la alarma social y declaracion de guerra, a éstos hechos deplorables y denunciables por la
  sociedad, de las pintadas aparecidas, algunas
  de ellas muy graves, sobre cargos electos del Ayto. , al confundir “anarquismo” por “fascismo” , y comparar dichos hechos con los de la Guerra Civil española
  del 1936 , Que no és lo mismo. ¿ En la actualidad , existen vias de comunicación
  democráticas o todo és falta de imparcialidad e imposición con abuso de autoridad ? , ¿ Los recursos que se presenten de las multas, serán estimados o se los pasarán por el forro?

 • Teresa

  En el Pleno Municipal del día 30, a pesar de las vejaciones y lloros de la CUP para que se les retirasen las multas, ha quedado claro que PSC+CIU no procede, y se manda desalojar la sala de plenos.

 • Pingback: Es constitueix l'assemblea d'EUiA de Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • david

  el SEPC de l’ins Lluis de requesens també som de molins en lluita.

 • Pingback: Els expedients sancionadors a membres de Molins en Lluita es tanquen sense sanció econòmica | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Molins en Lluita convoca actes antifeixistes en motiu del 12 d'octubre | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La concentració antifeixista de Molins en Lluita reuneix una cinquantena de persones | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Les 10 noticies més llegides de 2013 a Viu Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L'efecte Can Vies irromp al ple municipal de Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Podemos es presenta a Molins de Rei a peu de plaça i davant de 200 persones | Viu Molins de Rei()