La taxa d’atur baixa per cinquè mes consecutiu i se situa en el 14,1%

1.846 molinencs es troben en situació d’atur, 22 menys que el mes anterior. La taxa d’atur es redueix fins el 14,1% i segueix la tendència a la baixa dels últims cinc mesos, situant-se a nivells similars als de fa tot just un any. L’atur cau aquest mes especialment entre les dones.

Cinquè mes consecutiu amb el nombre d’aturats a la baixa a Molins de Rei. Després de superar els 2.000 aturats el passat mes de novembre, l’atur ha iniciat una evolució a la baixa i es situa amb 1.846 desocupats a nivells similars als de fa tot just un any. Les dades del mes d’abril apunten que hi ha 22 molinencs menys a l’atur que el mes anterior, situant la taxa d’atur en el 14,1% de la població activa, dos dècimes per sota que al mes de març.

Evolució de l’atur abril 2012 – abril 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Evolució de l’atur abril 2012 – abril 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, l’evolució de l’atur ha estat especialment positiva entre les dones un cop mes. Al mes d’abril es van registrar 968 dones a l’atur, el que representa una taxa d’atur femení del 15,7%, el que suposa tres dècimes menys que el mes anterior i allunyant-se de la barrera psicològica de les 1.000 dones aturades a Molins de Rei que va ser superada entre juliol de l’any passat i març d’aquest 2013. Entre els homes, en canvi, es manté estable per segon mes consecutiu, amb 878 aturats, un 12,8% similar al del mes anterior.

En quant a grups d’edat, el descens d’atur d’aquest mes es reparteix de manera homogènia i no hi ha cap grup que s’atribueixi especialment el descens. Els joves menors de 25 anys marquen l’atur juvenil en el 10,2%. Actualment són 94 molinencs menors de 25 anys els que busquen feina, només 1 menys que el mes anterior però molt lluny del 13,9% marcat a principis d’any.

L’altre gran col·lectiu d’edat tocat per la crisi, el dels majors de 44 anys, també baixa tímidament. Són 870 aturats majors de 44 anys, amb una taxa d’atur del 19,2%, dues dècimes menys que el mes anterior. El descens, tot i ser petit, és significatiu després de molts mesos a l’alça. Entre aquests, es desconeix quantes persones surten de l’estadística perquè ja se li han acabat les prestacions i no consten com demandant de feina i quants són els que realment han trobat un lloc de feina.

Per sectors i activitats econòmiques, a nivell comarcal i en relació amb el mes anterior, l’atur disminueix sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació als sectors de la construcció, indústria i serveis a la producció. El grup de persones aturades sense cap experiència laboral anterior també disminueix. Tot i això, en les activitats de sanitat i serveis socials augmenta l’atur registrat.

Recomanacions personalitzades