Gairebé 200 joves gaudeixen del volei sobre la gespa del parc de la Mariona

La secció de volei de l’AEM i la Federació Catalana organitzen una trobada de promoció de voleibol que aplega a gairebé 200 joves en el parc de la Mariona. 

La gespa del parc de la Mariona va donar-li un atractiu més a la jornada // Jose Polo

La gespa del parc de la Mariona va donar-li un atractiu més a la jornada // Jose Polo

Tot i ser un cap de setmana complicat pel pont, la trobada de promoció del voleibol organitzada per la Federació Catalana i la secció de volei de l’Associació Esportiva Molins de Rei va aconseguir aplegar a gairebé 200 joves. Sota un sol primaveral, els nens i nenes van gaudir d’aquest esport sobre la gespa del parc de la Mariona, terreny poc habitual per un esport que es realitza sobre pista però que va aconseguir donar-li un caire més lúdic i festiu a l’esdeveniment.

Un total de 27 equips van participar-hi. La coordinadora de l’AEM, Reyes Gascon, explica en declaracions a Viu Molins de Rei que el format de la jornada era “més lúdic que competitiu, amb partidets de 10 minuts amb regles bàsiques”.  L’objectiu no era cap altre que “promocionar el voleibol a Molins de Rei i també arreu de Catalunya”, afirma una de les persones més vinculades a aquest esport a la vila durant els últims anys. Aficionats al volei i ciutadans curiosos per la forta música que va sonar durant tot el matí al barri del Canal van veure com els més petits compartien felicitat a través de l’esport.

Gairebé 200 joves es van reunir a Molins de Rei per gaudir del volei // Jose Polo

Gairebé 200 joves es van reunir a Molins de Rei per gaudir del volei // Jose Polo

En total s’han realitzat 10 trobades com aquesta a diferents punts de Catalunya durant la temporada i el responsable de promoció de la Federació Catalana, Carlos García, explica que l’objectiu és “apropar el volei als més petits”. García assegura que Molins de Rei ha estat escollit per organitzar l’esdeveniment ja que és un dels 82  clubs de Catalunya que més aposta per la promoció de l’esport. “Ja hem fet alguna col·laboració més amb ells i sempre ha sortit bé”, afirma Garcia.

Segons el responsable de promoció de la federació un dels problemes que pateix el volei de Molins de Rei, la manca d’homes i nois que el practiquin,“és generalitzat”, ja que a nivell federatiu hi ha una diferència molt gran entre les llicències masculines i les femenines. “Cada vegada hi ha més noies i menys nois que fan volei”, conclou. A Molins de Rei, de moment, no hi ha cap equip masculí.

Recomanacions personalitzades