Molins de Rei es suma al Pacte per a la indústria del Baix Llobregat

L’Ajuntament de Molins de Rei s’ha sumat a un acord signat entre el Consell Comarcal del Baix Llobregat, els trenta ajuntaments de la comarca i agents socials i econòmics per defensar el model industrial de la comarca i evitar la destrucció de llocs de treball rellançant la indústria.

El pacte per la indústria va ser signat per representants dels ajuntaments, sindicats i patronal // Consell Comarcal del Baix Llobregat

El pacte per la indústria va ser signat per representants dels ajuntaments, sindicats i patronal // Consell Comarcal del Baix Llobregat

El “Pacte per a la indústria del Baix Llobregat” vol impulsar aquest sector ja que diversos anàlisis indiquen que la recuperació econòmica passarà per la recuperació industrial, un àmbit que actualment ha evolucionat i suposa activitats d’alt valor afegit, amb major component tecnològic i que precisen d’una formació professional molt especifica i especialitzada. L’objectiu és continuar fent de la comarca el referent del sector industrial català i reivindicar a la Generalitat “un finançament adequat per un territori i una indústria que ha de ser el motor per sortir d’aquesta crisi”.

La comarca del Baix Llobregat actualment representa el 14,2% de la productivitat que la indústria genera en el conjunt del país. I això, tot i l’impacte que la crisi econòmica que ha suposat per la indústria de la comarca amb el tancament de més de 800 empreses i la pèrdua de més de 18.000 treballadors i treballadores del sector industrial.

El president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera, remarca la importància de la signatura d’aquest pacte per recuperar la industria de la comarca “com a motor principal de la recuperació econòmica del Baix Llobregat i de Catalunya”. En aquest sentit ha expressat una posició de “tolerància zero a la desaparició de sol industrial al territori”. Balsera també ha explicat que el pacte “té la finalitat d’establir mecanismes tant públic com privats per donar suport a la indústria” .

Aquest pacte impulsat pel Consell Comarcal està en sintonia amb les propostes i mesures que recull el Pacte per a la indústria a Catalunya. En aquest sentit, es coordinaran les propostes amb la plataforma que aquest pacte ha creat per fer possible que les propostes que es desenvolupin al Baix Llobregat tinguin la dimensió suficient per fer-se realitat en matèria de polítiques industrials a Catalunya.

Recomanacions personalitzades