El poeta Francesc Garriga presenta la seva darrera obra a Ca n’Ametller

El poeta Francesc Garriga ha presentat el seu darrer llibre a Molins de Rei. “Tornar és lluny” és l’últim recull poètic de l’octogenari poeta que ha estat guardonat amb el premi Carles Riba 2012. Una quarantena de molinencs van assistir a la presentació.

Oriol Izquierdo (primer per l'esquerra) i Toni Moreno (primer per la dreta) van acompanyar a Francesc Garriga (segon per la dreta) durant la presentació del llibre // J.R.

Oriol Izquierdo (primer per l’esquerra) i Toni Moreno (primer per la dreta) van acompanyar a Francesc Garriga (segon per la dreta) durant la presentació del llibre // J.R.

“Tornar és lluny” és l’últim llibre de Francesc Garriga Barata i va ser presentat el passat divendres 10 de maig a la sala d’actes de Ca n’Ametller, un espai poc concorregut des de la inauguració de la Federació Obrera però que donava la intimitat i acollida necessària per a la presentació d’un llibre de poesia com el de Garriga.

El poeta de 81 anys va presentar el seu llibre, Tornar és lluny, que ha estat guardonat amb el premi Carles Riba 2012 i representa un pas de rosca més en la seva poesia, cada vegada més essencial i profunda. Elegància antiretòrica i una ombra irònica sobten al lector. Garriga, amb el seu punt de vitalista amarg, va donar una lliçó de vida a la quarantena d’assistents a la presentació del llibre.

El molinenc Toni Moreno i l’editor Oriol Izquierdo, que va ser director de la Institució de les Lletres Catalanes, van ser els encarregats de presentar al poeta convidat destacant la seva trajectòria i obra. Izquierdo va rememorar moments personals compartits entre el poeta i l’editor, va portar a la presentació alguns dels seus primers llibres i va analitzar la seva tasca de pedagog i poeta. Garriga ja porta publicats 12 llibres, la majoria d’ells en els últims anys, i segons Izquierdo, ho fa tot plegat a partir d’un únic poema.

Recomanacions personalitzades