Els Matossers inicien la temporada castellera amb un 3 de 6 a Nou Barris

Els Matossers inicien la seva temporada castellera a Nou Barris, a Barcelona. Els de la camisa marró argila estrenaven el nou equip tècnic. Els molinencs van descarregar un 3 de 6, van carregar un 4 de 6 i un 3 de 6 amb agulla es va desmuntar.

Els Matossers van fer a Nou Barris la primera actuació de la temporada // Matossers de Molins de Rei

Els Matossers van fer a Nou Barris la primera actuació de la temporada // Matossers de Molins de Rei

La festa major de Nou Barris, a Barcelona, va ser el primer escenari de la temporada per la colla castellera dels Matossers. Es tractava d’una actuació especial pels molinencs ja que era la primera actuació dirigida pel nou equip tècnic, encapçalat pel nou cap de colla, Salva Prat.

Els nervis van quedar ràpidament superats amb un 3 de 6 descarregat, que va pujar lent, per la inexperiència de la canalla que s’estrenava amb aquest castell a plaça, però segur. En segona ronda es va desmuntar un 3 de 6 amb l’agulla quan només faltava que l’acotxador entrés a l’agulla, un pas que, des del terra pot semblar petit, però per a canalla poc experimentada, com la que està començant aquesta temporada, allà dalt pot semblar enorme. Per finalitzar, Matossers va muntar un 4 de 6 en el qual va passar una cosa poc habitual: l’acotxador i l’enxaneta, després d’haver coronat el castell, es van despenjar i van anar a parar, sense cap conseqüència remarcable, al mig del castell, deixant  la resta de l’estructura intacta i es va desmuntar amb relativa normalitat.

“Els castells s’han de descarregar de la forma habitual i normal, i seguirem treballant per que així es faci”, va valorar el cap de colla després de l’actuació, després de veure com dos dels tres castells aixecats durant la jornada fallaven en el tram final. “A la plaça s’ha pogut veure que hi ha potencial i que s’ha de treballar, consolidar i seguir intentant que augmenti amb més incorporacions a la colla”, va cloure Salva Prat.

Els de la camisa marró argila van compartir plaça el passat diumenge 12 de maig, per primer cop, amb una de les noves colles baixllobregatines: els Encantats de Begues. Per a ells era la seva primera sortida després del bateig i van descarregar un 2 de 5, que haurà de pujar un pis més per ser considerat castell, i, després d’un intent desmuntat, van aconseguir descarregar un treballat 3 de 6, el segon de la seva curta trajectòria. Per la seva banda, els castelleres de Barcelona, els amfitrions, van demostrar que es troben en un estat de forma formidable: van descarregar els seu primer 5 de 8 de la temporada, que van acompanyar del 3 i del 4 de 8.

Recomanacions personalitzades