Social Talent Work Center obre les seves portes

Social Talent Work Center ja està en marxa i acull els primers treballadors marcant-se com objectiu “omplir les mancances socials de Molins de Rei”. L’espai d’innovació social i coworking celebra una concorreguda inauguració que serveix per presentar el projecte en públic.

La inauguració es va realitzar a la sala de formació de Social Talent Work Center // Jose Polo

La inauguració es va realitzar a la sala de formació de Social Talent Work Center // Jose Polo

Molins de Rei ja compta amb un espai únic a Catalunya: un centre de serveis i recursos compartits per a empreses i emprenedors que combina el coworking amb la innovació social. Aquest darrer aspecte és el que el fa especial respecte projectes similars arreu del país. El passat dimecres 8 de maig es va dur a terme la inauguració de l’espai amb un acte que va aplegar a una vuitantena de persones, que van voler veure de primera mà el resultat final d’un projecte que ja està a punt per ser un nou generador d’activitat econòmica a la vila.

Després de mesos d’obres, el local del número 18 de l’avinguda València ha quedat reconvertit en un modern espai preparat per acollir treballadors que busquen un lloc on ubicar-se. S’ofereixen serveis i recursos compartits per a microempreses i emprenedors. Més enllà d’un simple espai, el principal objectiu dels fundadors de Social Talent Work Center és “crear sinergies i cooperació entre persones per tirar endavant projectes socials sostenibles que serveixin per cobrir mancances socials”, segons explica Juan Carlos Clemente, un dels seus responsables.

L’objectiu és tenir un impacte social positiu sobre Molins de Rei i els municipis del seu entorn. “Volem aportar solucions, que la gent canvi els valors que ens han portat a aquesta situació i s’ajudin els uns als altres perquè el treball no ha d’anar enfocat només a enriquir-se a un mateix, sinó que pot servir per ajudar als altres a la vegada”, resumeix Rafel Santonja, un altre dels fundadors de Social Talent Work Center.

Juan Carlos Clemente, un dels fundadors de Social Talent Work Center, va ser l'encarregat d'explicar els detalls del projecte // Jose Polo

Juan Carlos Clemente, un dels fundadors de Social Talent Work Center, va ser l’encarregat d’explicar els detalls del projecte // Jose Polo

L’espai de coworking és la base del projecte que es veu des de l’avinguda València però compta també amb lloguer d’espais, sales de reunions, servei d’assessoria, espai de formació, activitats de networking, espai de relaxació i d’oci i les darreres innovacions tecnològiques per a tots els que s’instal·lin a Social Talent Work Center. “És un espai que Molins de Rei necessitava: els emprenedors i professionals milloraran els seus projectes, es crearan oportunitats i es generarà benefici social”, va explicar Juan Carlos Clemente, que va detallar ampliament el projecte davant els assistents a la inauguració, els quals van veure aquest nou actor com un possible dinamitzador del teixit econòmic i social de Molins de Rei.

El projecte ha sorgit de la iniciativa privada i sense cap suport de l’Ajuntament. Tot i això, a la inauguració van assistir nombrosos regidors de l’Ajuntament, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, i l’alcalde, Joan Ramon Casals, que va destacar la importància del projecte per “multiplicar el potencial de les nostres empreses i millorar la possibilitat de crear llocs de treball”.

De moment, a l’espai de coworking ja hi ha instal·lades dues empreses i els responsables del projecte estan duent a terme visites concertades amb possibles interessats per tractar de sumar nous professionals al projecte.

Recomanacions personalitzades