PSC i ERC lamenten no haver estat convidats a l’acte del Procés Constituent

El PSC titlla  de “poc plural” a Dempeus Molins, entitat organitzadora de la presentació del Procés Constituent a Molins de Rei. ERC mostra el seu suport al moviment però lamenta no haver estat convidada a la taula presidida per Teresa Forcades i on hi havia ICV, EUiA i la CUP.

A Forcades l'acompanyaven representants de partits polítics i moviments socials // Adrià Casaín

A Forcades l’acompanyaven representants de partits polítics i moviments socials // Adrià Casaín

La visita de la monja benedictina Teresa Forcades, més enllà d’haver aplegat a prop de 400 persones, no ha deixat indiferent a ningú. En dos comunicats enviats gairebé simultàniament a la premsa, el PSC i ERC han lamentat no ser convidats a participar en la presentació de l’anomenat Procés Constituent.

El PSC acusa a l’entitat organitzadora, Dempeus Molins, de “manca de pluralitat” pel fet de no convidar-los. Segons el primer secretari de l’agrupació socialista, Miguel Zaragoza, “la decisió de fer parlar representants de diferents partits polítics discriminant d’altres ha tret credibilitat a la convocatòria i qüestiona els objectius del propi col·lectiu que públicament s’havia manifestat neutral”. A l’acte van ser convidats i van compartir taula amb Forcades ICV, EUiA, la CUP, Revolta Global i l’Assemblea d’Aturats de Sant Vicenç. Els socialistes esperen que Dempeus “recuperi la voluntat de suma” manifestada en la declaració fundacional de l’entitat i es contribueixi a “generar un espai de debat plural i enriquidor”.

Per la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya ha manifestat mitjançant un altre comunicat que si “ERC no va acompanyar Teresa Forcades a la taula com a formació política d’esquerres va ser perquè els organitzadors no ens van convidar”. El comunicat, signat per ERC Molins de Rei i no per la coalició que els representa a l’ajuntament (Esquerres per Molins de Rei), explica que l’agrupació local dóna “suport al moviment i a les propostes realitzades per la monja benedictina Teresa Forcades” però defensa que tant aquest moviment com d’altres moviments socials iniciats recentment “cerquen la implicació individual dels molinencs, fugint del risc de polititzar els moviments socials que amb tanta empenta estan sorgint”. En aquest sentit, des d’Esquerra encoratgen als ciutadans a ajudar a vertebrar un canvi social per assolir una societat més justa i igualitària “amb la participació activa i compromesa de tothom”.

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, Dempeus Molins! té la intenció de fer un comunicat de resposta a aquestes reaccions durant les properes hores.

Recomanacions personalitzades