Revisions gratuïtes per a la detecció del glaucoma a la plaça de la Llibertat

L’Institut Oftalmològic Tres Torres realitza revisions gratuïtes per a la detecció del glaucoma i la degeneració macular a una unitat mòbil instal·lada a la plaça de la Llibertat durant la setmana del 13 al 17 de maig de 10 a 18 hores.

La unitat mòbil de l'institut oftalmològic Tres Torres s'ha instal·lat a la plaça de la Llibertat // IOTT

La unitat mòbil de l’institut oftalmològic Tres Torres s’ha instal·lat a la plaça de la Llibertat // IOTT

El glaucoma és una malaltia de l’ull que es defineix com una neuropatia òptica o una malaltia del nervi òptic. Una pressió intraocular alta és un important factor de risc per a desenvolupar glaucoma, i un glaucoma sense tractar condueix a un dany irreversible del disc òptic de la retina, amb la seva conseqüent pèrdua del camp de visió, el que pot convertir-se en una ceguesa parcial o total.

D’altra banda, la degeneració macular associada a l’edat (DMAE) és una malaltia degenerativa de la zona central de la retina. Està present en un percentatge molt elevat de població major de 70 anys i representa la primera causa de ceguesa legal a partir dels 50 anys.

Per ajudar a prevenir-ho, l’institut oftalmològic Tres Torres està duent a terme una campanya de prevenció del glaucoma i la degeneració macular associada a l’edat mitjançant una unitat mòbil ubicada a la plaça de la Llibertat. Realitzen revisions gratuïtes entre les 10 del matí i les 6 de la tarda fins el divendres 17 de maig. Les visites van adreçades a la població que té més de 50 anys, tot i que també accepten persones d’edat inferior.

Recomanacions personalitzades