El pressupost participatiu de joventut arriba a la quarta edició

L’Ajuntament de Molins de Rei inicia el procés de pressupostos participatius de la regidoria de Joventut. Els joves molinencs poden decidir a quins projectes destinen 6.000 euros de la regidoria. Les propostes es poden presentar fins el 31 de maig.

cartell Pressupostos Participatius 2013 webEl procés dels pressupostos participatius, anomenat Mou! el cul! està adreçat als joves d’entre 14 i 30 anys que viuen a Molins de Rei. Tots ells poden decidir a quines activitats o projectes es destinen 6.000 euros de la regidoria de Joventut. La condició és que les accions han d’estar relacionades amb l’oci, la cultura i la creació o l’emancipació. Les propostes s’agrupen en sis categories d’acord amb la temàtica i el grup d’edat al que van dirigides. Una jornada de formació en sonorització d’actes i tallers d’acrobàcia, malabars i clown són algunes de les cinc propostes que van ser seleccionades l’any passat.

Els pressupostos participatius, que arriben a la seva quarta edició, estaran validats per la Comissió de Seguiment del Pla Local de Joventut, que està integrada per representants de les entitats i tècnics de la regidoria de Joventut que tenen com a funció assessorar sobre els aspectes tècnics del procés i fer-ne el seguiment i l’avaluació. A l’anterior edició no es va presentar cap proposta per a joves d’entre 14 i 18 anys i aquest serà un dels reptes de l’edició d’enguany: tractar d’arribar als més joves i incitar a la seva participació.

Les propostes es poden presentar fins el 31 de maig al Punt Jove de la Federació Obrera. Posteriorment, del 3 al 7 de juny es valoraran les diverses propostes presentades a la Comissió de Seguiment i el 12 de juny es celebrarà un taller de participació del que podran formar part els joves molinencs, hagin presentat les seves idees o no.

Els sis projectes seleccionats s’hauran de posar en funcionament a partir del 17 de juny i abans de finals d’any. Aquest cop els terminis són molt més amplis i permeten més marge de maniobra als joves que vulguin engegar un projecte a través d’aquests pressupostos participatius ja que a l’edició del 2012 tant sols tenien un mes i mig per implementar-los.

Recomanacions personalitzades