Seguiment desigual de la vaga d’educació a Molins de Rei

La vaga general d’educació celebrada el dijous 9 de maig contra la nova llei del govern espanyol i les retallades del govern català compta amb un gran seguiment a l’institut Lluís de Requesens i les escoles La Sínia, Estel i Castell Ciuró. A la resta de centres el seguiment és baix.

El CEIP Estel s'ha quedat sense ordinadors // Jose Polo

Més del 50% dels alumnes de l’escola Estel han fet vaga // Jose Polo

La vaga contra la nova llei d’educació que vol imposar el govern espanyol i les retallades que està duent a terme la Generalitat de Catalunya va aconseguir fer sortir al carrer a milers de mestres, alumnes i families, que van col·lapsar el centre de Barcelona. Estaven cridats a participar tots els nivells educatius: des de les llars d’infants fins a les escoles d’adults. A Molins de Rei, el seguiment va ser desigual: alguns centres es van aturar pràcticament en la seva totalitat i a d’altres va ser una jornada més, aliens a les protestes de la comunitat educativa contra la llei Wert –declarat persona non-grata a Molins de Rei– i les retallades de Rigau, contra les que ja s’ha protestat a la vila des del primer dia de curs.

Segons fonts municipals, el seguiment de la vaga ha estat massiu a l’institut Lluís de Requesens, on tots els alumnes de primer de Batxillerat i quart d’ESO van secundar la vaga. En total han assistit a l’institut uns 70 alumnes aproximadament, el que indica un seguiment no total però sí molt gran, superant el 80%. A l’institut Bernat el Ferrer, en canvi, s’han sumat a la vaga un 40% dels alumnes de Batxillerat i ESO pocs dies després de realitzar una tancada reivindicativa amb la participació d’un centenar de joves.

A les escoles d’educació primària, el major seguiment de la vaga s’ha registrat a l’escola La Sínia, a la que només han anat 24 alumnes i els mestres s’han limitat a complir els serveis mínims. El seguiment, en aquest cas, ha estat pràcticament del 100%. A l’escola Estel també ha estat un èxit: més de la meitat dels alumnes han fet vaga i només han assistit a classe una seixantena de nens segons fonts municipals. A l’escola Castell Ciuró el seguiment de la vaga entre els alumnes es xifra en un 62% i el 33% dels mestres.

A l’escola Alzina, per la seva banda, uns 24 alumnes i 3 mestres han seguit la vaga, el que suposa un 10% de l’alumnat i un 17% del professorat segons xifres de Ràdio Molins de Rei. En canvi, les escoles públiques Alfons XIII i Josep Maria Madorell no s’han sumat a la vaga i han dut a terme l’activitat habitual d’un dia qualsevol. Els col·legis concertats Virolai i Sant Miquel tampoc han seguit la convocatòria de vaga. De l’escola Pont de la Cadena i les llars d’infants municipals Viu Molins de Rei no ha pogut aconseguir dades del seguiment.

Recomanacions personalitzades