Els treballadors de Ciments Molins convoquen 5 dies de vaga

El comitè d’empresa de Ciments Molins acorda per unanimitat realitzar vaga a la planta de Sant Vicenç dels Horts els dies 23 i 29 de maig, 5,14 i 19 de juny. Els sindicats manifesten així la seva lluita contra el bloqueig en la negociació del conveni col.lectiu i la possible reducció de la plantilla.

Els sindicats de Ciments Molins reclamen diàleg amb la direcció de l'empresa // Elisenda Colell

La situació a la Planta de Sant Vicenç comença a ser límit // Arxiu – Elisenda Colell

Els treballadors de la planta de Sant Vicenç dels Horts de Ciments Molins, on hi treballen moltes persones de Molins de Rei, segueixen en lluita per conservar els seus llocs de feina. El comitè d’empresa ha acordat convocar una vaga de cinc dies, decisió presa per unanimitat en assemblea, els propers 23 i 29 de maig, 5,14 i 19 de juny. La proposta de convocatòria ja s’ha presentat als serveis territorials del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat.

L’empresa ha amenaçat recentment amb l’acomiadament de 56 dels 191 treballadors de la planta tot i registrar uns beneficis del 79,9% durant l’any 2012. Els beneficis durant el primer trimestre de 2013 han estat de 4,7 milions d’euros i l’activitat de l’empresa es troba en plena capacitat productiva. Segons informen els sindicats, l’última oferta dels treballadors a l’empresa era “la congelació salarial pels entre els anys 2011 i 2014”, cosa que, segons ells, suposaria “un gran esforç pels treballadors de la companyia”. 

La representació del treballadors considera que l’empresa té bloquejada la negociació del conveni col·lectiu des del 2011. De fet, malgrat l’esforç proposat pels treballadors, l’empresa ha refusat la proposta i demana augmentar la jornada laboral i una doble escala salarial pels nous contractes entre altres mesures. Segons els representants dels treballadors la situació comença a ser límit i indiquen que viuen una situació d’“incertesa, desconfiança i inseguretat” que perjudica al personal de l’empresa, a les companyies col·laboradores i al propi sector cimenter català i espanyol.

Recomanacions personalitzades