La JNC enlaira 1714 globus a Molins de Rei per reclamar la independència

Les joventuts de CiU han celebrat el seu Consell Nacional a Molins de Rei i han fet una acció a la plaça de la Llibertat que qualifiquen “d’activisme”: enlairen 1.714 globus vermells, grocs i blaus que formaven una estelada per reclamar així la independència de Catalunya.

Els joves de la JNC van sostenir els globus i els van deixar anar tots a la vegada // David Guerrero

Els joves de la JNC van sostenir els globus i els van deixar anar tots a la vegada // David Guerrero

Diversos militants de l’agrupació local de CiU a Molins de Rei van estar bona part del matí de dissabte inflant globus. L’objectiu era tenir 1.714 globus -ni un més ni un menys- per enlairar-los davant les càmeres una vegada arribat el moment . Els globus eren de color vermell, groc i blau i alguns d’ells portaven anotades idees i missatges suggerides pels militants de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC). Entre aquestes idees es podien llegir des d’un actual “acabar amb l’atur juvenil” fins els aclamats i repetits fins a la sacietat “llibertat” i “independència” passant per altres universals com “pau” i “justícia”. Més reivindicacions que no pas idees era el que es podia veure anotat amb permanent sobre els globus.

Els joves convergents es van situar estratègicament a la plaça de la Llibertat, en files, recreant una estelada. Un cop col·locats es van anar repartint els globus del color corresponent. El procés va ser laboriós i va comportar uns minuts. Amb desenes de globus a les mans de cada un dels militants, els van alçar i els van deixar anar al cel de Molins de Rei tots a la vegada. Mentre els globus s’elevaven, els joves immortalitzaven el moment amb els seus telèfons mòbils. Tot plegat va acabar amb crits reclamant la independència.

Els 1.714 globus es van enlairar al cel de Molins de Rei // David Guerrero

Els 1.714 globus es van enlairar al cel de Molins de Rei // David Guerrero

En declaracions als mitjans un cop finalitzada la performance, la presidenta de la JNC, Marta Pascal, ho qualificava d’“acte d’activisme” i explicava que s’havien enlairat “1.714 globus per relligar-se amb els patriotes de fa 300 anys com a símbol de l’anhel de llibertat”. Pascal es va mostrar convençuda de que activitats d’aquest tipus “ajuden a construir la majoria social pel dret a decidir” i va qualificar el Baix Llobregat de “lloc especial i sociològicament complex” al ser l’única comarca de Catalunya on CiU no és la força més votada.

Consell Nacional al Foment

Joan Ramon Casals i Lluís Corominas van participar en l'enlairament de globus a la plaça de la Llibertat // David Guerrero

Joan Ramon Casals i Lluís Corominas (d’esquena d’esquerra a dreta) van participar en l’enlairament de globus a la plaça de la Llibertat // David Guerrero

Prèviament, uns 200 militants es van reunir al teatre del Foment Cultural i Artístic per celebrar el seu Consell Nacional, en el que els joves de CiU van debatre i marcar la seva línia d’acció política. L’alcalde de Molins de Rei i al mateix temps secretari executiu de Política Municipal de CDC, Joan Ramon Casals, va ser durant molts anys un dels líders de la JNC i va mostrar la satisfacció de veure com les noves generacions apostaven per Molins de Rei aquest cop com a punt de trobada. Casals va donar unes nocions històriques sobre la vila als assistents i va apuntar que “per avançar ho hem de fer de la mà dels empresaris, els sindicats i el tercer sector, en una societat de col·laboració i treball en xarxa”.

El Consell Nacional de la JNC també va comptar amb la presència del vicesecretari general de coordinació institucional de CDC, Lluís Corominas. “Sense l’espoli fiscal, el país seria capaç de blindar i enfortir el seu Estat del benestar, alhora que generar polítiques d’ocupació i generació de riquesa per a tot el país”. Corominas va aprofitar per llençar un missatge en clau nacional des de Molins de Rei, reclamant a tots els partits un gran acord per exigir un objectiu de dèficit més ampli per Catalunya.

Recomanacions personalitzades