Els Matossers enceten una nova etapa amb Salva Prat com a nou cap de colla

La colla castellera dels Matossers de Molins de Rei ha decidit en la seva assemblea anual obrir una nova etapa efectuant canvis de fons. L’estructura organitzativa es modifica: Salva Prat serà el nou cap de colla i David Fernández continuarà sent el president de l’entitat.

Els Matossers van mostrar la seva cara més solidaria // Jose Polo

Xarxa d’entrenament dels Matossers en una imatge d’arxiu a la festa de l’AFANOC // Jose Polo

L’assemblea anual de la colla castellera dels Matossers ha decidit, per acord majoritari, donar per tancada una època de la colla i centrar-se en el futur. Un cop deixat enrere el desè aniversari, la intenció és obrir una nova etapa “aprofitant el que han tingut de bo aquests 10 anys d’història però fent l’esforç de fer autocrítica i efectuant canvis de fons”, segons han informat a través d’un comunicat.

La manera més evident de mostrar aquesta voluntat de canvi és la nova estructura organitzativa de la colla, dividida en àrees de responsabilitat i en la composició d’un equip tècnic nombrós que ha debatut i assentat les bases per dur a la pràctica una metodologia diferent tant en les formes de la pràctica castellera com en el fons. El nou equip tècnic ja ha dirigit algun assaig d’aquesta temporada i s’han pogut començar a percebre els canvis. “Quan sortien de l’assaig els membres de la colla la valoració general que feien era molt positiva”, asseguren des dels Matossers, confiant en els canvis.

Salva Prat, cap de colla

Salva Prat és el nou cap de colla // Matossers de Molins de Rei

Salva Prat és el nou cap de colla // Matossers de Molins de Rei

Al capdavant de la nova estructura organitzativa dels Matossers es troba el molinenc Salvador Prat, de 30 anys i membre de la colla des dels inicis. Prat ja va ser president entre les temporades 2005 i 2008 i ara lidera el nou equip tècnic en el qual conviuen persones amb experiència amb, sobretot, noves incorporacions. Entre elles, destaca la incorporació de la figura del sotscap de colla, que recau en el cervellonenc Javier Dueñas.

Salva Prat farà tàndem amb David Fernández, que després de quatre anys com a president dels Matossers ha estat renovat en el seu càrrec. Prat i Fernández tenen al darrere un equip de més de 20 persones entre els àmbits tècnic i administratiu. La colla matossera defineix l’equip com “plural i divers, en el que es combinen edats, experiència i aires nous”.

També hi ha una àmplia varietat en les procedències dels membres, ja que a més de molts molinencs i molinenques hi ha persones de Cervelló, Corbera de Llobregat, Sant Andreu de la Barca i Castellbisbal, entre altres. Així, els Matossers es converteixen en la colla referent del Baix Llobregat centre.

Més castells de 7

Els castells de 7 són la gran assignatura pendent dels Matossers ja que fa dos anys van esdevenir colla de 7 però la temporada passada no es van veure a plaça les construccions d’aquest tipus. Preguntat sobre els objectius per la temporada, el nou cap de colla, Salva Prat, destaca la importància d’il·lusionar a tots els membres dels Matossers com a base per fer grans castells. “Si la gent està motivada, els assajos són productius, hi ha incorporacions, gent activa i contenta es poden assolir castells de set pisos amb relativa facilitat”.

Recomanacions personalitzades