Sílvia Guillén: Pels drets socials, en lluita per un nou país

Silvia Guillen ERC Molins de Rei 2012En aquests moments hi ha 902.300 persones sense feina a tot Catalunya (73.454 d’elles a la nostra comarca i 1.868 a la nostra vila). Això representa una taxa d’atur del 24,53% (un 17,2% al Baix Llobregat i un 14,3% a Molins de Rei). També hi ha 267.000 famílies catalanes amb tots els membres a l’atur, el 13,1% del total. I 2.886 empreses catalanes que al llarg del 2012 han hagut d’abaixar la persiana (532 a la nostra comarca).

Aquest és el resultat de la reforma laboral que va entrar en vigor el febrer de 2012 i que ha estat decretada pel govern del PP amb l’aval, entre d’altres, de CiU. Una reforma ineficaç i injusta, totalment imposada, sense diàleg social, que abarateix l’acomiadament i introdueix el conflicte judicial en les relacions laborals i que suposa un autèntic atemptat als drets dels treballadors i treballadores del nostre país.

Quan semblava que l’assoliment de determinats drets ja eren irreversibles, el PP ha demostrat que NO amb aquesta reforma laboral. NO els podem permetre que retallin els drets socials i laborals ni que aprofitin aquesta crisi per fer reformes estructurals contra la classe treballadora. Aquest 1 de maig sortim al carrer contra aquesta reforma laboral imposada i reivindiquem més que mai el treball digne com a eina de progrés individual i col·lectiu.

Prou parlar de sacrificis, perquè els sacrificats sempre som els mateixos. NO volem polítiques d’austeritat que en nom del sanejament financer, de reduir el dèficit i el deute escanyin els més fràgils, augmentin el nombre de marginats i erosionin a les classes mitjanes. NO crean riquesa, ni ocupació, ni donen esperances de creixement.

NO ens podem quedar de braços plegats. NO mentre Ciments Molins insisteixi en acomiadar gairebé un terç dels treballadors de la planta de Sant Vicenç dels Horts quan ha incrementat els seus beneficis un 80% durant l’últim exercici. NO mentre l’empresa d’arts gràfiques Rotocayfo (antiga Printer) segueixi acomiadant a bona part de la seva plantilla. NO mentre els treballadors de l’Ajuntament no recuperin la seva paga extraordinària de Nadal. NO mentre el servei d’urgències nocturn del CAP La Granja segueixi tancat. NO mentre no es construeixi el nou IES Lluís de Requesens al barri d’El Canal ni s’amplii l’IES Bernat el Ferrer. NO mentre no es reincorporin als centres de primària i secundària de la vila els 15 mestres que no han pogut començar aquest nou curs. NO mentre no disminueixi la ràtio d’alumnes per aula a les nostres escoles. NO mentre haguem de seguir vestint la samarreta groga en defensa de l’escola pública… NO mentre tinguem motius pels quals seguir lluitant. L’1 de maig de 2013, surt al carrer!

 • Teresa

  Los funcionarios en España ya son casi 3.000.0000, cifra aproximada, a pesar de que Tribunal de Cuentas sigue denunciando en sus fiscalizaciones la falta de transparencia en materia de personal, sobre todo de los ayuntamientos. Disfrutar de un empleo público está de moda : 1 de cada 5 trabajadores activos cobra de una de las tres administraciones.
  Desde el año 2000, no ha cambiado nada, Aznar olvidó su promesa de reducir el número de funcionarios, y al parecer Rajoy,en el 2013, por eso de no perder los votos de funcionarios asiduos al electorado del PP, tampoco se le ve en la labor de reducirlo. Las 3 administraciones siguen engordando, sobre todo a nivel autonómico y municipal.

  Por cada 15 españoles hay 1 funcionario. Seguridad en el empleo, un buen horario, posibilidad de conciliar la vida familiar y tener un empleo vitalicio, és el incetivo para ser funcionario. Mientras en Estados Unidos el 65% de los jóvenes aspira a crear una empresa, en España, la ilusión de los jóvenes es de ser funcionario. Lo peor es la edogamia política en la que estamos inmersos, 3 de cada 4 diputados y la mayor parte de los miembros de los gobiernos estatal, autonómico o municipal, ejercian como funcionarios antes de ser politicos.

  En España cada 5 asalariados privados tocan a un asalariado público, en Extremadura hay 1 asalariado del sector público por cada 2 trabajadores privados, y encima sus dirigentes, pretenden darnos aleccionamientos a Catalunya. Hasta que no se produzca un reducción sustancial de los funcionarios y de los políticos en las Administraciones , las trabajadoras privadas seguiremos soportando reformas laborales como la del febrer de 2012 i que ha estat decretada pel govern del PP amb l’aval, entre d’altres, de CiU, reforma ineficaç i injusta, totalment imposada.

  Hasta que no se produzca un reducción sustancial de los funcionarios y de los politicos en las Adminstraciones no recuperaremos de nuevo los dineros para financiar els drets socials i laborals y no se frenará aquesta crisi de fer reformes estructurals contra la classe treballadora.

  Parece que en Molis de Rei a nivel político, no están por la labor, y se siguen repartiendo las vestiduras de las poltronas y sus correspondientes sustanciosos sueldos municipales, a lo que, la oposición ICV, ERC , excepto la CUP , no se les ve predispuestas
  a renunciar en un futuro. Los candidatos a alcaldías y regidores municipales que presentan los partidos políticos son funcionarios, ya sea en : educación, masajista de deporte, protección civil o bombero, periodista de TV3, membres dels sindicats, guardia jurado, expolicia municipal, asesor Consell Comarcal o de la Metropolitana , asesor Diputación, etc etc. y no a personas privadas de a pié, No, no, ante esto, no ens podem quedar de braços plegats.

  A pesar de la inestabilidad temperamental que nos viene mostrando ExMdR , como eso del apoyo al gobierno local PSC+CIU en la aprobación de las Odenanzas Municipales del 2013 , sin cambios ni justificaciones significativas resprecto a las del 2012 en las que votaron en contra, los fallos en la selección de sus socios de gobierno con ICV en la anterior legislatura , que excepto por la ostentación de su expresidente, actualmente desaparecido de los actos publicos locales, podimos ver alguna que otra escena tipo Guadiana “me voy / me quedo” de su regidor de cultura por fallos de
  comunicación, algunos tertulianos de los miércoles en RMdR ya se frotan las manos por eso del negociuo de que ExMdR se pronostica como la virtual vencedora en las próximas municipales.

  • Alan

   Teresa, que jo sàpiga, la CUP no ha renunciat a les subvencions municipals, pel que també és part del sistema que tant critica.

 • Marc

  Si Silvia Guillen, tu molta crítica a les retallades i els acomiadaments, però després el teu partit (ERC) és el que està ajudant a aprovar els pressupostos a Mas. ERC sou corresponsables del tot el que està passant. Sou part de la caspa política que durant el tripartit i des dels Ajuntaments no heu fet res per aturar tota aquesta bogeria. Seguiu cobrant sous milionaris i enxufant amics a les institucions. Sou tan o més culpables que la resta de polítics burgesos.

  Si sortim per l’1 de Maig és precisament per lluitar contra gent com vosaltres.

 • Ricard

  Doncs ja ho sabeu. No doneu suport i deixeu caure el govern de CiU i a noves eleccions. A veure si podeu governar i ho feu millor. El que no es pot és estar a missa i repicant.

 • Xavier

  Guillen qu cullons dius de sortir al carrer si fa quatre dies no sabies què era el dia 1 de Maig!

 • Xaier

  Què Guillén ara et deixes veure per tot arreu e per a ser la propera cap de llista de ERC a Molins de Rei????…fa quatre dies no sabies on estava el carrer Majó!!