Sílvia Guillén: Pels drets socials, en lluita per un nou país

Silvia Guillen ERC Molins de Rei 2012En aquests moments hi ha 902.300 persones sense feina a tot Catalunya (73.454 d’elles a la nostra comarca i 1.868 a la nostra vila). Això representa una taxa d’atur del 24,53% (un 17,2% al Baix Llobregat i un 14,3% a Molins de Rei). També hi ha 267.000 famílies catalanes amb tots els membres a l’atur, el 13,1% del total. I 2.886 empreses catalanes que al llarg del 2012 han hagut d’abaixar la persiana (532 a la nostra comarca).

Aquest és el resultat de la reforma laboral que va entrar en vigor el febrer de 2012 i que ha estat decretada pel govern del PP amb l’aval, entre d’altres, de CiU. Una reforma ineficaç i injusta, totalment imposada, sense diàleg social, que abarateix l’acomiadament i introdueix el conflicte judicial en les relacions laborals i que suposa un autèntic atemptat als drets dels treballadors i treballadores del nostre país.

Quan semblava que l’assoliment de determinats drets ja eren irreversibles, el PP ha demostrat que NO amb aquesta reforma laboral. NO els podem permetre que retallin els drets socials i laborals ni que aprofitin aquesta crisi per fer reformes estructurals contra la classe treballadora. Aquest 1 de maig sortim al carrer contra aquesta reforma laboral imposada i reivindiquem més que mai el treball digne com a eina de progrés individual i col·lectiu.

Prou parlar de sacrificis, perquè els sacrificats sempre som els mateixos. NO volem polítiques d’austeritat que en nom del sanejament financer, de reduir el dèficit i el deute escanyin els més fràgils, augmentin el nombre de marginats i erosionin a les classes mitjanes. NO crean riquesa, ni ocupació, ni donen esperances de creixement.

NO ens podem quedar de braços plegats. NO mentre Ciments Molins insisteixi en acomiadar gairebé un terç dels treballadors de la planta de Sant Vicenç dels Horts quan ha incrementat els seus beneficis un 80% durant l’últim exercici. NO mentre l’empresa d’arts gràfiques Rotocayfo (antiga Printer) segueixi acomiadant a bona part de la seva plantilla. NO mentre els treballadors de l’Ajuntament no recuperin la seva paga extraordinària de Nadal. NO mentre el servei d’urgències nocturn del CAP La Granja segueixi tancat. NO mentre no es construeixi el nou IES Lluís de Requesens al barri d’El Canal ni s’amplii l’IES Bernat el Ferrer. NO mentre no es reincorporin als centres de primària i secundària de la vila els 15 mestres que no han pogut començar aquest nou curs. NO mentre no disminueixi la ràtio d’alumnes per aula a les nostres escoles. NO mentre haguem de seguir vestint la samarreta groga en defensa de l’escola pública… NO mentre tinguem motius pels quals seguir lluitant. L’1 de maig de 2013, surt al carrer!

Recomanacions personalitzades