Alumnes i professors realitzen una tancada reivindicativa al Bernat el Ferrer

Prop d’un centenar de persones, des de professors a alumnes del mateix institut Bernat el Ferrer, passant per exalumnes i professors d’altres centres, es van tornar a tancar per reivindicar els drets trepitjats a l’educació pública, cada cop més privatitzada.

Un centenar de persones es van tancar al Bernat en defensa de l'educació // Adrià Casaín

Un centenar de persones es van tancar al Bernat en defensa de l’educació // Adrià Casaín

Coincidint amb la data en que va succeir la Revolució dels Clavells a Portugal, ja fa 39 anys, l’esperit reivindicatiu es va apoderar de l’institut Bernat el Ferrer, amb les portes obertes des de les 10 de la nit fins passada la mitjanit en senyal de protesta.

Roger Luna, membre de Dempeus Molins! i professor de l’IES Bernat el Ferrer va llegir, en primer lloc, un manifest on s’exposaven les evidents queixes que estan generant les mesures d’austeritat d’uns governs català i espanyol que no vetllen per aconseguir una educació que “progressi adequadament , sinó tot el contrari, se la van carregant a cop de tisores”.

Més tard, els assistents a la tancada van veure la projecció d’un documental a la sala polivalent del mateix centre,  anomenat La doctrina del xoc, on es plasmava una dura realitat que es va viure en diferents països, des de la dictadura de Pinochet a Xile, passant per les famoses polítiques repressives de Margaret Thatcher o la persecució dels militars americans a Bagdad. Un documental realment dur però útil per fer obrir els ulls a l’espectador.

Després de la pel·lícula, membres dels sindicats van explicar amb una anàlisi més detallada la situació actual del país, no només en la vessant educativa. Les dades són alarmants: gairebé un milió d’aturats a Catalunya, un 60% d’atur juvenil (població entre 16 i 36 anys), a Barcelona ja hi ha un 30% de la població vivint sota el llindar de la pobresa. Abans de finalitzar la tancada, es va citar a tots els assistents a participar en les properes vagues, sobretot l’educativa convocada el proper 9 de maig.

Recomanacions personalitzades