Literatura malgrat la crisi

Les tres llibreries que han participat a la Fira del llibre en català valoren positivament el volum de vendes fetes durant la diada de Sant Jordi. Diferents autors molinencs també aprofiten per donar a conèixer amb èxit els seus títols recentment publicats.

La Fira del llibre en català va tenir un bon ritme de vendes // Marta Pedrola

La Fira del llibre en català va tenir un bon ritme de vendes // Jose Polo

Ni la crisi ha pogut amb la força dels llibres. La Fira del llibre en català realitzada a la plaça de la Creu ha estat un èxit de vendes i públic segons han explicat els responsables de les llibreries participants a Viu Molins de Rei. Neus Medina, de la llibreria Amèlia, explica amb cara de satisfacció que “dins de tota la negativitat que ens envolta per la crisi hi ha hagut molta gent amb ganes de comprar. Podem donar per positiva la Diada” remata Medina explicant la sensació generalitzada entre els llibreters. Jordi Vilaprinyó, de l’Arola, declara que Sant Jordi “ha anat molt bé, hi havien llibres interessants i hem venut força”.

El temps ha acompanyat i el sol i una temperatura suau han fet que les ballades de sardanes i l’actuació dels gegants lluïssin més que mai. “Ha anat molt bé, estem satisfets” afirma amb seguretat Anna Llorens, de la llibreria Barba. Entre els llibres més venuts s’han complert les travesses, similars a les de la resta de municipis d’arreu de Catalunya: Albert Espinosa amb el seu Brúixoles que busquen somriures perduts i el Victus d’Albert Sànchez Piñol han estat els grans guanyadors. Els llibres sobre la relació entre Catalunya i Espanya també s’han venut com a xurros.

Bona acollida a les noves creacions molinenques 

Diferents autors de Molins de Rei han aprofitat l’ocasió per donar a conèixer els seus llibres. Oriol Bernis, autor de Driblant la nit, explica minuts abans de tancar la paradeta que el llibre “la pogut conèixer la gent i s’ha anat venent a poc a poc, amb calma, però de forma continuada”. L’autor apunta que s’han venut una quarantena d’exemplars.

El periodista Xavier Martí, autor de L’hora dels gossos i altres relats, també es mostra satisfet: “En principi l’acollida del llibre ha estat molt positiva per una raó molt senzilla: el llibre em va arribar dijous passat i, sense fer gairebé cap tipus de promoció, s’ha anat venent molt bé”. Tot just després de veure la llum, el llibre que explica petites històries amb rerefons social ha venut més de 30 exemplars. Diferents entitats de Molins de Rei, com els Gegants o el Cuc, també han aprofitat Sant Jordi per promocionar les seves creacions literàries.