Xavi Paz assumeix les regidories d’Educació i Sanitat després de deixar l’alcaldia

El nou primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Xavi Paz, suma les regidories d’Educació i Sanitat a les seves competències després de passar el relleu a l’alcaldia. Miguel Zaragoza assumeix la regidoria de Finances després de la renúncia de Ferran Espinosa.

Xavi Paz (PSC) i Joan Ramon Casals (CiU) van anunciar els canvis al cartipàs municipal en roda de premsa a la sala de plens // David Guerrero

Xavi Paz (PSC) i Joan Ramon Casals (CiU) van anunciar els canvis al cartipàs municipal en roda de premsa a la sala de plens // David Guerrero

El relleu a l’alcaldia entre PSC i CiU ha comportat una reorganització del grup municipal socialista, que ha decidit redistribuir les responsabilitats de les regidories per alliberar de feina a algunes de les regidores i mantenir a Xavi Paz en la primera fila de l’acció política. Així, l’exalcalde i actual primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, suma a la regidoria d’Esports les regidories d’Educació i Sanitat, que fins ara estaven en mans de Jessica Revestido i Anna Cantudo respectivament. Paz va voler destacar “la tasca excepcional feta per les dos regidores en temps difícils” i va elogiar reiteradament la feina feta durant aquests dos anys al capdavant d’Educació i Sanitat.

“Prou responsabilitat i volum de feina tenen encara fins el 2015”, va apuntar el nou primer tinent d’alcalde, justificant el nou repartiment de tasques “ja que el dia té les hores que té i treure una part de feina a les regidores ens farà anar millor a tot l’equip i així podrem garantir que tothom arriba a tot “. I és que Revestido i Cantudo no es queden sense competències, ni molt menys. Anna Cantudo, que ha estat portaveu del PSC durant els dos anys d’alcaldia, continuarà al capdavant de la regidoria d’Ocupació, la de Mobilitat i la d’Habitatge. En aquestes dos últimes té el repte de tirar endavant el Pla Local d’Habitatge i el de Mobilitat, aquest últim encara en procés de definició i amb divergències entre els propis socis de govern. Jessica Revestido, per la seva banda, continuarà gestionant les regidories de Gent Gran, Nova Ciutadania, Igualtat i Cooperació i Solidaritat. Tant Revestido com Cantudo tenen dedicació parcial a l’Ajuntament. “L’educació i la sanitat són elements prioritaris del govern i el fet de no estar tot el dia treballant per l’Ajuntament ho dificulta pel volum de feina que comporten aquestes regidories”, va concloure Paz per justificar els canvis.

Zaragoza assumeix Finances

Pep Puiggarí (primer per la dreta) s'incorpora a l'equip de govern amb la regidoria de Noves Tecnologies i Recursos Humans // David Guerrero

Pep Puiggarí (primer per la dreta) s’incorpora a l’equip de govern amb la regidoria de Noves Tecnologies i Recursos Humans // David Guerrero

Els canvis al grup municipal socialista també han estat obligats per la renúncia del regidor de Finances, Ferran Espinosa. El seu lloc a la sala de plens l’ocupa el jove Pep Puiggarí, que agafa la regidoria de Noves Tecnologies que tenia Espinosa i la regidoria de Recursos Humans, fins ara en mans de Miguel Zaragoza. La principal responsabilitat d’Espinosa, la regidoria de Finances, passa a Miguel Zaragoza, que com a president de l’àrea d’Economia i Serveis Generals ja coneix la matèria. Zaragoza, un dels dos regidors socialistes que treballa amb dedicació exclusiva a l’Ajuntament -l’altre és Xavi Paz- s’encarrega també de les regidories de Contractació i Patrimoni, Via Pública, Serveis Generals i Serveis Municipals.

CiU manté l’organització

Només el PSC ha fet una reorganització de les seves regidories aprofitant el relleu a l’alcaldia. CiU ha mantingut les funcions dels seus cinc regidors i també manté en mans del nou alcalde, Joan Ramon Casals, la regidoria de Cultura, una de les carteres més difícils i que més polèmiques està generant durant aquesta legislatura. A la regidoria de Cultura i l’alcaldia, Casals ha de sumar la seva feina a Convergència Democràtica de Catalunya, on és secretari executiu de Política Municipal, i el seu càrrec d’assessor a la Diputació de Barcelona.

Tot i això, l’alcalde obre la porta a deixar la regidoria de Cultura a mig termini. “És una regidoria que comporta molta feina i potser més endavant trobem una manera de complementar-ho amb alguna altra persona”, va apuntar Casals en la roda de premsa de presentació del nou cartipàs municipal.

 

Recomanacions personalitzades