Carme Puig: Ara més que mai, cap protesta sense proposta

CarmePuigQuan més falta feia ser valents a Molins de Rei, el PSC va triar els pitjors companys de viatge, i el seu breu episodi a l’alcaldia passarà a la història per l’immobilisme i la improvisació. Teníem i tenim una co-alcaldia on cada soci escombra cap a casa seva, tot deixant que els dies passin i sense actuar davant altres necessitats de la Vila. Tot és façana.

La manca de diàleg amb la resta de partits d’esquerres a l’oposició ha comportat que sigui el vot de l’únic regidor del PP el qui aprovi els pressupostos i les actuacions del govern. I aquest és un preu molt alt per a la vila!

Han transcorregut gairebé dos anys des de les eleccions. Dos anys de retallades dels drets socials i laborals que el nostre Ajuntament s’ha empassat amb bona cara. Encara ens queden més de dos anys i les perspectives no són millors, perquè tindrem un alcalde de CiU, que des de Barcelona proposarà i aprovarà moltes de les retallades que ens afectaran encara més als molinencs i les molinenques.

Hem tingut un govern buit de contingut polític que, més enllà d’actualitzar tràmits administratius, les seves accions han estat poques i poc significades

Hem tingut un govern buit de contingut polític que, més enllà d’actualitzar tràmits administratius, les seves accions han estat poques i poc significades. Moltes entitats de la vila no troben l’entesa i el suport que necessiten d’una regidoria de Cultura que fa distincions entre entitats de primera i entitats de segona. La Federació Obrera ha obert tard i malament sense tenir en compte el projecte nascut de la participació ciutadana que dibuixava un pla d’usos de transformació cultural i que s’obria a la vila amb visió de futur.

Des d’Iniciativa seguim treballant per retornar tot allò que s’ha perdut fent una bona oposició, aportant propostes i promovent accions dins i fora de la sala de Plens. Hem recollit més de 800 signatures de suport a la Iniciativa Legislativa Popular per la Dació en Pagament, hem rebut prop d’un centenar de peticions d’insubmissió farmacèutica contra l’euro per recepta. Hem estat a peu de carrer defensant el sistema públic de sanitat, l’educació, els serveis socials i lluitant pels drets socials i laborals. Ens hem oposat amb fermesa a la reducció horària dels serveis sanitaris de l’ambulatori i dels serveis farmacèutics. Tanmateix, en breu tornarem a ser al carrer per la recollida de signatures de suport a la Iniciativa Legislativa Popular en favor de la Renda Garantida de Ciutadania.

Exigim al govern de la vila que treballi per buscar les fórmules que permetin tirar endavant els projectes que necessita la vila i que ja es van iniciar durant l’anterior mandat: el nou Institut Lluis de Requesens, l’ampliació del Bernat el Ferrer, la residència d’avis i centre de dia del barri de la Granja, el pati de Palau, la nova biblioteca, els equipaments esportius del Ricard Ginebreda. Sense oblidar la millora de la qualitat del sòl industrial de la Vila, i sense alentir més el tràmit del polígon de les Llicorelles. Tampoc s’ha d’abandonar la lluita per aconseguir que el Servei d’Estimulació Precoç per infants s’acabi ubicant a Molins de Rei, tal i com s’havia acordat.

Ara, per primera vegada i desprès de 34 anys d’ajuntaments democràtics, a Molins de Rei l’alcaldia passarà a mans de la dreta, a mans de CiU

Ara, per primera vegada i desprès de 34 anys d’ajuntaments democràtics, a Molins de Rei l’alcaldia passarà a mans de la dreta, a mans de CiU. Un partit que, més enllà de les seves desavinences internes, ha passat del posicionament moderat i dialogant d’etapes anteriors, al despotisme i al cinisme de votar al Ple contra les retallades del “Govern Mas” mentre les aproven des de la Generalitat.

Aquest canvi ens dóna més forces per seguir creient que cal una nova manera de governar el nostre futur. Mentre altres forces polítiques perden pistonada i segueixen ancorades en la queixa, a Iniciativa per Molins de Rei ho tenim clar: cap protesta sense proposta. Sabem que no ho podem fer sols, que cal posar-nos al costat de molts molinencs i molinenques que ja treballen per a fer millor la nostra vila.

Hem decidit informar més i millor sobre tot allò que no explica el govern als mitjans de comunicació locals i comarcals. La nostra presència a les xarxes socials d’internet creix i fem arribar a les cases els nostres butlletins en paper.

I també hem obert encara més el nostre local als molinencs i molinenques amb presentacions literàries, debats, tertúlies, exposicions com la dels Papers de Salamanca dels molinencs i molinenques pertanyents al PSUC, o l’habilitació com a aula d’estudi en període d’exàmens gestionada des del grup molinenc de Joves d’Esquerra Verda.

En temps d’incertesa, cal tenir les idees clares i saber cap a on hem d’anar. En aquests moments de crisi és quan es demostra la capacitat de fer gran la política. Des d’Iniciativa per Molins de Rei treballem per recuperar el temps que ens estan fent perdre, ja hem demostrat abastament que es pot fer política al costat dels ciutadans i ciutadanes, i portar la seva veu a les institucions democràtiques.

Recomanacions personalitzades