Carme Puig: Ara més que mai, cap protesta sense proposta

CarmePuigQuan més falta feia ser valents a Molins de Rei, el PSC va triar els pitjors companys de viatge, i el seu breu episodi a l’alcaldia passarà a la història per l’immobilisme i la improvisació. Teníem i tenim una co-alcaldia on cada soci escombra cap a casa seva, tot deixant que els dies passin i sense actuar davant altres necessitats de la Vila. Tot és façana.

La manca de diàleg amb la resta de partits d’esquerres a l’oposició ha comportat que sigui el vot de l’únic regidor del PP el qui aprovi els pressupostos i les actuacions del govern. I aquest és un preu molt alt per a la vila!

Han transcorregut gairebé dos anys des de les eleccions. Dos anys de retallades dels drets socials i laborals que el nostre Ajuntament s’ha empassat amb bona cara. Encara ens queden més de dos anys i les perspectives no són millors, perquè tindrem un alcalde de CiU, que des de Barcelona proposarà i aprovarà moltes de les retallades que ens afectaran encara més als molinencs i les molinenques.

Hem tingut un govern buit de contingut polític que, més enllà d’actualitzar tràmits administratius, les seves accions han estat poques i poc significades

Hem tingut un govern buit de contingut polític que, més enllà d’actualitzar tràmits administratius, les seves accions han estat poques i poc significades. Moltes entitats de la vila no troben l’entesa i el suport que necessiten d’una regidoria de Cultura que fa distincions entre entitats de primera i entitats de segona. La Federació Obrera ha obert tard i malament sense tenir en compte el projecte nascut de la participació ciutadana que dibuixava un pla d’usos de transformació cultural i que s’obria a la vila amb visió de futur.

Des d’Iniciativa seguim treballant per retornar tot allò que s’ha perdut fent una bona oposició, aportant propostes i promovent accions dins i fora de la sala de Plens. Hem recollit més de 800 signatures de suport a la Iniciativa Legislativa Popular per la Dació en Pagament, hem rebut prop d’un centenar de peticions d’insubmissió farmacèutica contra l’euro per recepta. Hem estat a peu de carrer defensant el sistema públic de sanitat, l’educació, els serveis socials i lluitant pels drets socials i laborals. Ens hem oposat amb fermesa a la reducció horària dels serveis sanitaris de l’ambulatori i dels serveis farmacèutics. Tanmateix, en breu tornarem a ser al carrer per la recollida de signatures de suport a la Iniciativa Legislativa Popular en favor de la Renda Garantida de Ciutadania.

Exigim al govern de la vila que treballi per buscar les fórmules que permetin tirar endavant els projectes que necessita la vila i que ja es van iniciar durant l’anterior mandat: el nou Institut Lluis de Requesens, l’ampliació del Bernat el Ferrer, la residència d’avis i centre de dia del barri de la Granja, el pati de Palau, la nova biblioteca, els equipaments esportius del Ricard Ginebreda. Sense oblidar la millora de la qualitat del sòl industrial de la Vila, i sense alentir més el tràmit del polígon de les Llicorelles. Tampoc s’ha d’abandonar la lluita per aconseguir que el Servei d’Estimulació Precoç per infants s’acabi ubicant a Molins de Rei, tal i com s’havia acordat.

Ara, per primera vegada i desprès de 34 anys d’ajuntaments democràtics, a Molins de Rei l’alcaldia passarà a mans de la dreta, a mans de CiU

Ara, per primera vegada i desprès de 34 anys d’ajuntaments democràtics, a Molins de Rei l’alcaldia passarà a mans de la dreta, a mans de CiU. Un partit que, més enllà de les seves desavinences internes, ha passat del posicionament moderat i dialogant d’etapes anteriors, al despotisme i al cinisme de votar al Ple contra les retallades del “Govern Mas” mentre les aproven des de la Generalitat.

Aquest canvi ens dóna més forces per seguir creient que cal una nova manera de governar el nostre futur. Mentre altres forces polítiques perden pistonada i segueixen ancorades en la queixa, a Iniciativa per Molins de Rei ho tenim clar: cap protesta sense proposta. Sabem que no ho podem fer sols, que cal posar-nos al costat de molts molinencs i molinenques que ja treballen per a fer millor la nostra vila.

Hem decidit informar més i millor sobre tot allò que no explica el govern als mitjans de comunicació locals i comarcals. La nostra presència a les xarxes socials d’internet creix i fem arribar a les cases els nostres butlletins en paper.

I també hem obert encara més el nostre local als molinencs i molinenques amb presentacions literàries, debats, tertúlies, exposicions com la dels Papers de Salamanca dels molinencs i molinenques pertanyents al PSUC, o l’habilitació com a aula d’estudi en període d’exàmens gestionada des del grup molinenc de Joves d’Esquerra Verda.

En temps d’incertesa, cal tenir les idees clares i saber cap a on hem d’anar. En aquests moments de crisi és quan es demostra la capacitat de fer gran la política. Des d’Iniciativa per Molins de Rei treballem per recuperar el temps que ens estan fent perdre, ja hem demostrat abastament que es pot fer política al costat dels ciutadans i ciutadanes, i portar la seva veu a les institucions democràtiques.

 • Miguelu

  Habeis tenido 8 años para hacer todo esto que pregonais……y en vez de eso, habeis dejado el ayuntamiento con más agujeros que un queso de gruyere……menos palabreria…..y más hechos.

 • jordi

  En efecte… Sóc d’esquerres i envejo alcaldies d’ICV com la del Prat de Llobregat perquè el que és a Molins de Rei ICV no ha fet res de res. Us heu mogut per interessos partidistes col·locant endolls a dojo. Molins de Rei ha perdut oportunitats estratègiques durant el llarg període del vostre mandat al contrari d’altres municipis que sí que les han aprofitat.
  Molins de Rei partia d’una situació de privilegi als anys 1980 si el comparem amb municipis de l’entorn i ara es troba en molt pitjor situació. Una biblioteca vergonyosa; zones del nucli urbà pendents d’actuacions urbanístiques i amb problemes de salubritat -els problemes característics dels barris dels anys 70 del s XX es donen encara a Molins, ES UNA VERGONYA!!!!-; un servei de recollida d’escombraries dolent; brutícia per arreu, etc…
  Repeteixo, heu fet molt poc i malament…

 • marc

  Felicitats a Iniciativa per com esteu fent les coses a l’Ajuntament i al carrer!

 • sergi

  Gràcies Carme per aquest article, i per la feina duta a terme des de l’executiva, i que és moltíssima. Les crítiques, si són constructives, sempre són benvingudes. Així que animo a tothom qui tingui aportacions a fer a passar-se per la seu d’Iniciativa o a fer-nos arribar les seves propostes via telèfon o correu electrònic. Es tracta de que entre tots i totes fem les coses millor. Gràcies.

  • Teresa

   Cual és el correo electrónico ? , El actual está lleno y no se lo leen o lo tienen obsoleto, Vamos mal para eso de las propuestas por este medio.

 • Laura Durán

  Respecto les opinions de tothom tot i amagar-se sota pseudònims. Ningú pot negar el grau de cohesió social amb nombroses entitats, l’èxit escolar, la racional planificació urbanística al llarg de molts anys o el bon patrimoni de la gestió pública de l’aigua entre moltes altres coses s’esdevenen per l’aire del cel. La ciutadania hi té molt a veure, cert, però el criteri polític i la capacitat de cercar complicitats i de planificació també. Ah! I, a diferència d’altres municipis especuladors amb el sòl o sense els aventatges de tenir un territori ric per grans infrastructures sempre ha sabut mesurar els diners de tothom. Només una gestió tècnica que per allà on passa porta problemes van ser motiu de dificultats de terminis. No tornem a parlar de formatges ni de forats pq això ja està clar que no és cert i que només serveix per crear rumors en vigília electoral o quan no hi ha altres coses a dir. Iniciativa és una bona força al govern i també a l’oposició amb respecte i responsabilitat, amb rigor i defugint dels sensacionalismes. Endavant!

 • Teresa

  Tal como están las cosas y los espectáculos
  que vimos en los anteriores mandatos de 8 años,
  ICV-Molins tendrá muy dificil poder alcanzar de nuevo la alcaldía de MdR
  en un futuro. No sabe escojer o no tiene
  dónde escojer buenos candidatos con preparación. . Quan
  més falta feia ser valents a Molins de Rei les salió el regidor de finanzas , Sr. Enric Franch ( ICV) que prefirió por eso de “treballar per el poble” anticipar su jubilación a permanecer en su
  puesto de regidor hasta el final de la legislatura, IiE va
  triar els pitjors companys de viatge per un tripartit, como CIU , que
  finalmente , como era de esperar, les traicionó.

  No hay mucha diferencia entre unos y otros
  partidos políticos, antes i ahora en las co-alcaldias, cada soci escombra cap a casa seva, Tot
  és façana. Recordemos el voto positivo
  de ICV al acto de investidura del Sr.
  Paz, a cambio de una poltrona para un miembro local de ICV en la Corporació
  Metropolitana, y se ve
  despotisme i cinisme de CIU de votar al Ple contra les retallades del “Govern
  Mas” mentre les aproven des de la Generalitat.

  La manca de diàleg del PSC y de CIU
  amb la resta de partits d’esquerres a l’oposició , ha sido la misma que
  aplicaba ICV cuando estaba en el
  poder. “Quien a hierro mata, a hierro
  muere “ , Ciertamente, es vergonzoso por
  MdR eso de que sigui el vot de l’únic
  regidor del PP el qui aprovi els pressupostos i les actuacions del govern,
  especialmente, teniendo en cuenta la nulidad, excepto en el cobro puntual de su
  sueldo, dietas y donaciones, de su representante, siempre envuelto en
  escándolos.

  Cabe recordar que les retallades dels drets socials
  i laborals , no son competencia del nostre Ajuntament , son comptencia del
  Estado Español y de la Generalitat , y s’ha d’empassar amb bona cara, i
  les perspectives no són millors

  Ciertamente, la regidoria de Cultura llevada estos 2
  últimos años por CIU , está a años luz a la llevada por EN , la Festa
  Major es un fracaso si el baile popular, el Carnestoltes otro
  más, la Federació Obrera ha obert tard i malament en plena olarquia.

  Será muy difícil para Iniciativa retornar
  tot allò que s’ha perdut. De momento, en
  estos 2 años, tampoco se les ha visto fent una bona oposició, ni aportant propostes i ni promovent accions ni dins , ni fora de la sala de Plens, más bien han estado paralizados. La Legislativa Popular per
  la Dació en Pagament, depende del Estado Español y no del Ayuntamiento de MdR , Se ha hecho una insubmissió
  farmacèutica contra l’euro per recepta pero nadie lo ha hecho
  contra el pago del 40 % o 60 % de los medicamentos, El sistema públic de sanitat, l’educació, i els serveis socials, dependen de la Generalitat y no del
  Ayuntamiento. Els drets socials i laborals i la Renda Garantida depende del Estado Español.

  Todos dicen lo mismo, CIU lo
  ha vuelto a indicar en el acto de investidura : nou Institut Lluis de Requesens, l’ampliació
  del Bernat el Ferrer, la residència d’avis i centre de dia del barri de la Granja, el pati de Palau,
  la nova biblioteca, Los equipaments esportius
  del Ricard Ginebreda ya estan en marcha

  Estaría bien por ICV, informar més i millor sobre tot allò que no
  explica el govern als mitjans de comunicació locals i comarcals y mejor presència
  a les xarxes socials d’internet, butlletins
  en paper y sobretodo con un e-mail no caducado.

  Esto de les presentacions
  literàries, debats, tertúlies, exposicions ya lo habian fomentado los de la Xarxa (PSC) que fué un fracaso, y eso
  de l’habilitació d’una aula d’estudi , és transgiversar los
  usos.

 • Ricard

  Home, que Molins de Rei passi de tenir una alcaldia amb un partit d’esquerres provinent de la tradició stalinista a un de liberal provinent de la tradició socialdemòcrata, tampoc em sembla tan greu. Mes aviat se’n diu democràcia, tot i que no pot ser no li agradi a tothom