El femení d’handbol queda pràcticament eliminat del Top 4

Tortosa Hidrocanal 30-28 CE Molins de Rei.  La derrota a la pista del Tortosa deixa al CE Molins de rei pràcticament fora del Top 4 tot i que matemàticament no sigui així. L’última jornada de lliga decidirà si la quarta plaça és pel Gavà o pel CE Molins de Rei. 

Sandra Baño va estar molt activa en atac // Lucas Amillano

Ara fa un any el CE Molins de Rei guanyava la Lliga Catalana // Arxiu — Lucas Amillano

El sènior femení d’handbol de Club Esportiu Molins de Rei és en el moment més delicat de les últimes temporades. Pràcticament estan eliminades de la competició i, a no ser que guanyin a l’última jornada i el Gavà perdi contra l’últim classificat -situació molt difícil d’imaginar-, no seran equip de final a quatre de Lliga Catalana per primera vegada en molts anys.

Totes les alarmes estaven posades en el partit més complicat del queda de competició. L’equip viatjava fins a Tortosa conscienciat de la importància del matx, motivades i amb bones sensacions. Tot plegat no va ser suficient per guanyar al Tortosa Hidrocanal, un equip força  conegut per les molinenques i que en aquest moments de la competició no es jugava res, situats en la sisena plaça. El que es veia de lluny era que el Tortosa aprofitaria aquest partit per resoldre els comptes pendents amb el conjunt molinenc ja que aquestes s’han encarregat personalment d‘eliminar-les del Top 4 durant dos anys consecutius.

Les locals van sortir convençudes a per la victòria. Es van posar per davant del marcador des del minut 10. L’equip presentava un joc ofensiu, directe i efectiu de cara a porteria i unes jugadores fortes físicament que feien circular la pilota amb velocitat. Tot plegat li permetia acabar totes les jugades amb èxit. El CE Molins de Rei es va veure aturat al contraatac pel Tortosa,  no va ser capaç de parar-li els peus, li costava trobar espais, tot i que ho intentaven creant les jugades des de posicions inicials. La molinenca Laia Bermudez des de l’extrem dret,  a més a més de col·laborar en la recuperació de pilotes, va aprofitar totes les jugades per transformar-les en gols.

Arribava el descans i el CE Molins de Rei perdia de 4 gols. Tot just començar la segona part el Tortosa va augmentar la diferència al marcador. Un temps mort va fer reaccionar les molinenques que semblaven no estar del tot conscienciades que aquella, potser, seria una l’última oportunitat per aconseguir alguna cosa aquesta temporada. Per primera vegada en tot el partit van posar nerviós al Tortosa, van millorar en defensa i de mica en mica van anar disminuint la diferència de gols al marcador.

Tot per tot en els últims dos minuts de partit en que el CE Molins de Rei només estava a un gol d’igualar el matx. Les molinenques van tenir possessió de pilota i oportunitat de guanyar a la pista del Tortosa però aquell dia la sort no estava de part de les molinenques i els nervis els van jugar una mala passada.  Van jugar l’última carta del partit realitzant una defensa individual per intentar prendre el control de la pilota però una bona acció de les rivals posava el dur i final 30 a 28.

Decepció i tristesa entre les jugadores

” Estem decebudes i tristes. Dels dotze o tretze anys que porto mai he quedat en una cinquena posició” ha lamentat la capitana de l’equip, Inés Solana, en declaracions a Viu Molins de Rei.

El Gavà, rival directe  per la plaça més difícil al Top 4, ha perdut aquest cap de setmana contra el líder, l’Associació Lleidatana. S’haurà d’esperar a veure què fan contra les últimes classificades, el Sant Esteve Sesrovires. L’equip molinenc haurà d’esgotar les últimes opcions però la presència molinenca al Top 4 és en mans del Gavà que es presenta més favorit per mantenir la seva quarta posició. Si la pròxima i última jornada de lliga el Gavà perd i el CE Molins de Rei guanya quedarien empatats a punts amb el gol average a favor de les molinenques. 

Recomanacions personalitzades