El masculí de bàsquet salva el descens directe després d’una victòria agònica

CE Molins de Rei 51 – 46 Riera Cornellà. El masculí de bàsquet se salva del descens directe després d’una victòria patida contra l’últim classificat. 

Els molinencs van celebrar la victòria amb l'afició // Jose Polo

Els molinencs van celebrar la victòria amb l’afició // Jose Polo

Va sortir sense pressió el Riera Cornellà, últim de la classificació, al Poliesportiu Municipal i això els va beneficiar. Ja ho tenien tot perdut i no tenien la responsabilitat de treure un bon resultat, com si que tenia en canvi el Club Esportiu Molins de Rei, que volia aprofitar l’oportunitat de la visita del cuer per certificar la permanència a Primera Catalana. “El partit té 12 de 10 d’importància” deia durant la prèvia l’entrenador, Juan Couto, en declaracions a Viu Molins de Rei.

La calma visitant va ser important durant l’inici del matx, amb un poliesportiu força ple tenint en compte que el Barça jugava a Saragossa a la mateixa hora. Les errades en les passades de l’equip entrenat per Juan Couto van contrastar amb l’encert d’un equip que es va mostrar descarat per configurar un primer parcial 3 a 8. Es van notar les múltiples baixes en el joc exterior del CE Molins, sense Rubén Calvo ni Carles Fusté, ambdós lesionats. La tònica es va mantenir fins al final del primer quart, que va finalitzar amb un 10 a 14 a l’electrònic.

El CE Molins de Rei es juga eludir la promoció de descens en el que falta de temporada

Al segon quart el molinencs es van començar a assentar a la pista, però no sense certes dificultats. Van anar de menys a més, per acabar amb superioritat en l’electrònic (25-21). Poc a poc van anar assegurant les passades, cometent menys errors no forçats i millorant la seva defensa. Això va incomodar especialment l’atac del Riera Cornellà, que només va fer 7 punts en aquest període. Superat l’ensurt inicial, el Molins controlava el partit i quedava tota la segona part per reivindicar aquesta superioritat i la condició d’equip de Primera Catalana.

A la represa el Molins es va escapar. Tot els duels individuals entre jugadors formats al planter del CB Cornellà, que després han anat recalant tant en el Molins com en el Riera, van estar guanyats pels jugadors locals. La diferència del Molins es va anar fent gran durant el període, superant els 10 punts sobrepassat l’equador. Una gran jugada col·lectiva culminada per un triple de Chus va posar la diferència en 15, el partit estava trencat. Amb diferència de 40 a 27 es va arribar al quart període. Calia rematar la feina.

I es van apagar els ploms del CE Molins de Rei. El partit es va congelar i era gairebé impossible anotar, amb atacs mal realitzats per parts dels dos equips. En aquest context el Molins es va embussar i el Riera va anar anotant amb comptagotes fins equilibrar el partit. Els molinencs van donar-li vida al rival i gairebé ho paguen car. A falta de 22 segons només guanyaven de dos i les bones defenses i l’encert en tres dels quatre tirs lliures dels que va disposar Jordi de Ugarte (13 punts) van definir una victòria agònica per 51 a 46.

L'encert de Jordi de Ugarte en els tirs lliures va ser clau al final // Jose Polo

L’encert de Jordi de Ugarte en els tirs lliures va ser clau al final // Jose Polo

Victòria patida però victòria. D’aquesta manera el CE Molins de Rei evita definitivament el descens directe. Els últims quatre partits de lliga serviran per definir si els molinencs es juguen la permanència en les fases de promoció o no. Quatre finals que li poden donar sentit a la temporada.

Viu Molins de Rei va explicar el partit en directe a través de Twitter

Recomanacions personalitzades