Joan Ramon Casals es converteix en el primer alcalde conservador de Molins de Rei

Molins de Rei ja té nou alcalde. Joan Ramon Casals (CiU) es converteix en el primer batlle conservador de la democràcia. El convergent ha estat investit per majoria simple, amb els vots de 10 dels 21 regidors del consistori. “La lluita contra la crisi econòmica” serà l’eix prioritari del seu mandat de dos anys.

Joan Ramon Casals (CiU) és el nou alcalde de Molins de Rei // Jordi Julià

Joan Ramon Casals (CiU) és el nou alcalde de Molins de Rei // Jordi Julià

Per primera vegada en la història de la democràcia, Molins de Rei té un alcalde conservador. És Joan Ramon Casals, líder de CiU, llista més votada a les passades eleccions municipals. Casals ha accedit a l’alcaldia per majoria simple, sumant el suport de menys de la meitat de regidors, en contrast amb com ho va fer el seu predecessor, Xavi Paz (PSC).  Ho ha fet amb els vots dels 5 regidors de la federació nacionalista i dels 5 regidors del PSC, que han complert amb el seu compromís establert en el pacte de govern signat entre les dues formacions polítiques més votades a les eleccions municipals.

Casals ha volgut remarcar el seu compromís amb la política de proximitat durant el seu discurs d’investidura. “La meva prioritat és Molins de Rei”, ha afirmat, tot i que al ser alcalde no renunciarà, de moment, al seu càrrec com assessor a la Diputació de Barcelona. El també secretari de Política Municipal de CDC s’ha mostrat orgullós del seu pacte amb els socialistes: “hem fet els pressupostos més socials de la història amb menys recursos”, ha remarcat convençut davant de moltes de les figures capdavanteres del seu partit, que han ocupat les primeres files de la sala de plens de l’Ajuntament de Molins de Rei. A ningú se li escapa que aconseguir l’alcaldia en un poble tant complicat electoralment per CiU fins al moment pot fer guanyar posicions en un futur a un dels considerats com a homes d’Artur Mas.

Controlant els nervis del moment, Casals ha continuat marcant com a objectiu principal del que queda de legislatura “la lluita contra la crisi econòmica”, deixant en un segon pla altres reptes. En aquest sentit, ha posat com a exemple la feina feta pel Consell de Seguiment de la Crisi, dient que és un “model a seguir”. El convergent no ha deixat de banda el paper del teixit empresarial de Molins de Rei. “Aprofundirem en els incentius fiscals a les empreses” ha afirmat per rematar declarant que “tot i que hi ha gent que ho demonitza, nosaltres creiem que les empreses donen llocs de treball a la gent del poble, i és el que la ciutadania ens demana”.

Casals ha estat escollit alcalde amb el suport de 10 dels 21 regidors // Jordi Julià

Casals ha estat escollit alcalde amb el suport de 10 dels 21 regidors // Jordi Julià

“Estem treballant per aconseguir el suport d’altres administracions en matèria d’inversions”, ha dit Casals qui inaugurarà, si tot va com està previst, el nou Patí de Palau i la nova zona esportiva Ricard Ginebreda com a grans projectes de la legislatura. “Volem governar per a les persones, i hem d’aconseguir tornar a tenir la convicció que els nostres fills viuran millor que nosaltres”, ha enervat Casals convençut del seu projecte polític. “Hem estat i estarem al costat de les entitats” ha dit el també regidor de Cultura.

Tampoc han faltat les referències més personals. Casals ha tancat el seu discurs agraint als més propers l’esforç fet durant els últims anys. “Tinc la sort que el millor equip de persones m’acompanya”, ha assegurat. La sala de plens, plena de gom a gom, l’ha dedicat una ovació per donar-li la benvinguda. Molins de Rei ja té nou alcalde.

 • Teresa

  Eso de “La lluita contra la crisi econòmica” , es
  pura utopia , El Ayuntamiento puede
  hacer sus discursos, estadististicas y palabrerias diversas, pero los ayuntamientos no deben asumir
  resposabilidades supramunicipales, ni aún
  por por el hecho de crear protagonismo hacer ver que las asumen. El paro es un problema que debe solucionar el
  INEM y ésto es resposabilidad del Estado
  Español, y la formación de los parados
  es responsbilidad del SOC de la Generalitat. Es muy poco eso de direccionar
  solamente a la gente necesitada, a través de los servicios sociales del Ayto, a Creu Roja
  o a Caritas.

  En epoca de crisis y con tanto parado, es
  poco solidario eso de tener tantos sueldos, demasiadas actividades y
  pluriempleo en el hecho de ser alcalde, assessor
  a la Diputació y secretari de política municipal de CDC. , Vamos mal si ya en el primer acto se le nota torpeza
  al hombre que en un futur a un dels considerats com a homes d’Artur
  Mas, en cuanto a su respuesta
  a la aceptación del cargo de ”juro por imperativo legal ” sin haber dicho aún ni el Si o el No
  de aceptación a la alcadía.

  Eso del invento del Consell de
  Seguiment de la Crisi, sin voz,
  sin poder ejecutivo y solo como ente consultivo, és otra razón más para desviar la atención de
  la ciudadania. El teixit empresarial de
  Molins de Rei no existe apenas, y el Ayto no tiene jurisdicción en eso de “aprofundirem
  en els incentius fiscals a les empreses” ya que eso del fisco depende exclusivamente de
  Hacienda.

  La falta de consenso en cuanto al diseño sin
  parking subterráneo del nou Patí
  de Palau por casi 800.000 € + 21 IVA
  financiado enteramente por Metropolitana
  i la nova zona
  esportiva Ricard Ginebreda, con
  financiación también de la Entidad
  Metropolitana , la 1ª fase de 1.250.000 € + 21 % IVA para unos vestuarios + bar + via publica , y una 2ª fase de 800.000 + 21 % IVA para judo y alterofilia, no lo vale.
  Vamos listos si todo lo que hemos visto hasta ahora, es eso de “Tinc la sort que el millor equip
  de persones m’acompanya”.

 • Paula Moure via Facebook

  que me estas contando??? y los que han robado de tu partido que??

 • Shhhht! Paula, de eso no se habla en Cataluña! o se habla de independencia o de Urdangarín, ya está.

 • Paula Moure via Facebook

  que me tienen hasta los mismsimos , siempre con la misma cantilena y contando mentiras !!

 • estarem divertits a molins ara, cal treballar perquè d’aquí 2 anys no tornin a sortir aquests que tant de mal estan fent al país i també que la gent vegi que el PSOE, com sempre, acaba traint als seus suposats ideals

 • El tarannà de la gent de CiU, peixos grossos i les teresines, que va venir a la coronació del J.R. el vaig trobar força maleducat i irreverent. Van estar aplaudint molta estona la intervenció dels seus, i com és natural la resta de persones vam respectar aquest gest. En canvi les teresines de CiU – prèvia descongelació – van interrompre el discurs del regidor de la CUP Alex Maymó diverses vegades, com també va fer el nou alcalde en un acte de manca de respecte indigne d’un ple municipal. Us recomano que veieu el video d’ahir. És revelador com els molesta als representants dels interessos dels rics i la corrupte màfia convergent que els recordin quí son i a quí representen.

 • No seré yo quien defienda a CIU y menos al minialcalde pero decir que representa a los intereses de los ricos un partido que en las últimas municipales consiguió 780.000 votos es un alucine. Ahora, que un partido que justo ayer se presentó en un acto de Albert Rivera Díaz en la Garriga a vociferar y amenazar se queje de que le interrumpen al hablar es de psiquiatrico

 • Paula Moure via Facebook

  Enric a tu grupillo se os tenía que caer la cara de vergüenza, lo malo es que los de la CUP ni la conocéis no la tenéis

 • Com sempre el matrimoni Alberto-PP- i Paula-Ciudadanos- pujant el nivell…. :) Ja és ben cert que la dreta es posa ben aviat d’acord……cap de les afirmacions ni paraules de l’Alex al ple perden el seu valor. Que la èl.lit política ens pren el pel, ens roba, ens reprimeix, cada dia és més clar. Que es posin d’acord CiU, PP i Ciudadanos en defensar les injustícies que pateixen les classes populars ho diu tot. El Rivera….quan cobra? no s’ha baixat el sou?…..:(

 • Paula Moure via Facebook

  A caso el resto van gratis?? Sois lo peor que hay LO PEOR tiempo al tiempo

 • Denunciar la corrupció i la hipocresia de la tropa de convergents vinguts de tot arreu no hauria de ser motiu de “grima”. És curiós que simpatitzants del PP i Ciudadanos donin suport a corrupCiU… Els que sense cap argument critiqueu als que proposem una societat més justa on importin les persones i no l’acumulació de diners, als que ens critiqueu per dur un barret, o determinada roba, us dic que sense arguments no us en sortireu. Paula Moure que tantes vegades m’has insultat, et dic, gratis no cal, però els diputats de la CUP cobren 1600 euros al mes i només podran estar una legislatura al Parlament tal i com vam decidir en assemblea els militants. Pot dir el mateix el Cañas o el Rivera ? aquests dos son uns lerrouxistes anticatalans que fent demagògia anticatalana amb els seus FETS demostren que no son cap alternativa, només un cau on preparen “política ponzoñosa”. No ens fareu callar, ho sabeu ?

 • Si, las CUP son solidarias, por eso a la minoma hablan de que cataluña “paga ma impuestos” que Andalucia… Tan solidarias que van a manifestaciones que apoyan a terroristas asesinos… Ahi si que demostrais cuanto os importan las personas, apoyando a gente que su lucha se basa en el tiro en la nuca eh? Tan solidarias que no solo hablan de Cataluña como si fuera un pais sin pregutar a todos los catalanes, sino que encima se toman la libertad de anexionar a Valencia y las Baleares por la cara… Viva la solidaridad y las personas! Asi es el marxismo mas atroz en Cataluña. Si por vosotros fuera habrian cientos de gulags montados ya, “solidarios”.

 • Joan Petanas via Facebook

  Lo dire en castellano para que se entienda bien ya que para “algunos” el catalan ni lo intentais entender. El govierno de CIU o PSC, al igual que el de Ciudadanos, o el PP, no haran mas que traer la ruina por alli donde pasen. Las CUP no apoyan ningun terrorista, ni a ningun asesino, pero imagino que VUESTRO amiguito bajito con sable (ya sabeis de quien hablo, españoles todos) no mato a nadie no? Venga ya hombre, yo apoyo a las CUP en la mayor parte de sus ideas y sinceramente, si te digo mi opinion personal… prefiero apoyar, vitorear o recordar a un terrorista o varios, antes que alardear de mi españolismo rancio y fascista. Por que a vosotros parece que se os olvida el ultimo ASESINATO del franquismo no? Vease Salvador Puig Antic, inocente, pero era terrorista tambien segun vuestros compis, o no nos olvidemos de Lasa y Zabala, vaya, otros asesinados por vuestros amigos. Repito que es mi opinion personal, pero es que me da bastante tirria la gente como vosotros que INSULTAIS a compañeros, DISCRIMINAIS por la vestimenta (aunque sea un simple gorro) y me da a mi que sabeis poquito, muy poquito de HUMANIDAD.

  Apa Visca la terra lliure!!!
  Gora Euskadi Askatuta!!!

 • Petanas antes de hablar pregunta a Maymo si alguna vez les CUP han condenado los asesinatos de niños por parte de ETARRAS. Y que no nos de un miting. Que conteste si o no. A partir de eso todo lo demás sobra.

 • Joan Petanas via Facebook

  Barredo, si sabemos leer, he dado mi opinion PERSONAL, igual que preguntarte, ha pedido perdon la familia real por los 300 años de ocupacion en catalunya? O por sus crimenes y ASESINATOS de mujeres, hombres y niños aqui tambien? O los miles de muertos que descansan en fosas comunes en las cunetas de toooooooda la peninsula gracias a vuestro amigo paquito? No me vengas con gilipolleces, por qye yo tampoco condeno esas muertes, me limitare simplemente a decir lo que diria el govuerno de VUESTRO aznar en el caso de los niños de Irak o de Jose Couso, son daños colaterales. Asi que ya vale de jugar con el nombre de las victimas del “terrorismo” por favor, que sois unos cansinos.

 • Joan Petanas via Facebook

  Y por cierto, comozco a maymo desde hace mas de diez años, no creo que yo tenga que preguntarle nada a nadie.

 • Cuando se les deja con el culo al aire cambian de tema, para variar… Dejad de ir de solidarios que se os ve el plumero, terroistas marxistas. Y que sepais que vuestras amenazas no nos haran callar, llevais 30 años de represion, pero esto se acabo.

 • Alberto, Paula, Martin i demés, quan voleu fem un debat públic sobre la violència a l’estat espanyol en els últims 30, 50 o 100 anys o lo enrera que volgueu parlar i parlem de tot el que volgueu, però que jo sàpiga estàvem parlant de la investidura del nou alcalde. El tema d’ETA no ve massa a cuento…

 • Joan Petanas via Facebook

  Pero es que no tenen res millor a fer, i com es tipic a la dreta, i es tipic dels feixistes, a tothom que no pensen com ells el titllen dd terrorista, etarra o ara (que esta de moda) nazi. Quan no tenen arguments, tiren del mateix, SEMPRE, es la hipoxresia barata de la seva mentalitat.

 • La diferencia es que yo no apoyo todo lo que haga el govierno. Ni soy franquista ni vote a aznar (como pretendes hacer creer…). Y vosotros si apoyais un partido que va a manifestaciones a favor de la eta. Sois un intento de borrokitas pero en catetos y aun mas sectarios.

 • Joan Petanas via Facebook

  Mira, me gusta tu comentario por lo de borrokitas jajajaja tiene gracia y demuestra una mentalidad patetizada jajjja. Pero yo apoyo a kien me da la gana, me ampara un derecho de manifestacion y libertad de expresion, cosa que toda la calaña fascista de españistan intentan anikilar. Al menos estos “borrokitas” como tu nos llamas tenemos ideales y principios, cosa ke gente como vosotros no teneis ^_^. Vuelvo a decir que me hace mucha gracia lo de borrokita jajaajajajaja

 • Pingback: Joan Barrios (PSC Molins de Rei): El relleu de la normalitat | Viu Molins de Rei()

 • Joan Güell

  Què vol dir “conservador”? Sempre amb etiquetes! Aix!

  • Teress

   guell : Quiere decir ” de derechas”

   • Joan Güell

    Hasta ahí llego!

 • Pingback: Sílvia Guillen: Una imatge val més que mil propostes | Viu Molins de Rei()

 • Paula Moure via Facebook

  el Fernandez se lo ha bajado!! no fastidies!!!cuanto??

 • Pingback: Josep Raventós: Reflexions sobre el canvi d’alcalde i l’estructura política a l’Ajuntament | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Rossend Costa: Les dues cares de CiU | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Emilio Ramos (PP) deixa de ser representant a l'Àrea Metropolitana després de les pressions de l'oposició | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Joan Ramon Casals és investit alcalde de Molins de Rei i promet "diàleg constant" amb l'oposició | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Joan Ramon Casals: "Els que generen alarma social sobre Les Guardioles governen a l'AMB" | Viu Molins de Rei()