L’Ajuntament rebaixa el termini de pagament als proveïdors a 70 dies

L’Ajuntament de Molins de Rei ha rebaixat a la meitat el termini de pagament als proveïdors, passant de 140 a 70 dies. La voluntat política i l’aplicació de noves eines tecnològiques en el procés de gestió han permès agilitzar el pagament de les factures per part del consistori.

1247589985euros-300x222El procés de modernització “progressiu i transversal” que està duent a terme l’ajuntament de Molins de Rei busca millorar la qualitat dels serveis públics i l’atenció a la ciutadania amb “transparència, accessibilitat i eficiència” com els tres eixos d’aquesta modernització segons fonts municipals.

L’efecte més visible d’aquest pla de modernització ha estat la disminució del termini de pagament als proveïdors a 70 dies. Des de l’Ajntament expliquen que les accions dutes a terme s’han basat en, per un costat, la reorganització i optimització de recursos propis i, per l’altre, en l’aplicació de noves eines tecnològiques amb l’objectiu d’una millor gestió administrativa. D’aquesta manera s’ha millorat la gestió del procés de gestió de factures municipals que ha permès reduir el termini de pagament als proveïdors dels 140 dies de fa dos anys als 70 dies actuals. A aquesta millora també ha ajudat la superació de la polèmica amb l’anterior interventora que va endarrerir considerablement el pagament de factures i va comportar grans tensions a l’equip de govern fa dos anys. L’actualització del termini de pagament a 70 dies permet avançar en el compliment del nou marc legal que entrarà en vigor en els propers mesos i que estableix els 30 dies com a termini màxim pels pagaments als proveïdors.

Tràmits electrònics i nova web

Entre les novetats tecnològiques també hi ha la digitalització del registre municipal i la tramitació electrònica dels decrets d’alcaldia, la qual cosa agilitza tot el procés i permet, segons l’Ajuntament, “un millor control, més transparència i accessibilitat a la informació a tots els departaments municipals i a tots els grups polítics”.

Tot això se suma a la renovació del portal municipal a la xarxa que va entrar en funcionament el passat mes de febrer i que ha permès la posada en marxa de la seu electrònica de l’Ajuntament, donant compliment a la Llei d’Accés Electrònic dels Ciutadans als Serveis Públics.

Recomanacions personalitzades