El regidor de Finances, Ferran Espinosa (PSC), renuncia a l’acta de regidor

El socialista Ferran Espinosa renuncia a l’acta de regidor per “motius professionals” assegurant que “ha saldat un deute amb la societat”. El jove Pep Puiggarí, independent, el substituirà com a regidor però no assumirà la regidoria de Finances.

Ferran Espinosa en una imatge d'arxiu // PSC Molins de Rei

Ferran Espinosa en una imatge d’arxiu // PSC Molins de Rei

Un dels homes clau del govern municipal, Ferran Espinosa (PSC), renuncia a l’acta de regidor per “problemes laborals”.  El fins ara regidor de Finances ho ha anunciat durant l’últim ple municipal, on el punt de la seva renuncia ha estat inclòs de forma extraordinària. Serà una baixa sensible pel govern municipal, que veu com marxa l’home que ha agafat fins ara la responsabilitat de la regidoria amb més problemes de la passada legislatura –amb renúncia de l’anterior regidor inclosa–  i que, durant els dos anys que es porten d’aquest mandat, ha calmat la situació en la seva àrea.

El comiat d’Espinosa ha estat com la seva política, marcat pel pragmatisme, discret i lluny dels grans discursos retòrics. “Presento la meva renúncia com a regidor ja que començo un nou repte professional que m’impedeix dedicar-me al 100% a aquest projecte polític”, ha dit amb to sobri, referint-se a la seva nova ocupació com a càrrec de confiança a l’ajuntament de Sant Just Desvern. “Prefereixo deixar pas a un company que sí pugui tenir aquesta dedicació”, ha afirmat. Espinosa marxa content de la feina feta ja que, segons ell, s’ha “millorat la gestió dels impostos i taxes i els pagament a proveïdors”. 

El regidor socialista clou una etapa en la primera línia de la política municipal on diu haver saldat un deute amb la societat: “Vaig estudiar el doctorat en ciències econòmiques gràcies a les beques i, com a regidor ara i abans des de l’oposició, sento que li he retornat a la societat aquella ajuda que em va donar en el seu moment”, ha explicat en un to nostàlgic però allunyat de dramatismes.

Espinosa (segon per l'esquerra) ha despertat els somriures dels companys regidors durant el seu comiat // Jose Polo

Espinosa (segon per l’esquerra) ha despertat els somriures dels companys regidors durant el seu comiat // Jose Polo

Des del PSC, Espinosa ha estat considerat “l’exemple del bon govern que ens vam comprometre a instaurar” i destaquen l’actitud de mà estesa als grups municipals de l’oposició amb l’elaboració dels pressupostos municipals en ple context de crisi econòmica.

La renuncia d’Espinosa obliga a reestructurar el govern

Pep Puiggarí substituirà a Espinosa com a regidor però, segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, no assumirà la regidoria de Finances. Serà un altre membre socialista del govern –el pacte amb CiU distribuïa les àrees entre ambdós partits– qui assumirà aquesta responsabilitat. El regidor i president de l’àrea d’Economia i Serveis Generals, Miguel Zaragoza, és el nom que sona amb més força per substituir a Espinosa. Qui agafarà el relleu d’Espinosa en aquesta reestructuració del govern municipal no se sabrà fins després del proper ple municipal, quan Xavi Paz renunciarà a l’alcaldia que passarà a estar en mans de Joan Ramon Casals (CiU).

El nou regidor, que també prendrà càrrec en el ple municipal del mes d’abril, destaca per la seva joventut i el seu perfil sobiranista i independentista. En aquest sentit, es segueix la tendència que ha agafat durant els últims mesos l’agrupació local del PSC, que recentment es va posicionar a favor de la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya. Puiggarí té tant sols 24 anys i anava a les llistes socialistes com independent en el número 9. Formava part de la desapareguda plataforma cívica Xarxa per Molins.

 • Fantàstica decisió la del Pep, moltes felicitats, té moltes coses que donar!

 • Molta sort al Ferran en aquest nou repte professional !!!

 • Teresa

  No creo que subcontatando la gestíón
  de impuestos municipales a la
  Diputación , en plena
  era de los ordenadores que reducen el
  tiempo de las manualidades de 1 : 100 ,
  habiendo bajado, por eso de la crisis, la
  actividad municipal, y estando buena parte de los empleados municipales de brazos
  cruzados sea eso “millorat la gestió dels
  impostos i taxes i els pagament a proveïdors”, Más bien lo contrario.

  El Sr. Espinosa (PSC) no se puede
  quejar, y creo que la ciudadania de Molins de Rei no le debe nada, ya que en plena crisis económica del pais, con
  baja de actividad y bajón de trabajo en la adminsitracion , haya sido uno de
  los privilegiados, entre los 5 regidores a dedicación exclusiva, con sueldos de
  48.635,14 € /año. La
  ciudadanía nos sentiriamos verdaderamente orgullosos y aceptarimos su débito social
  en becas, si en vez de irse al ayuntamenieto de Sant Just
  como “carrec de confiança”, y engrosar de nuevo el deficit público, se fuese al sector productivo de “la privada”.
  ¿ Alguien sabe, cómo se consigue un cargo de confianza sin hacer oposiciones y sin llevar el “carné” en
  la boca?

  • Joan Güell

   Señor que se hace pasar por señora (hágaselo mirar): un cargo de confianza es un cargo de confianza, no un funcionario, por eso no oposita: cuando finaliza el mandato de quien lo nombró, también finaliza su trabajo. Es un acto perfectamente legal.

   • Teresa

    ¿ Acaso no és funcionario el Sr. Espinosa? , Bueno,… digamos que eso de “cargo de confianza” es una trampa legal de tráfico de influencias. ¿ No?

    • joan guell

     No, los cargos de confianza están perfectamente regulados por la legislación: son personas de CONFIANZA POLÍTICA, que son nombrados por el alcalde y que finalizan su responsabilidad cuando el alcalde deja de serlo. NO son funcionarios, son PERSONAL EVENTUAL.

     • Teresa

      trafico de influencias y trapicheos politicos de la esa escandalosa politicocracia en la que estamos inmersos, claro que, perfectamente regulados por su legislación , ¿ Cuantos cargos de confianza se nombran con ciudadanos normales de a pié, sin que sean funcionarios como el Sr. espinosa , y sin que lleven el carné en la boca?, Ellos se lo guisan y ellos se lo comen, Trafico de influiencias.

 • carles

  dons que li vagi molt bé cobrant una fortuna com a carrec de confiança a sant joan despí

  aquí es demostra la ‘vocació’ de fer això pel poble i no per cobrar més…

  bon vent i barca nova

  • joan guell

   Sant Just Desvern.

 • Joan Güell

  Ferran, has estat un molt bon regidor de Finances, dialogant, pactista amb l’oposició. Has tingut un tracte personal excel·lent: sempre amb simpatia i amb un somriure a la cara. Molta sort en la teva nova etapa professional.

 • Enric

  Anant de càrrec de confiança en càrrec de confiança és com si fos fixe…cobrarà diners públics colocat a dit en pagament als serveis prestats al PSOE…els partits tradicionals ni canvien ni volen canviar. Ho trobo lamentable.

 • Pingback: Xavi Paz: "Hem resolt els problemes de l'Ajuntament en comptes de generar-los" | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El crèdit ICO del pla de proveïdors de l'Estat fa que l'Ajuntament tanqui el 2012 amb números verds | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Xavi Paz assegura que el PSC Molins de Rei "es sent còmode" amb totes les veus del socialisme català | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La Xarxa per Molins de Rei evoluciona en Molins.cat | Viu Molins de Rei()