Molins de Rei pagarà els impostos a l’Agència Tributària Catalana

Una moció que insta a l’Ajuntament a exercir l’anomenada “sobirania fiscal” surt endavant amb el vot a favor d’Esquerres, Iniciativa, CiU, CUP, l’abstenció del PSC i el vot en contra del PP. Tot i que la moció no posa data, Molins de Rei pagarà els seus impostos a l’Agència Tributària Catalana. 

La proposta d'ExMdR es va aprovar per una àmplia majoria // Jose Polo

La proposta d’ExMdR es va aprovar per una àmplia majoria del ple municipal // Jose Polo

En un futur, l’Ajuntament de Molins de Rei pagarà els impostos a l’Agència Tributaria de Catalunya  (ATC) i no a l’Agencia Tributaria estatal. Així ho va dictaminar el ple municipal del mes de març aprovant una moció amb els vots a favor d’Esquerres per Molins de Rei -partit que presentava la proposta-, Iniciativa per Molins de Rei, CUP i CiU; l’abstenció del PSC i l’únic vot en contra del PP.

La proposta no posa data a la mesura ja que espera a un calendari d’actuació marcat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) però insta al consistori a que “exerceixi la sobirania fiscal i ingressi els pagaments  corresponents a l’IRPF i l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya en comptes d’efectuar-los a l’Agència Tributària espanyola com s’han realitzat fins ara”. Ho fa davant el que consideren l’espoli fiscal continuat” i justificant-se en que “els Ajuntaments, com a institució més propera a la ciutadania, podem i hem de contribuir a l’objectiu de posar fi a aquest espoli que pateix Catalunya”. 

El PP va ser el l’únic partit que es va oposar frontalment a la moció. El seu únic regidor al consistori, Emilio Ramos, va dubtar de la legalitat de la proposta fent una pregunta: “M’esteu demanant que faci una cosa il·legal?”, va exclamar Ramos. Per la seva banda, el PSC va mostrar els seus dubtes envers la proposta. El regidor de Finances, Ferran Espinosa, va explicar que en el seu partit estan d’acord amb el fons de la qüestió” però que tenen “dubtes en la forma”. “Sembla que la proposta és un brindis al sol, ja que els Ajuntament fan el seu ingrés a l’ATC i, després, aquesta fa l’ingrés a Hisenda”, va afegir Espinosa qüestionant la utilitat de la proposta.

Per part de Convergència i Unió, el seu portaveu i primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, va argumentar el vot a favor de la proposta afirmant que el tema de la proposta presentada per Esquerres per Molins de Rei és d’aquells que “afecten en el dia a dia del ciutadans ja que l’Estat es queda gran part dels impostos que paguem els catalans”.

Albert Botran, de la CUP,  va mostrar-se “plenament d’acord” amb la sobirania fiscal i la va titllar com un primer pas cap a la “insubmissió fiscal”. Botran també va recordar que “és important el que fem amb els impostos de l’Ajuntament però també pensar en les entitats bancàries amb les que treballem”, un dia després que es presentés una plataforma recolzada pel seu partit a favor d’exercir una auditoria ciutadana del deute.

Recomanacions personalitzades

  13 comments for “Molins de Rei pagarà els impostos a l’Agència Tributària Catalana

 1. Paula Moure via Facebook
  02/04/2013 at 12:11

  Yo no quiero pagar ni un duro màs a este ayuntamiento

 2. 02/04/2013 at 12:21

  Jo no vull pagar ni un euro més a Bankia, ni a Caixa Catalunya. Els impostos son per donar serveis als ciutadans,no per pagar la festa de la banca. Els impostos al servei del poble.

 3. 02/04/2013 at 20:06

  Al final los impuestos los recauda hacienda, es decir, en el paso intermedio entre la Agencia Catalana y la Agencia de Tributación Nacional lo que se crean son más “chupopteros” que la única función que hacen es coger los impuestos que reciben para que sean enviados a Hacienda, eso sí, cobrando por el servicio.

 4. 02/04/2013 at 20:10

  Al final los impuestos los recauda hacienda, es decir, en el paso intermedio entre los Ayuntamientos y la Agencia de Tributaria Nacional lo que se crean son más “chupopteros” que la única función que hacen con esta Agencia Tributaria Catalana es coger los impuestos que reciben de las arcas municipales para que sean enviados a Hacienda, eso sí, cobrando por el servicio.

 5. Paula Moure via Facebook
  02/04/2013 at 20:38

  Ni para pagarlas a los ladrones catalanes

 6. 05/04/2013 at 9:52

  Com s’ha demostrat fins ara els impostos del poble es “perden” entre la alta burgesia catalana ( empreses afins, corrupció de CiU i altres partits ) i la alta burgesia espanyola ( finançers-Bankia ), l’Estat Espanyol – el negoci de les armes, els ERES, AVES, Infantas….tots sabem quí es queda la majoria dels nostres impostos. És evident que una mala gestió dels impostos des d’un Ajuntament, la Diputació, La Generalitat, El Reino de España o la corrumpuda Unió Europea, és el que denunciem la majoria de les classes populars. El que ha quedat demostrat de totes totes és que a mida que els que decideixen el que es fa amb els nostres impostos estan més lluny pitjor. La Unió Europea- poders finançers- ha imposat als pobles del sud d’Europa pagar la festa de la Banca, amb el vot favorable de PP, PSOE i CiU…identifiquem els que ens roben.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *