Xavi Paz lamenta les paraules de Ramos i l’oposició recorda els pactes amb el PP

L’alcalde, Xavi Paz, “lamenta profundament” les declaracions d’Emilio Ramos acusant a Rubalcaba d’estar al darrere de l’11M.  Els diferents partits de l’oposició critiquen les paraules d’Emilio Ramos i recorden el seu paper fonamental en l’estabilitat de la sociovergència.

Emilio Ramos (PP), Xavi Paz (PSC) i Joan Ramon Casals (CiU) han segellat el pacte dels pressupostos a la sala de plens // David Guerrero

Ramos acompanyat de l’actual i el proper alcalde de Molins de Rei durant la presentació dels pressupostos de 2011 // Arxiu — David Guerrero

A ningú se li ha escapa el paper clau en la governabilitat del municipi durant els dos primers anys de sociovergència d’Emilio Ramos, únic regidor del PP a Molins de Rei i que ha saltat als mitjans d’arreu d’Espanya degut a les acusacions fetes al secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, d’estar al darrere dels atemptats de l’11 de març, El vot a favor del PP en els pressupostos de 2011 i 2012, ha estat vital pel govern conformat per PSC i CiU.

Preguntat per Viu Molins de Rei, l’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha criticat les polèmiques paraules de Ramos: “Lamento profundament les declaracions d’Emilio Ramos, són absolutament desafortunades, inapropiades i irresponsables per part d’algú que pretén tenir la confiança de la gent de Molins de Rei”.  A Madrid, el PSOE estudia emprendre accions legals contra Ramos i el secretari general socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha respost personalment les paraules del regidor molinenc dient a través de Twitter que  “o rectifica o aniré als tribunals”. L’alcalde socialista, en canvi, descarta mesures dràstiques i valora que Ramos hagi retirat el comentari.

Tots els partits de l’oposició han criticat les paraules de Ramos i, en declaracions a Viu Molins de Rei, han recordat el paper clau del regidor popular en l’estabilitat de la sociovergència. Roger Castillo, de la CUP Molins de Rei, recorda que no és la primera vegada que Emilio Ramos es retrata. “Durant el ple municipal de gener de 2012 Ramos va afirmar que no va jurar els principis del moviment però potser ho hauria fet”, remarca Castillo. Per al número 2 del partit que lidera l’oposició, “el més preocupant és que després d’allò PSC i CiU han seguit comptant amb ell per aprovar els assumptes més importants del ple”, lamenta Castillo.

Des d’Iniciativa per Molins de Rei plantegen les polèmiques paraules de Ramos com un sotrac a la sociovergència. El regidor Sergi Conde es pregunta si aquest incident farà replantejar el recolzament del regidor del PP a CiU i PSC, destacant que Ramos “li ha donat estabilitat al govern en minoria durant aquests gairebé dos anys en temes tant importants com l’elecció de l’alcalde, l’aprovació dels pressupostos i l’externalització de la gestió dels tributs“. Per als ecosocialistes les acusacions del regidor del PP a Rubalcaba marquen un abans i un després. “No sembla lògic que amb les declaracions del senyor Ramos i les amenaces d’emprendre la via judicial del PSOE, es puguin seguir recolzant en ell com han fet fins ara”, remarca Conde.

Esquerres per Molins de Rei es suma al recordatori de la importància de Ramos per l’actual govern municipal. “Recordem com gràcies al PP s’aproven els pressupostos de Molins de Rei”, apunta el regidor portaveu de la coalició independentista, Jordi Romeu.

Recomanacions personalitzades