Ciments Molins vol acomiadar a un terç de la plantilla

L’empresa Ciments Molins vol acomiadar a 56 dels 191 treballadors de la planta de Sant Vicenç dels Horts. Els sindicats no acceptaran la nova proposta de conveni col·lectiu. Ciments Molins va incrementar els seus beneficis un 80% durant l’últim exercici.

Els treballadors de Ciments Molins es van mobilitzar a finals de 2012 // Arxiu – Elisenda Colell

Una empresa que veu créixer els seus beneficis en un un 79,9% durant 2012 vol acomiadar a un terç dels treballadors d’una de les seves plantes. Es tracta de Ciments Molins i de la seva planta de Sant Vicenç dels Horts, on hi treballen un bon grapat de molinencs. Després de dos anys de negociacions entre empresa i treballadors per el·laborar un nou conveni col·lectiu, la nova proposta de Ciments Molins és acomiadar a 56 dels 191 treballadors, gairebé un terç de la plantilla actual. Fonts sindicals asseguren que es tracta d’un “atac frontal” i no descarten mobilitzacions durant les properes setmanes. “Tenim un conflicte imminent”, asseguren.

La proposta de l’empresa va més enllà de deixar a 56 persones a l’atur. L’objectiu de la direcció és implantar un augment de la jornada laboral fins la màxima prevista per llei i adoptar una doble escala salarial per al personal que sigui contractat a partir d’ara. D’altra banda, també es volen eliminar les hores sindicals per als delegats.Fonts sindicals acusen a l’empresa de “carència de responsabilitat social i empresarial”.

A finals de 2012 els treballadors de la cimentera ja es van mobilitzar davant un seguit d’acomiadaments fent una manifestació on van tallar la N-340 i recollint les seves demandes en un manifest. Durant el passat ple municipal del mes de novembre l’Ajuntament de Molins de Rei va mostrar el seu suport als treballadors. L’any passat Ciments Molins va  tancar plantes a Galícia i Andalusia i va acomiadar a 165 persones de l’empresa Precon, dedicada a la producció de productes prefabricats de formigó.

Recomanacions personalitzades