Ciments Molins vol acomiadar a un terç de la plantilla

L’empresa Ciments Molins vol acomiadar a 56 dels 191 treballadors de la planta de Sant Vicenç dels Horts. Els sindicats no acceptaran la nova proposta de conveni col·lectiu. Ciments Molins va incrementar els seus beneficis un 80% durant l’últim exercici.

Els treballadors de Ciments Molins es van mobilitzar a finals de 2012 // Arxiu – Elisenda Colell

Una empresa que veu créixer els seus beneficis en un un 79,9% durant 2012 vol acomiadar a un terç dels treballadors d’una de les seves plantes. Es tracta de Ciments Molins i de la seva planta de Sant Vicenç dels Horts, on hi treballen un bon grapat de molinencs. Després de dos anys de negociacions entre empresa i treballadors per el·laborar un nou conveni col·lectiu, la nova proposta de Ciments Molins és acomiadar a 56 dels 191 treballadors, gairebé un terç de la plantilla actual. Fonts sindicals asseguren que es tracta d’un “atac frontal” i no descarten mobilitzacions durant les properes setmanes. “Tenim un conflicte imminent”, asseguren.

La proposta de l’empresa va més enllà de deixar a 56 persones a l’atur. L’objectiu de la direcció és implantar un augment de la jornada laboral fins la màxima prevista per llei i adoptar una doble escala salarial per al personal que sigui contractat a partir d’ara. D’altra banda, també es volen eliminar les hores sindicals per als delegats.Fonts sindicals acusen a l’empresa de “carència de responsabilitat social i empresarial”.

A finals de 2012 els treballadors de la cimentera ja es van mobilitzar davant un seguit d’acomiadaments fent una manifestació on van tallar la N-340 i recollint les seves demandes en un manifest. Durant el passat ple municipal del mes de novembre l’Ajuntament de Molins de Rei va mostrar el seu suport als treballadors. L’any passat Ciments Molins va  tancar plantes a Galícia i Andalusia i va acomiadar a 165 persones de l’empresa Precon, dedicada a la producció de productes prefabricats de formigó.
 • molinenc

  Un terç de 119, son 40.

  • Viu Molins de Rei

   Són 191, ens havien ballat els números. Ja ho hem rectificat.

 • Enric Piera

  Per aquest capitalisme radical no importen les persones, només acumular beneficis. Els joves no tindran futur, amb sous miserables tampoc podran cotitzar prou per les pensions dels que ara treballem. S'ha acabat la crisi, arriba la misèria.

 • molinenca

  son 191, no 119!

  • Viu Molins de Rei

   Bona tarda, ja hem fet la rectificació oportuna. Gràcies per avisar!

 • Xavi

  És una vergonya que aquesta empresa, amb beneficis i vinculada a la família Molins, amb un copropietari que va ser conseller de Pujol i vinculat fins el fons amb CiU faci això. A més de les retallades, ara fan fora a gent només per guanyar encara més diners i anar a l'atre barri ben carregats de diners mentre deixen a les famílies catalanes a la misèria. Aquests de CiU ens han venut la pàtria, aquests són els patriotes que pensen en Catalunya? Aquests només són patriotes per fer-se encara més rics. Són els que han desmantellat el sistema industrial català i que mentren diuen que són molt patriotes s'enduen les empreses a la Xina, al Marroc o a l'Europa de l'Est. Un altre 1789 caldria

 • robin hood

  Es muy vergonzoso esto de la nueva ley de despidos,es arbitraria e injusta,y hasta donde llegaran,….
  Que se han propuesto los de la derecha……..en 12 años se ha pasado de la famosa frase: la sociedad del bienestar, a la sociedad del miedo al futuro y la pobreza creciente……46000 desahucios en 2012,sin trabajo no se puede pagar las facturas…..El Psoe y los gobiernos autonómicos gastaron sin pensar que algun dia se acabaria el pelotazo………comportàndose como si fueran los nuevos ricos, y fallando a la sociedad.Ahora nos manifestamos pero les da igual a los que gobiernan, se nos rien a la cara de los ciudadanos.Solo nos queda morir con dignidad, suicidarnos,o marchar a otro paìs. Yo no lo verè pero espero que algun dìa una nueva clase política cambie las leyes y los juzgue por traición a la constituciòn…..

 • Pingback: Sílvia Guillén: Pels drets socials, en lluita per un nou país | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Ciments Molins convoca 5 dies de vaga | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Ciments Molins torna a negociar el conveni després de la pressió dels treballadors | Viu Molins de Rei()