Molins de Rei manté tots els grups de P3 en la preinscripció escolar

El període de preinscripció per al curs escolar 2013-14 s’obre amb 325 places per als nens i nenes que comencin P3 i 216 places a primer d’ESO. En un context d’eliminació de línies de P3 per part de la Generalitat, Molins de Rei manté l’oferta educativa de l’any anterior.

Imatge de l'inici del curs a l'escola La Sínia l'any passat // Jordi Julià

Imatge de l’inici del curs a l’escola La Sínia l’any passat // Jordi Julià

325 places vacants per alumnes de P3 i 216 places de primer d’ESO. Aquesta és l’oferta del total de les diferents escoles públiques i concertades de Molins de Rei en un any marcat per l’eliminació de línies de P3 arreu de Catalunya. Només al Baix Llobregat, es perdran  13 grups, el que la Generalitat atribueix a la davallada demogràfica. Molins de Rei mantindrà la seva oferta educativa pels alumnes que inicien el seu camí escolar el proper setembre amb una xifra de places ofertades molt similar a la dels anys anteriors que es repartiran en els 13 grups de P3 existents entre escoles públiques i concertades.

Un cop realitzades les jornades de portes obertes, la preinscripció per al curs escolar es pot realitzar en els horaris convinguts fins el divendres 22 de març. En total, el municipi comptarà el curs vinent amb 3.983 places, de les quals, a més de les 325 de P3 i les 216 de primer d’ESO, resten vacants 124 places a l’educació infantil i primària i 13 places a segon, tercer i quart d’ESO.

L’alcalde, Xavi Paz, destaca que des del consistori estan fent “un esforç important perquè la qualitat educativa de la vila i les famílies no pateixin els efectes de la dura crisi econòmica i els ajustos pressupostaris que provoca”. La regidora d’Educació, Jessica Revestido, per la seva banda, valora que “malgrat les dificultats imposades per les retallades, la comunitat educativa treballa de valent per una educació pública de qualitat”.

Recomanacions personalitzades