Mar Miralles s’estrena com a regidora amb una oda al feminisme

La nova regidora de la CUP, Mar Miralles, fa una reivindicació del feminisme de base en el seu discurs de presa de possessió. “Malgrat ens creguem una societat molt avançada, falta molta feina per fer” exclama. La lluita estudiantil i la política de carrer també formen part de les seves prioritats.

Miralles acompanyada dels seus companys de la CUP durant la seva intervenció // Jose Polo

Miralles acompanyada dels seus companys de la CUP durant la seva intervenció // Jose Polo

Dona, jove i lluitadora. Així és va mostrar la nova regidora de la CUP Molins de Rei, Mar Miralles, en el seu primer ple municipal ocupant el lloc de Laura Peradalta, que va deixar l’Ajuntament per incompatibilitat d’horaris amb la seva vida laboral. Miralles, número cinc de l’esquerra independentista a la llista de les passades eleccions municipals, va basar el seu discurs de pressa de possessió en fer una crida al feminisme de base, a la lluita estudiantil i reivindicant la política de carrer.

“Malgrat ens creguem una societat molt avançada, falta molta feina per fer, i l’hem de fer entre totes i tots perquè la fractura salarial entre homes i dones segueix sent d’un 20% al nostre país” va exclamar Miralles, que va estar acompanyada d’alguns dels seus familiars en el primer ple que vivia com a regidora de la CUP. La nova regidora va incidir sobre aquest tema afirmant que “també és violència contra les dones la penalització de l’avortament, els contractes brossa, l’augment de la temporalitat i la deslocalització en els llocs de treball, l’assetjament laboral, el risc d’acomiadaments lliures i  l’elevat atur en el sector femení”. Tot plegat va ser una oda al feminisme tot just pocs dies abans de la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Miralles va anar més enllà del feminisme en el seu discurs i també va tractar altres temes com la lluita estudiantil, fent referència als joves que “en comptes de mirar-se el melic, lluiten en defensa d’un nou sistema educatiu, fora de les directrius de mercat, al servei de les classes populars” va dir la jove regidora. Fidel al tarannà de la seva formació, Miralles també va reivindicar la importància de la política de carrer, fora de les institucions: “No ens deixem les hores a la CUP per escalar posicions, ni per tenir una butaca a algun consell superior del que sigui ni per ser assessors de ningú” va afirmar.

Mar Miralles és la tercera persona que s’incorpora al ple municipal durant aquesta legislatura. Ho fa un mes després de Lluís Carrasco, regidor d’Iniciativa per Molins de Rei que va entrar en el lloc de Laura Duran. A l’inici de la legislatura, qui va abandonar la sala de plens va ser Víctor Puntas, a qui va reemplaçar Sílvia Guillén.

Recomanacions personalitzades